RegisterenInloggen
pieptoon
pieptoon
meer dan een maand geleden

Onhoorbare pieptoon!?

meer dan een maand geleden

We hebben een kattenverjager gekocht dat een luide ultrasone pieptoon afgeeft. Maar nu blijkt dat het niet alleen katten verjaagd maar ook onze buren uit de tuin. Het toestel werkt vanaf 19,5KHz pieptoon. En is voor veel mensen die hier op visite waren gewoon hoorbaar. Enkele mensen hebben last van oorsuizingen door die harde pieptoon. Weet iemand hoe dit veroorzaakt wordt?

Zie ook: https://mobile.twitter.com/pieptoon2 voor meer informatie.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Buren behoren elkaar geen overlast toe te brengen.
   Als de buren dus zeker weten dat zij hoofdpijn krijgen van uw pieptoon, is dat niet buurvriendelijk.
   Kunt u uitzoeken, desnoods met een gratis app op een smartphone welke frequentie het is?
   Uw menselijk gehoor heeft van 40+ vaak al niet meer als 17.000 herz hoorbaar. Jongeren halen 18 tot 19.000 herz. Bent u 60+ bent u spekkoper met 15.000 herz.

   U kunt zo’n ultrasone verjager (als het goed is) instellen op verschillende frequenties.
   Alles tussen de 19.5kHz en 23.5kHz schijnt katten te weren, terwijl voor knaagdieren (even hopen dat ze hier denken dat konijnen dat ook zijn) een frequentie tussen de 13.5kHz en 17.5kHz irritant vinden. Ideaal gezien zetten je buren dat ding dus zo hoog mogelijk, boven de 20kHz zou jij het zelf amper nog moeten kunnen horen.

   U kunt het ding ook zachter zetten (dus wel hoge toon, maar niet zo hard).
   Katten hebben namelijk een beter gehoorbereik dan konijnen.
   Het geluid zal dus als ingesteld op 19.500 herz voor de mens niet vaak hoorbaar zijn, zeker niet als het volume niet al te hoog is.

   Maar u heeft dat ding aangeschaft om (buurt)katten te verjagen: uw buren kunnen zich ook inspannen om hun katten niet in uw tuin te laten graven, te laten lopen of te laten schijten.
   Dit nalaten is netzomin buurvriendelijk.

   N.b.
   Ik heb die dingen ook (3 stuks) en een super soaker altijd in de aanslag: niet omdat ik het leuk vind maar omdat mijn buren buitenkatten hebben die mijn tuin belagen (graven, schijten), bij mij naar binnen sluipen of klimmen en de hele nacht aan het vechten en aan het gillen zijn.
   Mijn buren zijn ook boos, zeggen dat ze last van de verjagers hebben maar weigeren de overlast van hun katten in te perken.
   Tsja, it’s not a one way ticket neighboors.

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Beste Pieptoon,
   Laat ik nu zomaar in de geschiedenis van dit forum nog een bijdrage van u vinden:

   Onderwerp: Oorsuizen door luide pieptoon kattenverjagers
   di 12 mei 2020
   Ultrasone geluidsgolven door middel van hoge pieptoon. Je zou er zelfs spinnen mee kunnen verjagen. Maar met name katten. De meeste toestellen produceren meer dan honderd decibel a…

   Oorsuizen door luide pieptoon kattenverjagers

   Beetje vreemd dat u nu uw buren de zwarte Piet toespeelt terwijl u simpelweg een website heeft die naarstig op zoek is naar gedupeerden.

   Uw handelen is niet buurvriendelijk of forumvriendelijk……..

   meer dan een maand geleden
  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Ultrasoon geluid lijkt al jaren een, wat controverseel, onderwerp. Dit komt ondermeer omdat de uitwerking op mensen nooit uitvoerig was onderzocht.

   Ultrasoon staat momenteel wel weer in de belangstelling. Je hoeft het niet te horen maar dat wil niet zeggen dat uw hersenen het niet “registreren”. Kennelijk kun je er ook ziek van worden. Dit is actueel geworden door het “Cuba syndroom” (even googlen). Daarnaast gebruiken (o.a.) Amerikanen ultrasoon als “Non leathal weapon” (wikipedia: Sonic_weapon). Uiteraard gaat dit over andere vermogens en andere frequenties maar het laat zien dat men weet dat er een uitwerking is op mensen / dieren maar niet wat/of langdurige gevolgen en/of schade is. Op diverse fora (Radar / NKC) lees ik dat de ultrasone verschrikkers ook niet echt (langdurig) werken. De dieren wennen er aan en lijken het geluid te negeren of worden er doof voor. De combinatie met een “bewegingsmelder” schijnt langer wat te doen. In 2014 zijn er kamervragen gesteld over deze kattenverjagers (openkamer.org) maar er is, voor zover ik kan zien nooit een goed antwoord gekomen (meer onderzoek nodig). Kennelijk maakt men zich genoeg zorgen er kamervragen over te stellen? Ten slotte… een goede buur….

   meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Een goede buur houdt zijn bewust gekozen huisdieren in zijn/haar eigen tuin en beperkt de overlast voor de buurt tot een minimum.
    Dan ben ik de eerste die de weringsmiddelen weghaalt; kan ik ook weer genieten van mijn tuin, de ramen en deuren openzetten, mijn vijver vullen en gebruiken etc.

    Maar het is zo gemakkelijk om de verantwoordelijkheden die horen bij het houden van huisdieren (m.n. katten) niet zelf te nemen als eigenaar maar op het bordje van de ander (vaak mensen die weloverwogen niet voor huisdieren kiezen) te schuiven én vervolgens díe mensen de Zwarte Piet toe te spelen.

    It’s not a one way ticket for the animal-owner.

    meer dan een maand geleden
  • Kruispuntweg
   meer dan een maand geleden

   Geef mij het type en merk door. Mijn kattenverjager werkt niet en de katten lopen er langs en snuffelen er aan. Honden reageren ook niet, misschien is de piep van uw merk dan zo hoog dat de “hondenliefhebber” het niet prettig vind en aan de overkant in het gras gaat lopen en mijn tuin en hek bespaart blijven van de hondenzeiklucht en kattendrollen. Die honden liefhebbers, die altijd naar binnen lopen te kijken, lopen altijd zo dat de hond tussen hun en de tuinen loopt.

   meer dan een maand geleden
  • Trum
   meer dan een maand geleden

   Is er geen moderator die dit soort vreemde figuren als Pieptoon kan bannen?

   Voor overige ben ik het met SuperBitch eens: hou je kat in je eigen tuin.
   En zeg niet dat je een kat niks kan leren, dat gaat net zo goed als met een hond. Heb zelf 2 katten gehad, beide waren die ca 8 toen ik ze kreeg (omdat zogenaamde kattenliefhebbers er heen zin meer in hadden). Beide katten aangeleerd dat ze in mijn tuin moesten blijven. Hekkie van 60cm is hoog genoeg dat ze het begrijpen. Ergo op een deel had ik alleen een touwtje liggen, daar mochten ze niet overheen. Zaten ze keurig bij dat touwtje naar de tuin van de buren te kijken.
   Als ik een kat heb, wil dat niet zeggen dat mijn buren ook mijn kat moeten dulden.

   meer dan een maand geleden
  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Naar aanleiding van mijn laatste reactiewisseling met Superbitch en vanweg het feit dat mijn heg “kapot gezeken” wordt door honden, ben ik eens gaan prutsen en met succes. Ik gebruik een dun stukje koperdraad en een electronische vliegenmepper van de AC-tion. De laatste is bedoeld om een hoge spanning bij een lage stroomsterkte op te wekken. De vliegenmepper gedemonteerd, in een kastje met een 220V voedingkje (i.p.v. 3 x AA) dat ik ergens had liggen. Draadje onderaan de heg gespannen op ca 10Cm hoogte en aangesloten op de vliegenmepper (in de “aan stand”) en… afwachten. Dit werkt al een paar dagen zeer effectief om katten binnen/buiten te houden maar ook honden lopen nu met een wijde boog om de heg heen. Kosten… 5 Euro all-in. Helaas, de beesten krijgen een enorme oplawaaier, maar na 1 keer weten ze (de baasjes!!) het en lijken de dieren er geen nadelige gevolgen van over te houden. Niet medisch getest dus eigen risico 🙂

   meer dan een maand geleden
   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Even een aanvulling voordat iedereen over mij heen valt; Natuurlijk wel eerst waarschuwingsbordjes gemaakt / neergezet zodat de baasjes (van honden) gewaarschuwd zijn!! Deze bordjes sorteren op zich al effect zonder dat het apparaatje werkt. Daarnaast, even nameten wat de + kant van de spanning is en die op de draad aansluiten. De – kant gaat naar aarde (grondpennetje van ca 15 Cm). Omdat de “spanningsgenerator” op den duur nogal warm wordt heb ik er een “timertje” tussen zodat er om de, zeg 3 – 5 seconden 1 seconde spanning op de draad staat. Bijna een echt schrikapparaat dus maar dan met (veel) lagere spanning / stroomsterkte.

    meer dan een maand geleden
   • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
    meer dan een maand geleden

    Mooie vinding die ik graag zou gebruiken.
    Helaas breekt dan de pl**ris uit met de kattenbezitster naast ons.
    Want haar buitenkatten moeten echt iedere avond om 22.00 uur naar buiten want dan kan zij i.i.g. rustig slapen.
    Toen mijn wederhelft een kat van de schutting af jaagde door tegen de schutting aan te slaan (niet op of tegen de kat) is bijna WO3 uitgebroken.

    Ik hou het op de kattenverjagers i.c.m. mijn supersoakers en houten ratel.
    Maar uw vinding: chapeau.

    meer dan een maand geleden