RegisterenInloggen
Regenboog-vrouw
Regenboog-vrouw
meer dan een maand geleden

Ouderdomspensioen

meer dan een maand geleden

Ik ben er deze week achter gekomen dat je recht hebt op ouderdoms pensioen wat mijn ex partner heeft opgebouwd tijdens ons huwelijk. Ik ben 12 jaar geleden gescheiden en dat is niet doorgegeven aan de pensioenfondsen . Nu moet mijn ex partner het zelf aan mij uitbetalen. Maar hoe kan ik er achter komen waar ik maandelijks recht op heb.

  • sakasaka
   meer dan een maand geleden

   Ik dacht dat er een berekening was, helaas pindakaas

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Annelies200
   meer dan een maand geleden

   Ik weet precies wat je bedoelt, ik ben ook gescheiden en volgens mijn ex krijgt hij geen pensioen. Zou ook graag willen weten waar ik nog recht op heb

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Peppels
   meer dan een maand geleden

   ik krijg al 15 jaar pension via mijn x maar hij heeft me nooit laten zien wat mijn deel is en het pensionfonds geven mij geen gegevens. die stuurde naar mijn x ,maar ik heb nooit inzage gehad, in de papieren, moet genoegen nemen met wat hij overmaakt.
   Ik zou ook weleens willen weten of dit klopt.
   Ook heb ik geprobeerd of het Pension meteen naar mij gestort kan worden, maar dat gaat niet, omdat ik in 1990 gescheiden ben. en de wet is pas veranderd in 1995

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gladiool
   meer dan een maand geleden

   Interessant, zelf was ik negen jaar getrouwd kreeg geen alimentatie na de scheiding en in armoede geleefd met twee kinderen. In 1984 vond men bij de overheid nog een excuus niet hoeven alimentatie betalen omdat mijn x had huis gekocht en had dus hypotheeklasten en mijn x had gevraagd bij de Rechtbank om niet hoeven alimentatie betalen om bovengenoemde reden – hypotheek had voorrang toen voor alimentatie verplichting.
   In 2011 kon ik een klein bedrag zgn. afkoop pensioen krijgen eenmalig. Maar ik werkte voor 20 uur p. week, de rest van inkomsten werd aangevuld door gemeente (om rond te komen met twee kinderen). Omdat het eenmalig afkoopbedrag telt als INKOMEN VOOR TOESLAGEN, had ik van afgezien van uitbetaling toen.
   Nu ik zelf gepensioneerd ben had ik bij twee pensioenfondsen gevraagd of ik alsnog kan krijgen toen aangeboden eenmalig pensioen afkoop som, omdat ik nu GEEN HUURTOESLAG HEB, maar dat kon niet meer dat was alleen in 2011 mogelijk. Er werd me medegedeeld in 2019 dat ik misschien wat kan krijgen pas na overlijden van mijn ex-man, al is mijn ex is sinds 2012 gepensioneerd. Vraag me af hoe het eigenlijk zit weer INGEWIKKELD MATERIE en een folder over deze kwestie kreeg ik ook niet van voor mij dan betreffende Pensioen fonds.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Henk Terpstra
   meer dan een maand geleden

   Pensioen, is legale diefstal zoals èen van mijn wielermaten mij ooit vertelde. Rechter commissaris.in dienst. Wat veelzeggend is.
   Pensioen fondsen beantwoorden aangetekende vragen niet. !!!
   De politiek, beleid van D66. STEM DAAR DUS NIMMER OP!!! heeft een rekenrente in elkaar geknutseld, die de laagste van Europa is. Meerdere wetenschappers, waaronder actuarissen, die wel iets meer van hogere wiskunde en geld stromen met rendementen kennen dat het gehele pakket aan opgeteld de politiek worden dood gezwegen.
   Wel hebben ze de eerste slag gewonnen bij het Europese hof.
   Bij een rekenrente van 4 /vier % kunnen alle pensioenen geïndexeerd worden.
   En dat kost de overheid niets, nada. 0.0.
   Nu is die rekenrente ( ben het even kwijt, minder dan 1 of 0,1.)
   Wel wil ik u niet ontmoedigen Blijf aandringen bij de pensioenfondsen .Ze hebben zoveel problemen, doordat ze stikken in de overvloed aan geld. Dit krimi gedrag kan geen stand houden.
   Wist u dat ik na 14 jaar pensioen uitkering ruim 100% meer in mijn persoonlijke pot heb zitten.
   Voor de goede orde, Een ieder heeft zijn eigen inleg. Dat wordt collectief belegd. Dat heet solidair.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie