RegisterenInloggen
Hezeltje
Hezeltje
meer dan een maand geleden

Medicijn vergoeding Plavix

meer dan een maand geleden

Hallo
Ik gebruik al 17 jaar het middel Plavix op medische noodzaak na mijn hartinfarct van 2014.
Ik heb dit middel altijd vergoedt gekregen en nu zegt de apotheek dat het niet meer vergoedt wordt door Zilveren Kruis.
Ik heb uiteraard contact gehad met Zilveren Kruis en ze zeggen dat ze dit nog steeds vergoeden. Ik heb toen Plavix zelf betaald en dacht de rekening op te sturen naar Zilveren Kruis, maar zij zeggen dat alleen de apotheek de vergoeding kan aanvragen.
Weer naar apotheek en deze blijft beweren dat het niet vergoedt wordt.
Zilveren Kruis beweert nu dat dit de macht is van de apotheek en ze waarschijnlijk bij een andere fabrikant een betere vergoeding krijgen en dat de apotheek bang is dat ze aan het einde van het jaar een boete krijgen als ze over hun budget komen.
Kortom van het kastje naar de muur.
Wat kan ik nu nog doen?
Mvg

  • MathildeD
   27 dagen geleden

   Clopidogrel is de stofnaam van uw medicijn. Op http://www.medicijnkosten.nl kunt u de prijzen van de diverse varianten en sterktes opzoeken. De prijzen liggen tussen de €0,05 en de €4,04 per dag, afhankelijk van sterkte en merk. De apotheek mag zelf beslissen van welk merk ze leveren, maar ze moeten daarbij wel voldoen aan het voorschrift van de arts. Uitzondering hierop is als de apotheek een zogenaamd preferentiecontract heeft afgesloten met het ZK. In dat geval MOGEN vanaf 1 Jan 2021 alleen de 75mg tablet van het merk Glenmark (“Grepid filmomhuld 75mg) leveren. Alleen als de arts “medische noodzaak” op het recept vermeld EN de merknaam, dan heeft u ( na controle door de apotheek) recht op het merkmiddel. Als u niet perse de tabletten van Brocacef (=Plavix) wil hebben, maar ook anderen voldoen, dan kunt u het beste naar een apotheek gaan met een niet-preferentie-contract. Daar kunt u wel andere tabletten en sterktes krijgen, maar de keus is wel aan de apotheker ( in overleg met u).

   27 dagen geleden

   Geef een reactie