Registeren Inloggen
Luctor et emergo
Luctor et emergo
meer dan een maand geleden

Opgelicht op marktplaats

meer dan een maand geleden

Ik heb via marktplaats enkele aankopen gedaan en ook meteen betaald via een betaalverzoek bij 1 persoon. Aangezien ik goed verzekerd ben en de persoon zijn gegevens heb heb ik het betaalverzoek voldaan. Later bleek dat ze de goederen gauw doorverkocht had terwijl ik het al betaald had. Blijkbaar had ze snel geld nodig, of heeft ze een hoger bod gehad, maar de betaalde spullen krijg ik niet en ook mijn geld niet eens teruggestort ook reageert ze niet op mails over de kwestie. Gezien het mooie zeldzame spullen betrof wil ik mijn artikelen krijgen. Dit heb ik haar verteld waarbij ze mij beschuldigde van bedreiging. Ik heb mailwisseling ter bewijs en ondertussen marktplaats, mijn verzekering en de politie erop gezet. Geen van allen nemen mij serieus en niemand doet er veel mee. Ze vinden het (zo schijnt) wel goed en hebben belangrijker zaken. De verzekering zegt ook dat ik moet aantonen dat er kwaad opzet in het spel is, wat me wel duidelijk lijkt ik heb betaald en er vind nogmaals verkoop plaats na mijn betaling is de koop toch gesloten lijkt me. Marktplaats onderneemt slechts actie als er van 2 verschillende mensen een aangifte komt en ondertussen zet ze het internet vol met dure spullen veel te goedkoop geprijsd om zo mensen erin te laten lopen. Dan zet marktplaats erbij “als het te mooi is om waar te zijn, is het dat ook vaak” om zich in te dekken. De politie heeft geen tijd voor zulke kleine zaakjes (als ze dit bij 10.000 mensen doen is het niet klein lijkt me), en de verzekering heeft het ook al te druk met stormschade om dit uit te zoeken. Wat moet ik doen om nog in mijn recht te staan, je kunt niet aantonen dat er opzet in het spel is zegt mijn rechtsbijstand, maar ze levert gebakken lucht en betaalt mijn geld niet eens terug, laat staan de waarde van het dure ding dat ze verkocht toen ik het al betaald had (hiervan heb ik hard bewijs dat ik eerder had voldaan dan de ander aan wie ze het zogenaamd verkocht had want dit schreef ze me zelfs in mail). Ze haalde ook heel snel de betreffende advertenties weg.

  • NeoDutchio
   meer dan een maand geleden

   Het is een civiele zaak en daar kan de politie inderdaad niets mee. Over wat voor een betaalverzoek spreekt u? Als er via andere kanalen betaald is dan via Marktplaats, dan zal het lastig zijn geld terug te krijgen. U zal eerst een ingebrekestelling moeten sturen en na 30 dagen kunt u dan nogmaals geld terug eisen alvorens een incassobureau in te schakelen.
   Met opzet wordt bedoeld dat u moet bewijzen dat de verkoper bewust artikelen te koop aanbiedt terwijl er vooraf al geen intentie is om te gaan leveren. Pas dan spreekt men over een strafbaar feit.

   meer dan een maand geleden
  • Redactie Meldpunt
   meer dan een maand geleden

   Dag, wat een vervelende situatie. Als ik het goed begrijp, heeft u aangifte gedaan? Als u dat niet heeft gedaan, wil ik u adviseren om dat alsnog te doen. Ook kunt u een melding plaatsen bij het meldpunt internetoplichting. Dat kan via deze link: https://www.politie.nl/aangifte-of-melding-doen#u-bent-opgelicht-bij-een-aankoop-of-verkoop-via-internet Wilt u in de toekomst aankopen doen via het internet, dan kunt u de naam van de verkoper door deze ‘scanner’ halen. Zo weet u of er al negatieve meldingen over de desbetreffende verkoper zijn geplaatst. Dat kan veel leed voorkomen. Wat betreft uw verzekeraar, deze zou ik nogmaals aanspreken. U heeft een juridisch geschil – of dit nou opzettelijk is of niet – en daar zullen zij op moeten reageren. Succes!

   Met vriendelijke groet,
   Redactie Meldpunt

   meer dan een maand geleden