RegisterenInloggen
Flits
Flits
meer dan een maand geleden

Misleiding, agressieve verkoop misschien wel oplichting

meer dan een maand geleden

Geachte heer / mevrouw:
Op zondagmiddag 31 maart heb ik een “bijna dood ‘ervaring meegemaakt. Ik storte neer op de badkamer en werd ruim een dag later wakker op de Intensive Care. Hier hebben we ons uiteraard erg aan verschrokken. Zeker omdat we maar steeds uitgesteld hadden om iets testamentair vast te leggen.
Toevalligerwijs kregen wij per post een folder van de ”Erfrechtplanners “ waarin voorbeelden stonden wat er gebeurde als je niets geregeld had. Daar hebben wij ons nog meer van verschrokken wat hier de konsekwenties van konden zijn.
Wij hebben zodoende contact gezocht met deze instantie en we vroegen of ze een prijsindicatie konden maken wat dit ons ongeveer ging kosten. Nee dat konden ze niet daarvoor moesten we naar hun kantoor komen en een behoorlijke pak met gegevens meenemen.
Wij hebben zodoende een afspraak gemaakt in Sittard op dinsdag 2 Juli met Dhr. Scheepers. Deze man was zeer mondig en zonder onze meegenomen stukken in te zien had hij op een kladblok ons even snel uitgelegd wat er in onze situatie was gebeurt als ik overleden was. Binnen een kwartier stonden we al weer buiten. Hij had de overeenkomst al klaar liggen en of we die dan ook even wilden tekenen. In deze overeenkomst zette hij handmatig de prijzen. Hij vroeg voor zijn werk een bedrag van € 2360,- en voor de notaris in Weert waar hij mee samenwerkte nog eens een bedrag van € 1240,-. Mijn vrouw en ik zeiden dat we ons toch aan dit bedrag verschrokken en of we hier niet over na konden denken. Dat kon maar hij vertelde er meteen bij dat hij de komende tijd er weinig ruimte meer had en een voorbeeld als ik in een verzorgingshuis terecht was gekomen, dat dit €2400,- per maand koste en na het opmaken van het testament was dit nog een bedrag van €800,. Dus in 2 maanden tijd waren deze kosten er al uit!!
Kortom, wij voelen ons erg misleid en overbluft en zijn het slachtoffer van een zeer agressieve vorm van verkooppraatjes. Het was gewoon een standaard verhaaltje wat hij ons heeft verteld en wij zijn er gewoon ingetuind. Hij had veel meerwaarde t.o.v. een notaris. Ik heb hem nog gebeld dd. 12 augustus dat we er een slecht gevoel bij hadden toen we de concept aktes van de notaris kregen. Deze waren naar onze mening niet anders als die van een zus van mij die deze aktes ook gewoon rechtstreeks via de notaris had laten doen. Dat zagen wij verkeerd en als leken begrepen wij dat niet.
Op 19 Augustus zijn we bij de notaris in Weert geweest en daar hadden we een duidelijk en helder gesprek met hem. Er is geen enkele meerwaarde van de heer Scheepers en heeft absoluut niet meer kennis van zaken als deze Notaris. De aktes die voor ons opgesteld zijn hadden we dus gewoon rechtstreeks bij hem ook zo gekregen.
De enige meerwaarde van de “erfrechtplanners “ is, dat ze de mensen middels advertenties folders wakker schudden dat ze iets moeten regelen bij de notaris. Maar dat is een duur foldertje en het gesprekje van en kwartier koste ons het exorbitante bedrag van € 2360,-. In onze ogen misleiding en misschien wel oplichting. Wij hebben getekend en hebben moeten betalen. Wel heb ik hem per mail laten weten dat we het hier niet bij laten en zijn manier van werken laten toetsen door deskundige organisaties of dit wel mag en kan. Als “coulance “deed hij €300,- van de prijs af voor ons ook een teken aan de wand.
Derhalve onze vraag. Kunnen jullie hier iets aan deze praktijken doen zodat vaak goed gelovige oudere mensen hier ook niet de dupe van zijn?
Graag uw gewaardeerde reactie. Wilma en Niek Sieben

– Telefoonnummer verwijderd door de redactie in verband met bescherming van privacy –
  • Flits
   meer dan een maand geleden

   Graag uw gewaardeerd advies in deze zaak zodat dit soort praktijken in de toekomst zullen stoppen. Vooral oudere mensen hebben met deze materie te maken en zijn, ( net als ons), goed gelovig en trappen hier gewoon in. Dus veel zuurverdiende spaarcentjes raken ze gewoon kwijt.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Huubj
   25 dagen geleden

   Beste mensen,
   Ik heb ook een gesprek gehad bij deze firma met dhr Janssen en ben nog in gesprek met hen. Heeft u de reclamefolder misschien nog of een kopie er van? Met vriendelijke groeten, Huub

   25 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   24 dagen geleden

   Beste Flits, Huubj en iedereen die overweegt met een zgn. Testamenten/Erfrechtplanner in zee te gaan,

