RegisterenInloggen
gezicht
gezicht
meer dan een maand geleden

Pensioen.

meer dan een maand geleden

Mij is het zelfde over komen als die dame in u uitzending op25-1-2019 over haar pensioen .ik ben ziek geworden in 2004 en raakte mijn werk kwijt in mei 2005 en toen storte mijn wereld in ik wist niet wat er met mij gebeurde ik werd zwaar depressies ik wist niet meer
dat ik leefde .Het ging helemaal de verkeerde kant met mij op ik ben bij het riag terecht gekomen .In 2007 kon ik weer een beetje plezier in het leven vinden.ik was inmiddels arbeids ongeschikt geworden.Toen was mijn broer op bezoek en vroeg mij naar mijn pensioen daar wist ik helemaal niets van dus zijn we gaan bellen naar het Sociaal Fonds Bouwnijverheid en daar werd mij verteld dat ik te laat was en ik eerder had moeten reageren nu was ik te laat .
Ik toen ik alles uitgelegt had wat er met aan de hand was maar daar reageerde ze niet op.Ik heb ook gevraagd waarom zij mij niet benaderd hadden over mijn pensioen en hoe verder werd mij nogmaals verteld dat ik te laat was .Wat kan ik nu nog doen.Ik ben daar 36 jaar werkzaam geweest.
Gr.WP.Post

  • Rogier de Haan
   meer dan een maand geleden

   Geachte heer Post,
   Uw verhaal is heel herkenbaar. In het verleden hebben veel mensen geen premievrije pensioenopbouw gekregen, enkel en alleen omdat ze zich niet op tijd hadden aangemeld.
   Als u verder aan alle voorwaarden voldoet (let wel: dat kan ik op basis van uw mail nog niet beoordelen), dan vind ik dat u alsnog een premievrije opbouw moet krijgen. Al een paar jaar voeren we hier vanuit MAX Ombudsman actie voor.
   Inmiddels zijn de meeste pensioenfondsen om: zij nemen aanvragen die te laat zijn ingediend, alsnog in behandeling. Het beste kunt u even contact opnemen met ons spreekuur. Dan helpen we u van daaruit verder. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur op 035 – 6775511. Let op: we zijn een ledenservice, dus u moet wel MAX-lid zijn.
   Met vriendelijke groet,
   Rogier de Haan
   MAX Ombudsman

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie