RegisterenInloggen
Flits
Flits
meer dan een maand geleden

Misleiding, agressieve verkoop misschien wel oplichting

meer dan een maand geleden

Geachte heer / mevrouw:
Op zondagmiddag 31 maart heb ik een “bijna dood ‘ervaring meegemaakt. Ik storte neer op de badkamer en werd ruim een dag later wakker op de Intensive Care. Hier hebben we ons uiteraard erg aan verschrokken. Zeker omdat we maar steeds uitgesteld hadden om iets testamentair vast te leggen.
Toevalligerwijs kregen wij per post een folder van de ”Erfrechtplanners “ waarin voorbeelden stonden wat er gebeurde als je niets geregeld had. Daar hebben wij ons nog meer van verschrokken wat hier de konsekwenties van konden zijn.
Wij hebben zodoende contact gezocht met deze instantie en we vroegen of ze een prijsindicatie konden maken wat dit ons ongeveer ging kosten. Nee dat konden ze niet daarvoor moesten we naar hun kantoor komen en een behoorlijke pak met gegevens meenemen.
Wij hebben zodoende een afspraak gemaakt in Sittard op dinsdag 2 Juli met Dhr. Scheepers. Deze man was zeer mondig en zonder onze meegenomen stukken in te zien had hij op een kladblok ons even snel uitgelegd wat er in onze situatie was gebeurt als ik overleden was. Binnen een kwartier stonden we al weer buiten. Hij had de overeenkomst al klaar liggen en of we die dan ook even wilden tekenen. In deze overeenkomst zette hij handmatig de prijzen. Hij vroeg voor zijn werk een bedrag van € 2360,- en voor de notaris in Weert waar hij mee samenwerkte nog eens een bedrag van € 1240,-. Mijn vrouw en ik zeiden dat we ons toch aan dit bedrag verschrokken en of we hier niet over na konden denken. Dat kon maar hij vertelde er meteen bij dat hij de komende tijd er weinig ruimte meer had en een voorbeeld als ik in een verzorgingshuis terecht was gekomen, dat dit €2400,- per maand koste en na het opmaken van het testament was dit nog een bedrag van €800,. Dus in 2 maanden tijd waren deze kosten er al uit!!
Kortom, wij voelen ons erg misleid en overbluft en zijn het slachtoffer van een zeer agressieve vorm van verkooppraatjes. Het was gewoon een standaard verhaaltje wat hij ons heeft verteld en wij zijn er gewoon ingetuind. Hij had veel meerwaarde t.o.v. een notaris. Ik heb hem nog gebeld dd. 12 augustus dat we er een slecht gevoel bij hadden toen we de concept aktes van de notaris kregen. Deze waren naar onze mening niet anders als die van een zus van mij die deze aktes ook gewoon rechtstreeks via de notaris had laten doen. Dat zagen wij verkeerd en als leken begrepen wij dat niet.
Op 19 Augustus zijn we bij de notaris in Weert geweest en daar hadden we een duidelijk en helder gesprek met hem. Er is geen enkele meerwaarde van de heer Scheepers en heeft absoluut niet meer kennis van zaken als deze Notaris. De aktes die voor ons opgesteld zijn hadden we dus gewoon rechtstreeks bij hem ook zo gekregen.
De enige meerwaarde van de “erfrechtplanners “ is, dat ze de mensen middels advertenties folders wakker schudden dat ze iets moeten regelen bij de notaris. Maar dat is een duur foldertje en het gesprekje van en kwartier koste ons het exorbitante bedrag van € 2360,-. In onze ogen misleiding en misschien wel oplichting. Wij hebben getekend en hebben moeten betalen. Wel heb ik hem per mail laten weten dat we het hier niet bij laten en zijn manier van werken laten toetsen door deskundige organisaties of dit wel mag en kan. Als “coulance “deed hij €300,- van de prijs af voor ons ook een teken aan de wand.
Derhalve onze vraag. Kunnen jullie hier iets aan deze praktijken doen zodat vaak goed gelovige oudere mensen hier ook niet de dupe van zijn?
Graag uw gewaardeerde reactie. Wilma en Niek Sieben

– Telefoonnummer verwijderd door de redactie in verband met bescherming van privacy –
  • Flits
   meer dan een maand geleden

   Graag uw gewaardeerd advies in deze zaak zodat dit soort praktijken in de toekomst zullen stoppen. Vooral oudere mensen hebben met deze materie te maken en zijn, ( net als ons), goed gelovig en trappen hier gewoon in. Dus veel zuurverdiende spaarcentjes raken ze gewoon kwijt.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie