RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  GeborenAmsterdammer 6 dagen, 17 uur geleden.

Krulleke 46
Krulleke 46
10 dagen geleden

Parkeervergunningen

10 dagen geleden

In de uitzending van 8 november werd om reacties gevraagd over het verhogen van een parkeervergunning. Daarom mijn reactie.
Ik vind dat er in Nederland niemand voor een parkeervergunning voor zijn eigen deur zou hoeven te betalen. Dit is rechtsongelijkheid omdat in veel gevallen een straat verder niets betaald hoeft te worden. Let wel het gaat om de vergunning en niet om het betalen door derden van parkeergeld want dat lost het parkeerprobleem dikwijls wel op in een bepaalde straat. Het parkeergeldgebied breidt zich vanzelf uit want het parkeerprobleem verplaatst zich automatisch naar een volgende straat. In mijn gemeente zegt de gemeente dat zelfs in een rondschrijven. Kosten die gemaakt worden in verband met een vergunning moeten verhaald worden op de parkeerkosten die derden moeten betalen, dus de parkeerkosten gaan daarmee omhoog, ook voor mij als ik ergens anders parkeer dan waar mijn vergunning geldt.
De parkeervergunning voor de deur druist in tegen mijn rechtsgevoel en ik zou dit graag juridisch willen uitvechten desnoods tot het Europese hof of welke hoogste instantie dan ook. Helaas ben ik 73 en voel me niet meer in staat om dit zelf te doen. Het zou fijn zijn als er een jurist gevonden wordt die het met me eens is en die dit wel kan en durft aan te pakken.

 • dickiedik
  7 dagen geleden

  Helemaal mee eens Krulleke 46, in heel veel andere wijken hoef je helemaal niets te betalen en de gemeente geeft als argument dat er anders lang parkeerders gaan staan maar je kunt toch gewoon blijven handhaven maar de vergunning voor de bewoner betalings vrij maken.
  mogelijk kan Max daar eens induiken met zijn juristen.

  7 dagen geleden

  Geef een reactie

 • GeborenAmsterdammer
  7 dagen geleden

  Hallo Dickiedik,

  Hier in Amsterdam betaal ik per jaar 260 euro voor mijn parkeervergunning:daar kan ik 2 maanden benzine voor betalen….

  De gemeente zie de auto als melkkoe.
  Helaas hebben de winkeliers er ook last van.
  Het ligt dus aan de politiek.

  7 dagen geleden

  Geef een reactie