Registeren Inloggen
Lievan
Lievan
meer dan een maand geleden

meningsverschil tussen mijn huisarts, apotheker en mijn zorgverzekeraar.

meer dan een maand geleden

Ik word al vanaf maart heen en weer gestuurd. Van apotheker naar huisarts en naar zorgverzekeraar. Al 8 jaren heb ik op medische gronden nexium. Nu begin van dit jaar ben ik overgestapt van zorgverzekeraar, van menzis naar zorg en zekerheid. Dit in verband met mijn fysio. Waarbij menzis geen contract had, maar z en z wel. Twee maal heeft de apotheker een formulier ingevuld voor de medische noodzaak. Twee maal heeft mijn huisarts informatie verstrekt aan de apotheker.Vorige week zelf mijn declaraties ingediend deze zijn afgewezen. Ik vraag telefonisch bij de zorgverzekeraar wat heeft u dan nog nodig? Nu u huisarts moet contact met de apotheek opnemen en zei moeten het samen eens zijn over u medische noodzaak. Ja, ja, dat is dus al twee maal gebeurd. Ben ik nou gek?

  • Bies
   meer dan een maand geleden

   Ik heb hetzelfde probleem. Heb van kinds af aan darmproblemen. Ik gebruik al jaren 2 x daags een zakje Metamucil. In het verleden heb ik al div. andere middelen geprobeerd . Mijn apotheker begon een halfjaar geleden met een ander middel dit werkte niet voor mij .Gaf alleen maar meer problemen. Op aanraden van mijn zorgverzekeraar in overleg getreden met de apotheek voor een ander middel. Dat liep uit op een debacle. (lang verhaal). Mijn zorgverzekeraar (Ohra) zei toen dat ik bij de huisarts een nieuw recept moest vragen met speciale aantekening. Dat heb ik gedaan. Het is 2x goed gegaan. Toen begon alles opnieuw. Zorgverzekeraar zei dat ik aan alle eisen voldoe om Metamucil vergoed te krijgen en dat de apotheek de rekening gewoon kan doorsturen en dat zij hem vergoeden. Terug naar de apotheek. Deze was niet bereid het te doen. Moest het zelf maar declareren. Maar als ik het zelf declareer wordt het niet vergoed door de zorgverzekeraar, vertelde de Ohra mij. De apotheek vond dat ze werden uitgespeeld door de zorgverzekeraar. De huisarts kon wat hun betrof van alles op het recept zetten, ze weigerden het recept af te geven, zonder betaling. De huisarts kan verder niets doen. Ik heb via internet wat dozen Metamucil besteld. Ga dit echt niet bij deze apotheek doen.
   Hoe nu verder.

   meer dan een maand geleden
  • coco87
   meer dan een maand geleden

   ik heb al 14 jaar voor mijn Glaucoom via oogarts voorgeschreven Cosopt consserveermiddelvrije
   eenmalige pipet per dag Dorzolamide/timolol fabrikant Santen 120 stuks 52 euro
   Maar van de week ging ik met het nieuwe recept voor een jaar .Kreeg dit niet meer omdat het
   ziekenfonds Zorg en Zekerheid het niet meer vergoed, ook daar tel.kontakt mee gehad en zij
   bevestigde dit. Maar nu heb ik een log apparaat van 11 cm groot die ik boven mijn ogen moet richten
   voor een druppel per oog. Het merk is nu Dualkopt wel met dezelfde middelen inhoud voor 2 maanden prijs 39,80 euro, dus in gebruik duurder, want ik mis nog weleens een keer vanwege dat
   onhandige ding. De pipets waren licht en klein.

   meer dan een maand geleden
   • Donna7
    meer dan een maand geleden

    Ik maak precies hetzelfde mee. Heb al veel medicijnen gebruikt die allemaal bijwerkingen gaven, met Cosopt gaat het goed en de oogdruk is ook nog lager dan bij de andere middelen. Maar ik krijg het niet meer vergoed. Heb Univé gebeld, zij zeggen dat de overheid heeft bepaald dat dit middel niet meer preferent is en dat ze het daarom niet mogen vergoeden. Ik geloofde dat niet, daarop werd gezegd dat ik het maar moest vragen bij Zorginstituut Nederland. Dat heb ik gedaan en daar kreeg ik een heel ander antwoord. De zorgverzekeraar bepaalt of het middel preferent is, niet de overheid. Univé, of eigenlijk VGZ, want die bepaalt dat, heeft het middel uit het preferentiebeleid gehaald en ook nog tijdens de looptijd van het contract, dat ik in januari met Univé voor een jaar ben overeengekomen. Ik heb een klacht gestuurd naar Univé, wacht nog op antwoord. Twee medewerkers van de ‘klantenservice” hebben me glashard voorgelogen.

    meer dan een maand geleden
   • MathildeD
    meer dan een maand geleden

    Ik heb de preferente lijst (https://www.zorgenzekerheid.nl/contentbeheer/download/farmacie-reglement-voorkeursgeneesmiddelen-2021-1.htm ) van Z&Z 2021 bekeken. Het middelvinger Dualkopt is zelfs tot maart 2023 preferent! En er lijkt nog een alternatief middel te zijn, namelijk van de Indiase fabrikant Auribindo ( waar schandalen over bekend zijn met vieze fabrieken en vervuilde medicijnen). Zoek op Timolol op pagina 29 van de 33 pagina’s.
    Het enige advies dat ik kan geven is te wisselen van zorgverzekeraar. Vraag hulp aan de apotheker. Misschien kun je de vraag stellen of hij een zorgverzekeraar kent die nog wel Cosopt vergoedt.

    meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Dit hoor je heel veel deze verhalen , het is begonnen omtrent de invoering van de nieuwe zorgverzekerings wet . Commercieele ziekefondsen zijn met de intrede van de wet begonnen zoveel mogenlijk te verdienen tbv de eigen kas . Niet de klant staat voorop zoals het eigenlijk zou moeten zijn , maar de inkomsten dus maw winst die deze ziekenfondsen proberen te behalen . Een commercieel bedrijf kijkt in feite alleen maar naar de winst die is te behalen en de klant komt daarbij op de 2e plaats . Het zou niet moeten natuurlijk vooral als de volks-gezondheid in het geding is , maar dit gebeurd gewoon .

   meer dan een maand geleden
  • Oosterhoff
   meer dan een maand geleden

   Een heel herkenbaar verhaal. Ik gebruik al jaren Seretide en hiervoor heb ik een MN (medische noodzaak) via mijn huisarts. Ik reageer namelijk meestal heftig of soms tegenovergesteld bij het wisselen van medicijnen of een ander merk. Eindelijk maar dan ook eindelijk had ik mijn maagklachten, benauwdheid, bloeddruk ‘onder controle’… totdat de apotheek mij belt en verteld dat ik niet langer meer de Seretide vergoed krijg. Ik moet een ander merk gebruiken (ondanks mijn MN) en er werd mij verzekerd dat het exact dezelfde medicatie is. Maar helaas… wat ik al vreesde gebeurde… dit medicijn wat mijn benauwdheid moet voorkomen leverde zoveel benauwdheid op overdag en ’s avonds dat ik niet eens kon slapen. Ik ben gestopt en heb de restanten van mijn oude medicatie gebruikt. Vervolgens de volgende dag de huisarts gebeld. Zij vertelden mij dat niet zij meer een MN mochten voor schrijven maar dat de apotheek dit moest doen. Vervolgens heb ik de apotheek gebeld. Er werd mij verteld dat het niet mogelijk is dat ik zo benauwd wordt van dit nieuwe medicijn want het gaat om dezelfde stoffen. Misschien lag het aan mijn manier van inhaleren en daarom mocht ik langskomen om te laten zien of ik de medicatie, die ik al jaren gebruik, wel goed inhaleerde. (huh? bij de seretide had ik geen klachten en dan zal nu de bijwerking veroorzaakt worden door verkeerd inhaleren?) Prima, wanneer dat gevraagd wordt wil ik daar best in mee gaan. Inmiddels was ik echter wel behoorlijk over mijn toeren door twee nachten niet te hebben geslapen. Uiteraard was er iets niet goed wat ik deed want ik blies niet genoeg lucht uit en inhaleerde niet diep genoeg in. Best vreemd toch? Natuurlijk niet want ik had het echt benauwd wat nog steeds niet geloofd werd. Ik moest het medicijn eerst 14 dagen uitproberen. Hoe dan??? Ik trok dit echt niet dus stelde ik voor dat ik dit medicijn dan zelf betaal. Op mijn afschrift van de zorgverzekeraar zie ik dat er voor 2x een seretide rond de 23 euro in rekening gebracht wordt en de extra €7,19 die elke keer voor elk medicijn aan iedereen (niet alleen aan mij) apart gerekend. Vervolgens ga ik de volgende dag mijn Seretide op halen en krijg ik een rekening van €38,00. Dat is meer dan de zorgverzekeraar krijgt en ik dus via de zorgverzekeraar betaal en van mijn eigen risico wordt afgehaald. Mijn schrik was echt helemaal groot toen bleek dat ik voor dat bedrag niet zoals anders 2x de seretide ontving maar voor dit bedrag maar 1 exemplaar. Dus ik betaal nu ruim twee keer zoveel. Ik dacht altijd dat de apotheek een dienstverlenend bedrijf is. Maar helaas, ik heb het gevoel dat ze alleen maar bezig zijn met geld binnenhalen. Ik mag gewoon blijven lopen met mijn benauwdheid. Want het volgende werd mij gezegd: Wanneer u echt zo benauwd was dan had u wel in het ziekenhuis aan de zuurstof gezeten. Ik vrees dat het met mijn bloeddruk medicijnen hetzelfde verhaal gaat worden. Ik word hier echt heel verdrietig van…

   meer dan een maand geleden
  • Bies
   meer dan een maand geleden

   Het Metamucil verhaal is voor mij alsnog goed afgelopen want op aanraden van mijn zorgverzekeraar heb ik een andere apotheek genomen. Ik krijg mijn Metamucil nu gewoon weer vergoed!!

   meer dan een maand geleden