RegisterenInloggen
YEC Ratsma
YEC Ratsma
14 dagen geleden

NS prijsstijgingen

14 dagen geleden

Vandaag kreeg ik bericht dat mijn Dal Vrij 65+ abonnement per 1 januari 2022 verhoogd wordt van E 46,80 naar E 73,30 per maand. Dat betekent een verhoging van 57%!
De NS beargumenteert dit met de redenering dat ze de prijzen van hun kaartjes en abonnementen aanpassen met het verwachte inflatiecijfer van 1,8%.
Beide percentages lijken in geen enkele verhouding tot elkaar te staan.
Bovendien zijn de pensioenen de laatste jaren juist niet geïndexeerd en dus niet met de inflatie omhoog gegaan. Kortom, deze excessieve prijstoename is voor mij onbegrijpelijk en onaanvaardbaar. Wat vindt Meldpunt hiervan? Kunt u er iets aan doen om deze prijsstijgingen te minimaliseren?

  • Conny Kooijman
   8 dagen geleden

   Ik heb die kaart ook. Ik heb nog geen bericht gehad. Ik had gelezen, dat die gelijk met de anderen iets duurder wordt. Kijk even op de site van NS.nl

   8 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Conny Kooijman
   8 dagen geleden

   Ik heb even gezocht op de website van NS. Het is hele erg zoeken. Ik zag dat mijn kaart 2e klas 46,80 euro wordt. 73,30 per maand is voor 1e klas. U kunt gewoon voor 46,80 2e klas blijven reizen. Ze worden niet meer nieuw verkocht. Maar kunt hem gewoon jaarlijks blijven verlengen, voor als u op saldo blijf reizen. NS gaat alleen NS Flex verkopen. Daarom niet meer deze voordelige abonnementen voor nieuwe.

   8 dagen geleden

   Geef een reactie