RegisterenInloggen
Gitti
Gitti
28 dagen geleden

Omboeken vakantie Portugal

28 dagen geleden

Ik heb samen met een vriendin (we zijn beiden 21 jaar) op 31 mei een vakantie geboekt bij vakantiediscounter naar Albufeira met vertrekdatum 12 juli. Ten tijde van de boeking was Portugal vrijwel volledig open zonder avondklok. Nu moeten wij via een kennis erachter komen dat er sinds 1 juli een avondklok is ingevoerd vanaf 23:00-05:00. De vakantiediscounter vermeld niets hiervan op hun website. Zoals u begrijpt gaan wij op vakantie om vrijheid te hebben en ’s avonds een cocktailtje te kunnen drinken en vertier te hebben. Ik heb via het contactformulier verzocht voor een omboeking naar Griekenland. Aangezien het kortdag is ben ik ook maar gaan bellen. Na meerdere keren het zelfde bandje te horen kreeg ik eindelijk iemand aan de telefoon. Zij gaf aan dat het niet mogelijk was om om te boeken en ze was totaal niet klantvriendelijk, ze ratelde maar door, liet mij niet uitpraten en toonde geen enkel medeleven nadat ik vertelde hoe hard wij voor deze vakantie hebben gewerkt en of wij alsjeblieft met bijbetaling konden omboeken. Ik confronteerde haar met het feit dat het niet op de website was vermeld en toen bleef ze maar volhouden dat ze zich houden aan de richtlijnen van de RIVM. Vervolgens gaf ze aan dat er sowieso al geen vertier was en dat al veel bars/restaurants gesloten waren vanaf mei. Hier klopt helemaal niks van; ten eerste als je op internet zoekt lees je artikelen van bar eigenaren die zeggen dat ze balen dat ze NU weer moeten sluiten en bovendien heb ik meerdere kennissen die ook de afgelopen weken in Albufeira zijn geweest en gewoon uit eten konden gaan en ’s avonds naar de bars konden gaan. Toen gaf ik aan dat ik heel erg hoop dat het binnen nu en een paar dagen op oranje gaat, want, zoals vermeld staat op de website, wordt dan de reis door vakantiediscounter zelf geannuleerd en krijg je je geld terug. Hier adverteren ze zelfs mee voordat je een vakantie boekt. Vervolgens zegt mevrouw dat dit nu nog wel zo is maar dat het ook kan veranderen en dat dat ook niet zeker is. Ook geeft ze aan dat je gewoon met oranje weg kan( dat slaat natuurlijk helemaal nergens op, oranje is alleen voor noodzakelijke reizen en dat is een vakantie niet) Ik lees vervolgens dat Sunweb wel reizigers laat omboeken die Portugal als bestemming hebben gekozen. Ik vind dit heel erg scheef, waarom is de ene organisatie coulanter dan de andere organisatie. Wat kunnen jullie nog voor ons betekenen?

  • Superbitch
   25 dagen geleden

   Ter info het laatste nieuws (bron: Telegraaf);
   09.01 – Reisadvies Algarve in Portugal weer naar oranje

   Het reisadvies voor de populaire vakantieregio Algarve in Portugal verandert op donderdag van geel naar oranje. Dat betekent dat er alleen noodzakelijke reizen mogelijk zijn, meldt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

   Reizigers die nu in de Algarve zijn, moeten vanaf donderdag bij terugkeer naar Nederland een vaccinatie-, herstel- of negatief testbewijs laten zien en hoeven niet in thuisquarantaine. Voor de rest van Portugal geldt een geel reisadvies, alleen in Lissabon en de regio daaromheen gold al code oranje.

   https://www.telegraaf.nl/e/1131648172/

   25 dagen geleden

   Geef een reactie