Registeren Inloggen
Dirkske
Dirkske
meer dan een maand geleden

pensioenopbouw

meer dan een maand geleden

Over 7 maanden gaat mijn pensioen in,na een ongeluk in 1997 ben ik volledig arbeidsongeschikt.In 2000 heb ik nog geprobeerd weer te gaan werken(transport).Dit is niet lang goed gegaan,naar nu blijkt heeft de werkgever mij in 2001 afgemeld en is mijn pensioenopbouw gestopt.Ik had recht op premievrije opbouw en ging ervan uit dat dit automatisch gebeurde.Tot nu dus.Er heeft daarna geen pensioenopbouw meer plaatsgevonden.Bestaat er een mogelijkheid mijn pensioenrechten te herstellen ? Vr.Gr. een ouwe trucker

  • Reinout
   meer dan een maand geleden

   Beste Dirkske, dat probleem komt vaker voor. U zit bij het pensioenfonds Vervoer en die wil dat arbeidsongeschikten zich aanmelden om aanspraak te maken op verdere pensioenopbouw. Heeft u al geklaagd bij het pensioenfonds?

   meer dan een maand geleden
   • Reinout
    meer dan een maand geleden

    Beste Dirkske, ik denk dat ik wel kan helpen. Kunt u mij uw contactgegevens sturen naar geldgids@consumentenbond.nl? Ik werk bij de Geldgids.

    meer dan een maand geleden
  • Rogier de Haan
   meer dan een maand geleden

   Beste Dirkske,
   Het klopt dat u zichzelf had moeten aanmelden voor premievrije pensioenopbouw. Het probleem is alleen dat heel veel mensen daar pas achterkwamen na afloop van de aanmeldingstermijn. Daardoor hadden ze, net als u, geen pensioenopbouw meer vanaf het moment dat ze waren afgekeurd.
   Als MAX Ombudsman hebben we de afgelopen jaren veel aandacht besteed aan dit probleem, dat bij vrijwel elk pensioenfonds speelt. Dat heeft ertoe geleid dat de meeste pensioenfondsen nu de te late meldingen alsnog in behandeling nemen. Het pensioenfonds Vervoer ook. Zie bijvoorbeeld de uitzending van Meldpunt van 4 oktober 2017, met daarin ook een afgekeurde “ouwe trucker”: https://www.uitzendinggemist.net/aflevering/408351/Meldpunt.html# Sinds die uitzending repareert pensioenfonds Vervoer te late meldingen met volledige terugwerkende kracht, als er op zichzelf wel recht bestond op premievrije opbouw.
   Als u MAX-lid bent, kunt het beste even naar ons spreekuur bellen: ma-vr 10.00 – 12.00 uur, 035 – 6775511. Wij sturen u dan de informatie toe die u kunt doorsturen naar het pensioenfonds.
   Met vriendelijke groet,
   Rogier de Haan
   MAX Ombudsman

   meer dan een maand geleden