RegisterenInloggen
Gerard67
Gerard67
14 dagen geleden

Meer angst zaaien

14 dagen geleden

Het corona angst zaaien daar horen we betrekkelijk weinig over . Maar we weten allemaal dat sterk angst zaaien en dat ook al helemaal voor vreselijk langere tijd de menselijke weerstand finaal ondermijnt . Ik vind daarom dat hier even zo aandacht aan besteed moet worden . Want als het corona na wie weet hoe lang weg is , dan maken psychologen en psychiaters gouden tijden door . Dan volgt er een zoveelste golf van mensen met trauma’s ervan en verslaafden aan slaapmiddelen .

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Ptts = post traumatische stress stoornis
   Jonge gezonde soldaten die in oorlogs gebieden waren hebben dit opgelopen .
   Continue in angst en spanning leven is niet bevorderlijk voor de algehele conditie en uiteraard al helemaal niet voor de wat oudere bevolking.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    13 dagen geleden

    De oorzaak van PTSS is een buitengewoon heftige en schokkende ervaring waarbij iemand geconfronteerd wordt met een traumatische gebeurtenis. Voorbeelden van traumatische gebeurtenissen zijn (dreigende) plotselinge dood of ernstige verwonding, interpersoonlijk geweld zoals beroving of verkrachting, ernstige ongevallen, (natuur)rampen of in aanraking komen met oorlog (als burger of militair).

    De  infectie van het coronavirus  veroorzaakt een verstoring van het immuunsysteem. Dit kan psychische klachten veroorzaken, zo blijkt uit een Italiaans onderzoek naar  de psychopathologische impact van COVID-19 bij overlevenden, gepubliceerd in het blad Science. 

    De onderzoekers screenden bij in het totaal 402 volwassenen (265 man) die COVID-19 overleefden, de psychiatrische symptomen een maand na de ziekenhuisbehandeling. Met behulp van een interview en een vragenlijst werden symptomen van posttraumatische stressstoornis (PTSS), depressie, angst en slapeloosheid  onderzocht.

    Een aanzienlijk deel van de ondervraagden gaf aan last te hebben van psychische klachten:
    28% voor PTSS,
    31% voor depressie,
    42% voor angst en
    40% voor slapeloosheid.
    Vrouwen hadden meer psychische klachten zowel angst als depressie.
    Patiënten met een eerdere psychiatrische diagnose lieten hogere scores zien op de meeste psychopathologische metingen.

    Bron: sciencedirect.com/GGZNieuws

    13 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Willie Wie
   13 dagen geleden

   Ik heb mezelf best relaxed al vrijwillig vóór de carnaval opgehokt vanwege méérdere onderliggende gezondheidsproblemen. Nu de regels toch weer strenger worden i.p.v. dat ik (letterlijk) weer eens wat lucht krijg maak ik me ernstig zorgen over mijn conditie. Ik ben al maanden erg benauwd, zwaar allergisch en voel niet alleen mijn ruggenwervels over elkaar kraken, maar hóór dat ook duidelijk en bij elke kleine beweging/buiging die ik maak! Zó akelig……………… Hoe moet dat voor de véél ouderen zijn? Die mensen hollen achteruit wat hun conditie betreft, worden nòg afhankelijker en verongelukken vervolgens misschien zelfs wel, dus de dood als gevolg? De economische schade voor iedereen is echt niet te overzien; laten de nonchalanten onder ons maar eens stilstaan bij wat ze óók zichzelf aandoen……………….. De pot moet wèl weer gevuld worden en als veel mensen sterven of gehandicapt blijven, zullen de jongeren dat nog járenlang op hun bord krijgen! Het GROEN kruist ook ons pad en milieu-activisten willen ons zelfs milieubewuste winterjassen van € 300,00 aan laten schaffen. Wie kan dàt nu nog betalen? Heel veel mensen gaan het nòg zwaarder krijgen dan ze het al hadden en dan heb ik het nìet over de verguisde en al jaren onterecht in de Bijstand lopende figuren.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie