RegisterenInloggen
mart12345
mart12345
meer dan een maand geleden

Minder WAO-gat uitkering omdat de UWV meer uitkeert ???

meer dan een maand geleden

Ik krijg vanaf oktober MINDER W.A.O.-gat verzekering uitgekeerd omdat de UWV meer W.A.O. aan mij uitkeert ?? He?? Ik krijg toch 50 % van mijn oude loon en de W.A.O.-gat verzekering vult dit toch met 20% aan? HOE kan het dan MINDER worden? Dit is toch geen zuivere koffie???

  • mart12345
   meer dan een maand geleden

   En dan dit nadat ik eerst 60-80% afgekeurd was , nu ik 100% afgekeurd ben krijg ik toch maar het 60-80% tarief uitgekeerd.. waarom? ik had de premie niet betaald voor de 100% uitkering was het antwoord !! Ze hadden me ook nooit een rekening of zo gestuurd of een melding ervan gedaan.. Ik ga er vanuit dat als een verzekering voor een W.A.O.-gat eenmaal gaat uitkeren ik geen premie meer hoef te betalen voor die verzekering.. WEL dus.. belachelijk he.. ik was na bedrijfsongeval amper aanspreekbaar hoe moest ik hier nog iets van begrijpen!!
   Bedankt NV-schade te DEN HAAG .. prachtig komt goed uit nu het gas veel duurder word hartelijk dank..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Beetje onduidelijk zoals u het formuleert.

    Vuistregel is i.i.g. dat Uitkering UWV+evt. Aanvulling werkgever of bedrijfspensioenfonds+uitkering verzekering nooit meer kunnen zijn dan uw laatstverdiende salaris.

    En v.w.b. de aanvullingsratio van uw verzekering: u heeft bij de (collectieve) afsluiting van de verzekering wsch kunnen kiezen voor aanvulling bij GEDEELTELIJKE arbeidsongeschiktheid (met een lagere premie) of voor aanvulling bij VOLLEDIGE arbeidsongeschiktheid (met een wat hoge premie) of voor aanvulling bij GEDEELTELIJKE EN VOLLEDIGE arbeidsongeschiktheid (met een hoge premie).
    Let op: bij wanbetaling kán u het recht op aanspraak worden ontzegd bij deze risico-verzekering.

    Mijn raad aan u: neem al uw papieren en laat u aadviseren door een verzekeringsagent of hr-professional.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • SuperBitch
    meer dan een maand geleden

    Aanvulling vuistregel:
    Met een WGA-hiaatverzekering krijgt een werknemer die (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt is, een aanvulling op de wettelijke WGA-vervolguitkering.
    De verzekeraar vult het inkomen van de werknemer aan tot 70 procent keer het arbeidsongeschiktheidspercentage keer het oude loon.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie