Registeren Inloggen
Nico1950
Nico1950
meer dan een maand geleden

Opzegging containerservice door bedrijfsbeëindiging en verhuizing

meer dan een maand geleden

Wij hebben ons huis/bedrijf verkocht. Wij hebben dus niet meer de ‘bedrijfs’container nodig van Renewi. Na gebeld te hebben (in december 2020) werd er gezegd dat we met het uitschrijven bij de kamer van koophandel ook het contract konden opzeggen. Na diverse keren gemaild te hebben met het bedrijf en een afspraak gemaakt te hebben over een laatste lediging en een bedrag voor afhaling van de container (EUR 49,50) krijgen wij vandaag een aangetekend schrijven dat we verplicht zijn om tot 1 oktober 2022 te betalen. Tussentijds opzeggen is alleen maar mogelijk als we de overeenkomst afkopen> of we even EUR 380,97 (excl. btw) willen betalen en de container LEEG willen aanbieden op 31 maart (terwijl we het eerste kwartaal van 2021 betaald hebben, dus t/m maart lijkt ons).

Ik ben de hele ochtend al aan het bellen, waarom is hier niet eerder wat over gezegd ? Wij zijn officieel bij van Gansewinkel begonnen met een contract, dit is overgenomen door Renewi. Ons bedrijf is al officieel verkocht, wij mogen hier nog even wonen tot 1 april maar daarna gaan wij naar het buitenland verhuizen.

Ze hebben echt in de eerdere correspondentie NIETS maar dan ook NIETS gezegd over een afkoopsom. Ik ben al met pensioen en EUR 380,97 excl. is een hoop geld voor mij. Kunt u helpen ?

Ik hoor graag van u.

Met vriendelijke groet,
Nico Irik

  • Dwarsligger
   meer dan een maand geleden

   Als consument (particulier) heeft u betere rechtsbescherming dan als ondernemer. U heeft ooit een contract afgesloten, dat zult u helaas moeten uitzitten. U had bij het afsluiten van het contract moeten opletten.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   U heeft blijkbaar een meerjarig ondernemerscontract afgesloten. Dat kunt u inderdaad opzeggen, maar niet kosteloos. Misschien dat u op de ondernemerswebsite http://www.higherlever.nl nog aanwijzingen vindt voor uw mogelijk gelijk.

   meer dan een maand geleden