   Allereerst wil ik benadruken dat ik niemand iets verwijt.
   Ik ben er ook bijna ingetuind.
   Goddank kon ik deelnemen aan een gratis voorlichtingsavond van een, hier in de regio, gerenommeerd notariskantoor.
   Daar kreeg ik duidelijk gepresenteerd dat de Testament-/Erfrechtplanners niet meer zijn dan begeleiders naar een officiële notaris en voor deze begeleiding een schandalig hoog bedrag in rekening brengen.
   De Testament-/Erfrechtplanners hebben geen enkele officiële bevoegdheid: u zult altijd bij een notaris terechtkomen.
   In deze rare Corona-tijd maken dit soort lieden misbruik van de angst die bij velen heerst om hun diepe zakken te vullen.
   Ik heb gekozen voor een notaris, kost ook fiks geld maar en saldo bespaar ik toch doordat ik geld voor Testament-/Erfrechtplanners in mijn zak heb gehouden.
   Testament-/Erfrechtplanners: DON’T DO IT!!!!!
   Dagmar

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Huubj
   24 dagen geleden

   Beste Dagmar,

   Bedankt voor uw heldere reactie.
   Ik heb jaren geleden al een testament laten opstellen rechtstreeks bij de notaris en nu heb ik me toch laten verleiden door de reclamefolder van de erfrechtplanners en het mooie verhaal van die mensen. Ze dwepen met de opleiding PLP, Private Life Planner. Die opleiding heb ik bekeken: 6 dagen, waarvan 4 dagen er over gaan hoe je de klantgesprekken moet voeren.
   Groeten,
   Huub

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    24 dagen geleden

    Graag gedaan, Huubj.
    Nog even terug naar uw initiële vraag: kijk eens op Erfrechtplanners.nl.
    Alle info die u zoekt (incl.de persoon die u noemt), en onderaan de homepage kunt u klikken op “algemene voorwaarden”.
    Dagmar

    24 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Huubj
   24 dagen geleden

   Beste Dagmar,
   Bedankt voor uw tips. Op de site, ook onder de algemene voorwaarden en op internet heb ik gezocht naar hun brochure. Maar helaas. Ik zoek de brochure waarin de situatie van een echtpaar van 68 jaar wordt beschreven zonder en met hulp van de erfrechtplanners. Met vriendelijke groeten, Huub

   24 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Konings
   13 dagen geleden

   Als de nalatenschapsplanner u heeft misleid, onder druk heeft gezet, veel hogere bedragen heeft gedeclareerd dan aangekondigd, kunt u naar Consuwijzer. U kunt uit herinnering opschrijven wat ongeveer de tekst van de brochure was en daarmee ook ‘Flits’ helpen. ‘Flits’ kan zijn/haar ervaringen opschrijven voor u. Als zo bewezen kan worden dat systematisch gebruik wordt gemaakt van verkooptechnieken die in strijd zijn met regelgeving, staat u sterker in een gesprek met het kantoor.

   U kunt ook aankaarten of de financieel-economisch deskundigen van het kantoor zich mogen presenteren als erfrecht-experts die alle vragen kunnen beantwoorden “over erfrecht, testament, erfenis en volmacht”.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Huubj
   13 dagen geleden

   Beste Konings,
   Bedankt voor uw tips. Ik ga het nader bekijken. Groeten, Huub

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Beste Flits , tja u bent de dupe geworden van een handige jongen die praatjes verkoopt , deze knaap is een smerige leugenaar die u voor dik 2000,- euro op heeft gelicht schandalig . U had gewoon een afspraak moeten maken met een officieele notaris die neemt de tijd voor je en waar je je wensen kenbaar had kunnen maken wat er in je testament moet komen te staan , deze tussenpersoon en ook oplichter heb je helemaal niet nodig voor een testament . Deze informatie komt te laat voor je dat snap ik wel maar laat het een goede les zijn voor alle anderen ouderen die het tijd vinden om een testament te laten maken en te nemen .

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   13 dagen geleden

   Gewoon een 1 op 1 gesprek met een officieele notaris bij je in de buurt . Die erfrecht planners heb je in geen velden of wegen nodig hiervoor .

   13 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Konings
   5 dagen geleden

   Heeft u de notaris alléén gezien bij ondertekening van het testament? Dan heeft de notaris zich misschien niet aan alle voor hem geldende (beroeps-)regels gehouden. Een notaris moet bij de voorbereiding van het concept-testament tenminste één keer met u alleen hebben gesproken. De notaris moet er namelijk zeker van zijn dat uw wensen voor het testament door uzelf, zonder beïnvloeding door anderen zijn bepaald. Het lijkt er op dat uw wensen onder invloed van de erfrechtplanner zijn opgesteld. U kunt dat met de notaris bespreken en eventueel een klacht indienen. Als u overlijdt en de erfgenamen komen er achter dat de akte niet zorgvuldig is voorbereid, kan de akte door de rechter buiten werking worden gesteld.

   5 dagen geleden

   Geef een reactie