RegisterenInloggen
hansaplast
hansaplast
meer dan een maand geleden

Opgebouwd ABP pensioen

meer dan een maand geleden

Wellicht zijn dit vragen voor de Ombuidsman

Sinds kort blijkt dat het ABP een deel van wat ik extra bij mijn pensioen gespaard heb niet te hebben meegenomen t.b.v. mijn huidige uitkering. Uiteraard kreeg ik daarover een excuusbrief met de mededeling dat het allemaal mensenwerk blijft en er fouten kunnen worden gemaakt. In augustus a.s. krijg ik 10700 euro bruto uitgekeerd. Dat betekent wel dat het bij mijn huidige inkomen wordt opgeteld en ik daar uiteraard belasting over moet betalen. M.i. zal dat meer zijn dan dat ik de betaling vanaf het begin van mijn pensioen uitbetaald had gekregen. Deelt u deze mening? Overigens heb ik ook gevraagd hoe het ABP aan mijn huidige uitkering komt. Ik wil dat aan Roger de Haan overleggen om te zien of e.e.a. juist is bepaald.

vanaf 1999 tot 2013 kreeg ik een wachtgelduitkering deze zou gerelateerd zijn aan een salaris in 2013 van 69000 euro. Ik heb 30 jaar bij het ABP opgebouwd maar mocht niet meer , volgens het reglement bij het ABP, na mijn 62-ste bijsparen. Ik krijg nu 20.000 euro per jaar. Dat staat in een schril contrast met de 69000 euro. Mijn vraag is kan dat kloppen?

  • MathildeD
   28 dagen geleden

   De pensioenberkening ziet er ongeveer zò uit: 30 jaar x 1,75%x69000=€36225. Dit is het bedrag aan pensioen inclusief de AOW voor een echtpaar. (€21336=2x889x12). Dus aan pensioen van het ABP zou u moeten krijgen: €36225-€21336=€14889. En dit bedrag wordt vervolgens eventueel gerepareerd ivm samenvallende diensttijd. NB de AOW inbouw wordt dubbel berekend, ook al ontvangt u slechts 50% en uw partner de andere 50%.

   28 dagen geleden

   Geef een reactie

   • hansaplast
    9 dagen geleden

    dat lijkt me zeer vreemd wat u stelt. Namelijk dat het recht van het opgebouwde pensioen bij het ABP, volgens u is dat 36225 euro, teniet wordt gedaan door een AOW uitkering. Dat zou zou volgens u betekenen dat als ik een pensioenopbouw had gehad bij het ABP van 21336 euro het ABP niets hoeft uit te keren. M.a.w. je zou dan voor niets hebben gespaard.

    9 dagen geleden

    Geef een reactie

  • MathildeD
   4 dagen geleden

   Het is idd heel vreemd en vooral heel oneerlijk tegenover mensen die een lager salaris hebben gehad dan u. Ik ben er ook niet helemaal zeker van , maar kijkt u zelf eens op de volgende website. Daar staat een berekening van een pensioen op, waarbij de franchise (=aow) ingebouwd wordt. https://abppensioen.nl/hoe-bereken-ik-mijn-pensioenopbouw/ ( dit is een private website).

   Deze tekst is belangrijk: “ ABP-pensioenregeling is een uitkeringsovereenkomst

   De pensioenregeling waaraan u deelneemt, is een uitkeringsovereenkomst. U bouwt pensioen op over een gedeelte van uw brutosalaris. U bouwt niet over uw hele salaris pensioen op. Dit is omdat wij rekening houden met de AOW. ”

   4 dagen geleden

   Geef een reactie

  • hansaplast
   3 dagen geleden

   danjewel

   3 dagen geleden

   Geef een reactie