RegisterenInloggen
Hooijdonk
Hooijdonk
meer dan een maand geleden

Pakketreis D reizen

meer dan een maand geleden

Heb mijn pakketreisvoucher van Solfly geboekt bij D reizen inmiddels uitbetaald gekregen, minus de bemiddelingskosten van €41,95 , ik heb daarop gereclameerd maar mevr. Kuijs van D reizen geeft in de mail aan dat het volgens de ACM toegestaan is, heb contact gehad met ACM en die geven aan {staat ook op de website} dat het toch verplicht is om die ook uit te betalen, maar zijn geen zins van plan.
Hoe nu verder,

Met vriendelijke groet,
Ad van Hooijdonk

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Beste Ad van Hooijdonk,
   De ECC heeft daar op 6 mei al een statement over afgegeven luidend (=quote);
   Als een ondernemer een product of dienst niet kan leveren, dan heeft u normaal gesproken recht op terugbetaling van het volledige aankoopbedrag. Inclusief reserveringskosten, administratiekosten en mogelijke andere kosten die de ondernemer tijdens uw aankoop in rekening brengt. Door de coronacrisis is terugbetaling voor veel ondernemers nu financieel niet haalbaar. Vandaar de voucher. Kiest u voor terugbetaling in de vorm van een voucher? Dan mag de voucher niet minder waard zijn dan het aankoopbedrag. De ondernemer mag géén kosten inhouden op de voucher. 
   Bron ECC Net》Home》Consumentennieuws》Coronavouchers en administratiekosten: dit moet u weten!

   Lijkt mij duidelijk: mag géén kosten inhouden!!!!!

   U vindt op voormelde Bron-pagina een link naar de voorbeeldbrief ECC: “onterecht kosten ingehouden op voucher”.

   Bovendien meldt de ECC (=quote);
   Meld het bij ACM ConsuWijzer
   Reageert de ondernemer niet binnen de door u gestelde termijn of wordt uw verzoek onterecht afgewezen, meld het dan bij ACM ConsuWijzer. De toezichthouder treedt ook tijdens de coronacrisis streng op tegen ondernemers die zich niet aan de regels houden. 

   Hou uw poot* stijf en eis die bemiddelingskosten van €41,95 terug: u heeft er recht op.
   *=Dit geldt voor eenieder (Miljoenen vouchers uitgegeven!!!!!!!) waar er kosten worden ingehouden bij de uitbetaling van een niet genoten reis, wegens Corona.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie