RegisterenInloggen
Jolanthe
Jolanthe
17 dagen geleden

PCR-test en te late reactie Huisartslab

17 dagen geleden

Ook mijn vakantie is letterlijk in het water gevallen. Ik zou afgelopen zondag, 27 sept., een cruise maken over de Middellandse Zee zijn vertrokken maar zit sinds maandagmiddag weer thuis.
Hoe is het gegaan: MSC heeft pas het beleid veranderd. Eerst moest de test worden afgenomen binnen 72 uur voor inscheping, nu is het binnen 72 uur voor vertrek van het schip. Vlak voor vertrek kreeg ik per e-mail een bericht dat er een verplichte PCR-test nodig was, 72 uur voor inscheping. Dus heb ik dat telefonisch nogmaals gecheckt. Het was echt voor vertrek van het schip.

Het schip zou op zondag 27 sept. vertrekken, om 19.30 u. 72 uur daarvoor is dus op donderdag 24 sept. om 19.30 u. Aangezien het Huisartslab ’s avonds gesloten is kon ik niet eerder terecht dan op vrijdagochtend, 25 sept. vanaf 09.00 u. Er stond al een lange rij mensen te wachten, dus uiteindelijk was ik om 09.39 aan de beurt, 58 uur voor vertrek van het schip. Wat ik toen niet wist is dat het Huisartslab de regels intussen veranderd heeft, ze mogen tot 72 uur na de test reageren.
Ik vertrok op zaterdag 26 sept. al naar Genua, omdat ik op zondag om 13.40 moest inschepen en ik dat anders niet gehaald zou hebben. Het zat me niet lekker dat ik vertrok zonder geprinte uitslag maar vertrouwde er op dat het wel goed zou komen. Nee dus. Op zaterdagavond niets, op zondagochtend nog steeds niet. Wel had ik die nacht een e-mail ontvangen dat als ik nog geen uitslag had en dezelfde dag al zou vliegen ik een formulier kon invullen en er dan uitgezocht zou worden hoe het ervoor stond. Ook hierop kwam geen antwoord. Ik heb geprobeerd te bellen naar Huisartslab maar de verbinding werd meteen verbroken. Ik ben mijn hotel niet uit geweest en heb continu mijn telefoon zitten checken. Daarna ben ik naar de haven gegaan om in te checken, met een geprint bewijs dat ik wel de test had laten afnemen. Helaas, dat was niet voldoende. Ik heb de situatie uitgelegd, dat ik nog zat te wachten op de uitslag. Helaas: ik moest echt een bewijs hebben waarop “negatief stond vermeld. Ik heb tot half 6 zitten wachten op een wonder, maar moest toen echt weg. Ik heb een extra hotelnacht in Genua moeten nemen, heb mijn terugvlucht moeten wijzigen met bijbetaling van 65 euro en kwam maandagmiddag dus weer thuis.
De uitslag van de test kwam op zondagavond binnen om 21.19 u, bijna 61 uur na afname. Het schip was toen natuurlijk al lang vertrokken.

  • Dagmar27
   17 dagen geleden

   Beste Jolanthe,

   HetHuisartslab is een initiatief van U-Diagnostics.
   Er wordt in de disclaimer gemrld (=quote)
   De door U-Diagnostics/ Labor Dr. Wisplinghoff gehanteerde test technologie is door RIVM/ RKI gevalideerd. In nagenoeg alle gevallen levert dat een zeer betrouwbaar testresultaat op. Er is echter altijd een kleine kans op een zogenaamd vals-positieve (u bent niet besmet, maar de test indiceert uit dat u wel besmet bent) of vals- negatieve (u bent wel besmet, maar de test wijst dat niet uit) uitslag. Daarnaast bestaat een eveneens kleine kans dat het bij u afgenomen monster niet getest kan worden door andere oorzaken (denk daarbij bijvoorbeeld aan recent oraal gebruik van medicatie, alcohol, mondspoelmiddelen en/of andere verontreinigingen in de mond- , keel- en neusholten). Een test biedt derhalve nooit een absolute (100%) zekerheid op een (betrouwbaar) resultaat. Aan de uitslag van een test kunt u dan ook geen rechten ontlenen.

   U-Diagnostics bewaakt het testproces en de afgifte van een non-COVID-19-verklaring zeer zorgvuldig, maar kan er niet in alle gevallen voor in staan en garanderen dat een non-COVID-19-verklaring ook daadwerkelijk tijdig voor de aanvang van uw reis wordt afgegeven. Soms is dat om uiteenlopende redenen niet mogelijk en in het geval dat u om die reden niet door uw vervoerder of het land van bestemming wordt toegelaten, aanvaardt U-Diagnostics geen aansprakelijkheid voor eventuele schade die daar uit voortvloeit en of kosten die daar mee samenhangen.

   De aansprakelijkheid wordt dus duidelijk afgewezen.

   U zou een gerechtelijke procedure kunnen starten; probeer dat dan te doen met andere gedupeerden.
   Zo kunt u wellicht de kosten drukken en samen een stevige vuist maken.
   Ik zeg heel eerlijk: het zal een zware dobber worden.

   Ik wens u succes.

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • A J J
   16 dagen geleden

   Hoeveel keer heeft de regering nu al gezegd Als je op vakantie gaat is dat geheel op eigen risico Dus nu ook niet zuren Jammer dat mensen alleen maar horen wat hun het beste uitkomt

   16 dagen geleden

   Geef een reactie

  • avankempen
   15 dagen geleden

   Ik zal kort zijn. Wat vinden de mensen het belangrijkste?
   Kiezen voor keiharde maatregelen (ondanks gevolgen voor de economie) of slap optreden vanuit de politiek in den Haag (met nog meer zieken en nog meer doden). Kies maar!!!!!
   Dan Frankrijk. Sloten gisteren per direct alle horeca (ook restaurants) en legde supermarkten een verbod op om alcohol te verkopen. Erg hé even geen alcohol gebruiken of uit gaan dineren. Er zijn landen waar mensen het moeten doen met een handje vol met rijst voor de hele dag. Wat zijn we toch een verwend volkje geworden. Even wat van onze luxe inleveren en we zijn gelijk van slag. Triest in en in TRIEST!!!!!!
   Ook zo iets. Iedereen weet (de regering roept niet anders) dat je beter niet naar het buitenland kunt gaan (anders dan voor je werk) zolang er zieken en doden te betreuren zijn door dit virus. En dan zijn er nog veel mensen die dat door hun reisdrang ondergeschikt maken. Het is ook gebleken dat vakantiereizigers de afgelopen maanden alleen maar voor meer uitbreiding van deze ziekte hebben gezorgd. Dat dingen fout lopen voor reizigers is niet leuk maar als je je aan de adviezen houdt overkomen deze dingen je niet. Erg hé even niet naar het buitenland (VOOR JE LOL) op vakantie gaan terwijl er hier mensen zwaar ziek zijn geworden en aan de beademing liggen. Waar is onze solidariteit voor elkaar gebleven?
   Ook dit in en in TRIEST!!!!!!!
   Een advies aan den Haag: Laat al deze mensen die niet zonder luxe kunnen een verplichte rondleiding krijgen op een IC afdeling in het ziekenhuis zodat men tot het besef kan komen waar men mee bezig is.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie