RegisterenInloggen
Razhia
Razhia
6 dagen geleden

Menzis-PGB-LAVG

6 dagen geleden

Goedemorgen,
Mijn partner is ernstig ziek( longkanker met uitzaaiingen) Hij had pgb via de ZVW aangevraagd bij menzis. Er is geen accoord gegeven, omdat er volgen de menzis een achterstand van de premie was. Ik heb meerder keren contact gehad met zowel menzis als het LAVG met onderbouwing situatie. Ik wordt van kastje naar de muur gestuurd. Ik heb alle gevraagde documenten opgestuurd naar zowel menzis als LAVG. Ben ten einde raad.. wordt niet serieus genomen. Aub help ons .
Gr Murat en Rita

  • Dagmar27
   6 dagen geleden

   Goedemorgen,

   Uw/uw man wenst gebruik te maken van een PGB waarmee u/hij zelf bepaalde zorg kan inkopen.
   In de beleidsmaatregelen van de zorgverzekeraar Menzis is opgenomen dat verzekerde zelfstandig in staat dient te zijn om de verantwoordelijkheden die bij een PGB verpleging en verzorging horen te kunnen dragen.
   Indien verzekerde een premieachterstand heeft van > 4 maanden (en deze achterstand alddaniet door tussenkomst van een deurwaarder en/of incassokantoor volledig heeft voldaan) acht de zorgverzekeraar het niet wenselijk om een PGB te verstrekken.
   De rechtbank oordeelt dat de zorgverzekeraar Menzis deze voorwaarde mag stellen.

   Zie o.m. uitspraak: de Rechtspraak>ECLI:NL:RBGEL:2017:5379
   In deze casus heeft de verzekerde een zorgverzekering afgesloten bij Menzis.
   Dit betreft een zogenaamde naturapolis.
   Op de verzekering zijn polisvoorwaarden van toepassing.
   Verzekerde heeft een betalingsachterstand van > 4 maanden, welke nog niet is voldaan/ingelopen, op het moment van de pgb-aanvraag.
   Op deze gronden wordt de pgb-aanvraag geweigerd.
   Menzis heeft daarbij vermeld dat verzekerde om toch de zorg te ontvangen die hij nodig heeft, gebruik kan maken van zorg in natura.

   Wellicht is, met het oog op de (ver)slechte(rende) gezondheidssituatie van uw man zorg in natura wél haalbaar en passend (al is dit niet conform uw wens).

   M.i. hebben u en uw man op dit moment (emotioneel) belangrijkere zaken te doen i.v.m. de (ver)slechte(rende) gezondheidssituatie van uw man dan bakkeleien met Menzis en LAVG (=deurwaarders- en incassokantoor).

   Ik wens u en uw man alle kracht toe voor de tijd die u beiden gezamenlijk rest: tel uw zegeningen!

   6 dagen geleden

   Geef een reactie