RegisterenInloggen
Mannetje
Mannetje
20 dagen geleden

Nabetaling ABP aanvullend pensioen na 2 x eerdere weigering.

20 dagen geleden

Als oud deelnemer ABP-pensioen kreeg ik eind 2014 een formulier “samenlopende diensttijd” toegezonden. N.m.m. kwam ik in aanmerking, omdat mijn vrouw destijds ook pensioen opbouwde. Begin 2015 kreeg ik een kort briefje zonder verdere uitleg van ABP “U komt niet in aanmerking voor een aanvullend pensioen”. Vorig jaar zag ik de Max uitzending over dit onderwerp. Ik heb mijn oude gegevens bij ABP opgevraagd en kreeg via een mail weer het antwoord “U komt niet in aanmerking”. Desondanks heb ik daarna opnieuw een verzoek ingediend en tot mijn grote verbazing kreeg ik gisteren een toekenning van aanvullend maandelijks pensioen van € 71,= plus een nabetaling over ongeveer 5 jaar, zonder verdere uitleg. Dus na 2 x NEE, kreeg ik uiteindelijk 1 x JA. Hoe is het mogelijk.
Over wettelijke rente werd NIET gesproken. Vanmorgen gebeld met ABP: de wettelijke rente moet je wel degelijk aanvragen !!
Alleen dankzij MAX heb ik deze toekenning gekregen: bedankt voor het feit dat jullie dit onder de aandacht hebben gebracht.
Ik ben benieuwd of er meerdere gevallen zijn die eerst een weigering kregen, en daarna een toekenning. Ik ga hierover in ieder geval een klacht bij ABP indienen.

  • MathildeD
   20 dagen geleden

   Ik heb ook iets meegemaakt waardoor ik geen vertrouwen meer heb in het ABP. Bij mij werd de samenvallende diensttijd ivm man en vrouw tegelijkertijd bij ABP NIET automatisch uitgekeerd. ( ABP zegt dat je dit niet hoeft aan te vragen omdat zij dit zelf kunnen bepalen). Daar ben ik zelf achteraan moeten gaan en kreeg toen, 13 maanden na aanvang pensioen, nog €8 per maand erbij en een kleine nabetaling.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie