Registeren Inloggen';
Max Pay
Max Pay
meer dan een maand geleden

Pas op met techmateriaal.com

meer dan een maand geleden

Op diverse fora zag ik de vragen of de site techmateriaal.com wel veilig is. Er komt niet een duidelijk antwoord dus zelf maar op onderzoek:

Het domein is eerst geregistreerd in 2014 in Amerika (GoDaddy) en daar aktief gebruikt tot 2016. In 2020 gaat de domeinnaam over naar “NameCheap”, een provider die zeer veel fake webshop faciliteert. (ip: 162.0.217.16). Op de website zelf staat hun adres vermeld, De Marne 118 in Bolsward. Hier zit een IT bedrijf maar er is nergens een vermelding dat techmateriaal daar zit. De helpdesk heeft telefoonnummer: +31 97 010 286 390. Dit lijkt niet een normaal Nederlands nummer en het is zeker niet een nummer in Bolsward. Het taalgebruik op deze site is komisch en zo te zien gemaakt met een vertaalsite. Er is een contactformulier. Als je dat invult (verzin een emailadres!) dan geeft de verzending een fout. Dit zou een serieuze webshop niet (snel) overkomen. Kijk je naar de “paginabron” dan zie je dat inloggen, betaling enzovoort loopt via demo2.leebrosus.com. Dit lijkt een site waar CentOS (soort Linux) ontwikkelaars kunnen experimenteren. Kijk je naar het hoofddomein (leebrosus.com) dan zie je dat dit een forum is voor web-ontwikkelaars en marketeers.

Ik denk dat het punt wel duidelijk is, blijf weg van techmateriaal.com.

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Kleine aanvulling, de “scripts” die nodig zijn voor inloggen enzovoort (via demo2.leebrosus.com) hebben als resultaat dat u een “server error 500” te zien krijgt. Daarom werkte het webformulier ook niet (zelfde script). Het lijkt er dus op dat men nog aan de website sleutelt.

   meer dan een maand geleden