RegisterenInloggen
Pieter-Jan
Pieter-Jan
16 dagen geleden

Ongelukje met mijn schoonmoeder

16 dagen geleden

Ongeveer anderhalf jaar geleden zag ik een tiktok-video over hoe je ananassap kunt proeven als je je ballen in ananassap doopt. Dit wekte mijn interesse omdat we altijd een pak ananassap in de koelkast hadden staan vanwege de zwangerschapsdrang van mijn vriendin.

Ik ging googelen en het was zogenaamd waar en er stond dat we “smaakpapillen” in onze ballen hebben. “Het kan niet waar zijn” dacht ik bij mezelf, denkend dat het weer zoiets gevaarlijks was dat op dat moment trending was. En 2021 ik was wanhopig op zoek naar enige slagkracht, zelfs als dat betekende dat ik mezelf zou verwonden, want als ik dit zou doen zou ik er waarschijnlijk meer bekendheid aan overhouden.

Ik rende de trap af naar de koelkast en schonk het sap in. Niemand was thuis op dat moment. Ik leerde het antwoord, gehurkt in het midden van de keuken, ananas in de hand.

Ik hoorde de sleutel van de deur rammelen, trok snel mijn broek omhoog en hielp met de boodschappen, terwijl ik het glas op het aanrecht achterliet. Mijn schoonmoeder snelt me zwetend in de hitte voorbij. Ik draag de boodschappen naar de babykamer. Ik loop de keuken in en neurie een liedje dat op dat moment in mijn hoofd is blijven hangen, mijn hart zakt.

Daar stond mijn schoonmoeder mijn ananassap met ballen te drinken. Ze keken allebei verward op van mijn plotselinge stilte. Ik forceerde een glimlach en ging helpen koken. Ze weten het nog steeds niet, ik weet niet hoe ik het ze moet vertellen. Moet ik bekennen?