RegisterenInloggen
TonS
TonS
15 dagen geleden

Negatieve rente kleine(re) spaarders

15 dagen geleden

HELP HELP

Hallo,

Naar aanleiding van het nieuws van vandaag dat banken mogelijk negatieve rente gaan vragen aan kleine(re) spaarders baart mij zeer grote zorgen. Kunt u begrijpen dat ik, ondernemer, zelf voor mijn ‘oude dag’ moet zorgen en daar jaren lang al voor aan het sparen bent. Ik moet zelf zorgen voor geld om straks te kunnen leven. Ik ben 60 dus dat is niet ver weg. Maar snapt u dat al ik ieder jaar negatieve rente moet betalen dat ik dan mijn zuur verdiende en gespaarde geld waarvan ik moet leven, deels zie verdampen? Kunt u zich voorstellen als u geen pensioen zou hebben en van het spaargeld moet leven wat dat ook voor u zou betekenen? Daarnaast is het oneerlijk dat mensen die in dienst zijn geweest wél een pensioen krijgen, maar een ondernemen mág niet eens aan pensioenopbouw doen. Dus sparen is dan de enige manier. Ik vind dit heel erg, temeer ook omdat er geen alternatief is. Mijn spaargeld in een oude sok doen is ook riskant, maar wellicht moet dat dan toch maar gaan gebeuren.

Een zeer bezorgde spaarder!

  • henk van dijk
   10 dagen geleden

   ben het met je eens en na je 60 ben je ook niet verzekerd, koop een huis erbij en leef van de huur.
   is beter dan de ouwe sok. beschamend dat er geen betaalbare regels zijn, ik vraag me af waarom niet
   wat is daar de moeilijkheid van

   10 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Henk Terpstra
   10 dagen geleden

   Beste meneer Henk van Dijk. Naast zeer betrouwbare banken, met een dikke streep boven betrouwbaar
   (betekend niet) hebben we ook een zeer onbetrouwbare overheid.. Een streep onder zeer onbetrouwbaar. Uw pensioen verdampt. Mijn pensioen waar ik vanaf mijn 18è jaar voor heb betaald,
   plus vanaf die dag ook AOW premie is geconfisceerd door de overheid . Met name Klaas Knot en Wouter Koolhaas zoals deze minister door pensioen wetenschappers genoemd wordt.
   Voor de helderheid. als je een jaar ouder werd, kreeg je salaris verhoging. Dat hete toen loonsverhoging. Mijn netto verdienste was toen 2,50 florijnen minder. Moest wel mijn avondschool betalen.
   Mijn eigen pensioen pot zonder rendement met de afdracht die me nu gegund wordt loopt nog 50 jaar door, tot ik ruim 130 jaar wordt. Met een betrouwbare overheid zou ik daar blij mee moeten zijn.
   Maar ja, ik ben van 1941. Dat haal ik waarschijnlijk niet.
   Dit land wordt zo slecht bestuurd, dat zelfs Google die met miljarden Nederlands belasting geld gesponsord word, GELUKKIG niet meer drie data center in Middenmeer wil plaatsen.
   Met dank aan de kritische bevolking in Noord Holland.
   Dit ter illustratie meneer van Dijk. Helaas, ik kan u geen advies geven. Het eerdere advies, koop en extra woning is een optie. Maar geen recreatie woning. Wordt afgeroomd door park kosten waar je ook een huis van kunt financieren. Die stijgen niet in prijs, maar dalen veelal. En, u bent afhankelijk van de grillen van een wethouder met een meervoudige agenda.
   Ik wens u sterkte en succes. Zoek een integere adviseur. Neem een doos kaarsen mee.Vr. Groet, Henk

   10 dagen geleden

   Geef een reactie