Registeren Inloggen
Fam Scooby
Fam Scooby
meer dan een maand geleden

Nog geen nieuw rijbewijs

meer dan een maand geleden

Ik heb in Juni 2019 een verlenging gevraagd en de med. keuring gedaan, het enige wat iedereen krijgt is de brief dat je in nederland mag rijden met je verlopen rijbewijs. Dat rijbewijs verloopt op 2 maart 2020 omdat ik da 75 wordt. We gaan altijd met hoogtijdagen naar buitenland met de auto omdat ik die nodig heb nu kan geen boekingen maken en ook nog niet voor de vakantie in mei/juni. Ik heb de auto nodig omdat ik met mijn luchtwegen kwaal zit.

  • Branca
   meer dan een maand geleden

   Hierbij reageer ook ik op het programma Max Meldpunt en met name het CBR.
   Ook ik ben het helemaal eens met de vorige schrijver.
   In september 2019 ben ik 75 jaar geworden, en op 18 juni 2019 ben ik al begonnen met het verlengen van mijn rijbewijs, deze loopt in april 2020 af, dus je zou zeggen dat ik er vroeg bij ben.
   Eerst moet je € 37,80 voor je eigen keuringsverklaring betalen, en vervolgens ben ik op 27 juni 2019 voor de keuring gegaan wat ook nog eens € 45,- koste.
   Voor het ontvangen van beide, €37,80 en het verslag van de keuringsarts, heb ik een bevestiging van het CBR ontvangen.
   Als ik in september naar het CBR bel om te vragen over de stand van zaken, ik was inmiddels toen 75 jaar geworden, word er gezegd dat mijn rijbewijs tot APRIL 2020 geldig was en er een achterstand is in de verwerking van.
   Vervolgens komt er op 22 november 2019 een brief waarin staat dat ik mag blijven rijden met een verlopen rijbewijs alleen in Nederland.
   In december 2019 heb ik wederom gebeld hoe de stand was en ik nu wel eens mijn verlening wilde afronden.
   Dat ik, en met mij vele anderen, een jaar mag doorrijden op een verlopen rijbewijs is van de zotte, in het buitenland is dit verboden dus ik kan onze vakantie wel vergeten als wij in April 2020 naar Italië willen rijden.
   Dit dankzij de laksheid van het CBR.

   meer dan een maand geleden
  • JamS
   meer dan een maand geleden

   Ik zit met hetzelfde probleem! 7 maanden is het nu onderweg. Mag niet rijden in het buitenland! Is dit mijn fout of van CBR??

   meer dan een maand geleden
  • engelen0011
   meer dan een maand geleden

   eens

   meer dan een maand geleden
  • BTJ van der Lee
   meer dan een maand geleden

   Mijn rijbewijs moest verlengd worden september 2019, heb in augustus 2019 een mail gestuurd om te vragen of mijn aanvraag in behandeling was en ook uitgelegd dat mijn rijbewijs onmisbaar voor mij was. Kreeg de volgende dag in de avond om 20 uur een medewerker van cbr aan de telefoon die mij om een toelichting vroeg . De volgende dag kreeg ik al de benodigde formulieren per mail waar ik mee naar de gemeente kon om te verlengen.

   meer dan een maand geleden
  • Joost van Dijk
   meer dan een maand geleden

   Bijna gelijk met de jaarwisseling ben ik 75 geworden en heb i.v.m.de problemen bij het CBR medio juni 2019 de papieren m.b.t. medische keuring aangevraagd. Dit ging vlot en ben door een keuringsarts op 16 juli gekeurd. Niks aan de hand, gelukkig gezond. De keuringsarts heeft de resultaten digitaal aan het CBR gestuurd en gaf mij de boodschap mee, dat ik na 8 tot 12 weken mijn rijgeschiktheidsverklaring zou kunnen verwachten, zodat ik voor kerst en oud&nieuw mijn nieuwe rijbewijs zou hebben in verband met reizen naar het buitenland. Na 12 weken nog geen bericht. Vier keer met het CBR telefonisch
   contact gehad met wisselende resultaten. Het vierde en laatste telefoontje heb ik gepleegd op oudejaarsdag, waar ik uiteindelijk na 2 x 20 minuten de mededeling kreeg, dat mijn rijgeschiktheidsverklaring onderweg was en ik mijn rijbewijs kon aanvragen. Het lange wachten impliceerde echter dat ik met de feestdagen niet naar familie in het buitenland kon, omdat ik bij terugkeer naar huis in NL wel met een verlopen rijbewijs mocht rijden, maar in het buitenland niet. Een risico dat ik niet wilde lopen. Trouwens voorheen was mijn rijbewijs ad €45,00 10 jaar geldig en nu maar 5! Afgezien van de kosten voor de aanvraag bij het CBR en de medische keuring. Hopelijk heeft het CBR over 5 jaar (of eerder)wel alles op orde.

   meer dan een maand geleden
   • j BEKKERS
    meer dan een maand geleden

    eb alles 29 augustus keurings papier op stuurd niks meer gehoord van cbr en 14 januari verlopen
    ik woon vlak bij belgie ga daar altijd tanken kan dat nu niet meer danke cbr

    meer dan een maand geleden
  • Redactie Meldpunt
   meer dan een maand geleden

   Bedankt voor uw reacties. Wij hebben contact met het CBR gehad. In schrijnende gevallen maakt het CBR uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij een ziek familielid in het buitenland of andere ernstige situaties. Zoals een behandeling in het buitenlands ziekenhuis of het wonen in de grensstreek waarbij u vaak de grens over moet. Mensen die hun vakantie met de auto in het buitenland hebben geboekt voordat ze de brief van het CBR hebben gekregen, helpt het CBR waar mogelijk. Vindt u zichzelf een schrijnend geval of heeft u een autovakantie geboekt, dan is het voor het CBR van belang dat u op tijd – minstens 90 dagen voor verloopdatum van het rijbewijs – bent begonnen met het indienen van de Gezondheidsverklaring. Sinds 1 december 2019 heeft het CBR voor 2.718 mensen een uitzondering gemaakt. Wilt u ook eerder geholpen worden door het CBR en voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden, neem dan contact op met de klantenservice van het CBR. Dat kan van maandag t/m zaterdag op 088 227 77 00. Op zaterdag is de gemiddelde wachttijd het kortst.

   meer dan een maand geleden