Registeren Inloggen
Westerdijk
Westerdijk
meer dan een maand geleden

onderhouds contract bij Energie Wacht

meer dan een maand geleden

Wij wonen in een huurflat op de 9e verdieping, hier huren wij 2 boilers 1 voor de keuken (5 liter in het keukenkastje) en een 60 ltr voor het douchen in een bergkast.
Deze huren wij van Energiewachtgroep = EWg inclusief een onderhoudscontract.
Maar in de 5 jaar dat we hier wonen is er nog nooit onderhoud geweest (waar betalen we dan voor???)
Op hun site bieden ze wel een onderhoudscontract aan, maar bij navraag aan EWg is er geen onderhoud nodig aan boilers….. maar wel betalen!!!
Het komt voor bij bewoners dat het overstortventiel lekt en mensen een fors bedrag moeten bij betalen aan waterbedrijf Vitens.
Maar EWg wil van niets weten, de bewoner moet zelf maar op de knieën voor het keukenkastje!!!! om de overstortventielen te controleren.
Maar die overstortventielen zijn heel afstellingsgevoelig vanwege de hoogte van het gebouw.
Kan EWg dit zomaar doen? wel een onderhoudscontract afsluiten maar geen onderhoud plegen!!!!!

Met Vriendelijke Groet.
M.Westerdijk

  • Robin1952
   meer dan een maand geleden

   Beste, als u iets huurt moet er ook een contract zijn waar instaat wat de voorwaarden zijn. Kijk een na in uw administratie en anders op de website eens lezen wat het onderhoudscontract zoal inhoudt.
   U kunt ook opvragen waarvoor u dan al 5 jaar betaalt. Zij moeten dit kunnen uitleggen.
   Succes!

   meer dan een maand geleden
  • J S Koolschijn
   meer dan een maand geleden

   Geachte Westerdijk,
   Meestal gaat het niet om een onderhoudscontract, maar om een huurcontract. Het gehuurde moet zich in goede staat bevinden, en zodra dat niet (meer) het geval is moet u de verhuurder daarop aanspreken, deze moet er dan voor zorgen dat e.e.a. weer goed functioneert. Dat is zijn plicht, want daar betaalt u voor. Hij moet reageren zodra u een storing meldt, maar zolang u dat niet doet zal hij zich niet laten zien, in de aanname dat alles goed werkt. Dit alles moet opgenomen zijn in een door de verhuurder en uzelf ondertekend contract.

   meer dan een maand geleden