RegisterenInloggen
Realist2020
Realist2020
meer dan een maand geleden

Overlast van houtkachel/ openhaard

meer dan een maand geleden

Wanneer wordt het verboden om in een woonwijk iedereen te verblijden met , stank, roet, Co2 , fijnstof etc.?

  • Fegi
   meer dan een maand geleden

   Houtkachels en open haarden en vuurkorven zouden verboden moeten worden in woonwijken waar men dicht op elkaar woont. Als je je financieel kunt permitteren om niet direct naast anderen te wonen dan OK, maar niet in wijken met (sociale) huurwoningen dicht op elkaar. Het is inmiddels bekend genoeg hoe schadelijk het stoken is. Dat het toch wordt toegestaan is schandalig. Wie neemt de verantwoordelijkheid op zich om een andermans leven bewust te bekorten? Barbecues even aandoen is al vervelend genoeg voor buurtgenoten die er niet tegen kunnen, maar beperkt het dan tot een paar uur of af en toe eens of neem een bbq die niet op kolen of hout werkt. Als de rook dan weg is dan kunnen anderen ook weer van de dag of avond genieten. Ook buren die vlak onder je raam staan te roken dat is vies. Ga dan wat verder weg staan zodat je buren niet mee hoeven te roken. Ik ben blij heelhuids door de Corona periode te zijn heen gekomen, heb de tijd zoveel mogelijk thuis doorgebracht en gewinkeld met mondkapje, me netjes laten testen en nu heeft mijn buurman, die notabene weet dat ik er niet tegen kan, een buiten houtkachel aangeschaft die hij een paar keer per week van de middag tot laat in de avond stookt. En vies stinken dat het doet. Zelfs met de ramen en roosters dicht dringt de lucht mijn huis in. Mijn gordijnen ruiken ernaar. Ik word er ziek van.Toen ik hem erop aansprak zei hij dat hij het ding niet had gekocht om hem niet aan te doen. Het gaat hier niet om af en toe eens. En zelf in de tuin zitten is er voor mij niet meer bij. Mijn kleinkinderen durf ik niet eens meer te logeren te vragen. Als ik weg ga dan doe ik alles dicht. Met warm weer zit ik binnen. Hoe pesterig kun je zijn voor je buren? Verbieden ja absoluut. Met boetes. Het kan niet anders. Mensen treiteren bewust anderen die er niet tegen kunnen. Zo ging het ook met Corona: mensen hielden geen afstand, dus moest het in de regelgeving komen. Jammer genoeg zijn veel mensen hierin ook niet empathisch genoeg. Hoe triest.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Kijk van mij mag eenieder zélf weten wat-ie doet maar doe het svp zonder overlast te veroorzaken.
   Hier wèrd gerookt; niet in huis (en zeker niet in de auto) maar in de blokhut.
   Ramen en deuren dicht, zelf in de rook en stank.

   De vorige buren vonden dit maar vies, smerig en volks.
   Ondertussen fijn een vuurkorf stoken (en werkelijk alles er in gooien wat kon branden) -zelfs bij >25° C-, zelf ramen dicht en zelfs naar bed gaan terwijl deze mensen zgn.vliegvuur veroorzaakten.
   Op een gegeven moment stond ons huis vol met hùn rook: een drama om het huis schoon te krijgen.
   Om van de kosten maar te zwijgen.
   Om vervolgens na 2 weken weer loeiende rookmelders te hebben van hún vuurkorf.

   Dat hebben we zèlf geblust (hiera, wij hebben een tuindlang 😉): wat waren zij boos.
   We hebben de camerabeelden nog steeds; het blijft een lachfilm 😆.

   Nu hebben we nieuwe buren die van de bbq en vuurkorf houden maar flink rekening houden met de omgeving. Niet altijd leuk maar het is qua overlast zeker 95% minder.
   Jong stel, klein kindje: het kan dus wèl.

   Tsja, nu de stank en rook van de bio-massa centrale nog……..

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie