Registeren Inloggen
Mada
Mada
meer dan een maand geleden

netwerkbeheerder

meer dan een maand geleden

Destijds is de garage behorend bij ons woonhuis in een apart straatje gebouwd. Met een eigen elektrameter waar je wel of niet kosteloos gebruik van maakte. Inmiddels zijn wij, met deze aparte meter, die zij te zwaar (met teveelKW) hebben geïnstalleerd aangewezen en betaal ik al jarenlang ongeveer 24 euro p.m. met een verbruik van hooguit 8 euro per jaar. Ik krijg er geen speld tussen. De oplossingen zijn als volgt:
Meter verlagen kan,(lager KW) kosten 146,00 euro
verwijderen kan ook , kosten 640 euro. Stel voor je krijgt een elektrische auto, weer aanvragen, kosten weer 640,00 euro
Ik vind dat als je al eenmaal aan de netwerkbeheerder betaald, en door een architect bedachte geintje nu aan een tweede meter vastzit,
je woonhuis en garage liggen ong. 50 meter uit elkaar, dat dit onder één noemer valt.
Er hoeven geen extra kabels uit huis getrokken te worden , behandel de 2e meter bijv. als een tussenmeter en vraag daar een klein bedrag voor.
Natuurlijk niet voor eigenaren van garages van andere locaties.
Het is een wurgcontract ,dat wij hebben met Liander in ons geval, en zij hebben duidelijk een monopolie positie, wat volgens mij bij de wet verboden is. Er zijn namelijk geen concurrenten, waar wij naar toe kunnen.
Alle stroomleveranciers hebben een eerlijke kans om de goedkoopste te zijn.De netwerkbeheerders zijn dictators.