RegisterenInloggen
Pensionados rule
Pensionados rule
meer dan een maand geleden

Pensionados met dikke huizen die niet naar oostenrijk op vakantie kunnen.

meer dan een maand geleden

We leven in een tijd waarin waarschijnlijk binnenkort duizenden mensen werkloos raken door bedrijven die op omkiepen staan. Als ik de TV aanzet zie ik bij Max hele boze pensionado’s in een enorm dik huis heel erg boos zitten wezen omdat dat ze niet naar Oostenrijk op vakantie kunnen. Waar komt deze merkwaardige keuze vandaan bij Max om dit soort stompzinnige items uit te zenden? Ook mijn ouders die de aanbetaling van een busreis kwijt zijn vinden dit ook niet meer in verhouding en raar dat dit soort verwende mensen een stem krijgen in een tijd dat er echt wel wat anders aan de hand is. Wat is bij Max de afweging om dit soort geneuzel toch uit te zenden?

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Pensionados Rule,
   U kunt uw grieven over de inhoudskeuze van een MAX programma hier rustig ventileren.
   Beetje kort door de bocht dat een omroep die zich richt op de wat oudere doelgroep door u onder vuur wordt genomen.
   In het programma MAX Vakantieman zijn recentelijk ook jongeren met hun problemen van gelijke strekking aan het woord geweest.
   Wilt u “klagende jongeren” zien, kijk dan naar het journaal met “klagende studenten” die het “zo moeilijk hebben met de maatregelen” om de terugkerende Corona ellende te beteugelen.
   Het gaat niet om “leeftijd”, “rijkdom”, “verwend zijn” van de vakantieganger bij MAX maar om de problemen die heel veel (toekomstige) vakantiegangers (mogelijk gaan) ondervinden.
   Afgelopen periode zijn heel veel vakantiegangers geconfronteerd met annuleringen t.g.v. Corona die zelden gelijk geld terugkregen maar een voucher kregen terwijl velen door Corona hun centjes echt wel nodig hebben: jonge, middelbare en oudere leeeftijdsgroepen maken dit mee.
   En nu wordt men gewaarschuwd voor de komende periode(n): jonge, middelbare en oudere leeeftijdsgroepen.
   Een gewaarschuwd mens telt voor twee, zeg maar.
   Dat geldt voor de Covid-19 pandemie en voor reizen.
   Stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Pensionado Rule,
   In uw “topictitel” staat iets dat menigeen zal storen nl. “Pensionados met dikke huizen”.
   Ik attendeer u op het feit dat momenteel heel veel 40minners hun huis te koop zetten tegen realistische marktwaarde.
   Veel van hen, wonen pas 3 tot 5 jaar in de woning, amper geïnvesteerd in verbeteringen (isolatie, andere verwarmingsvormen, vervangen ramen/kozijnen/deuren etc.).
   Wel met weinig geld beetje een “leuke smoel” gegeven en nu torenhoge winsten pakken op de woning.

   Zie het bij mijn oude woning, die ik in 2002 heb verkocht voor € 189.000.
   In 2018 verkocht voor € 210.000 zonder noemenswaardige investeringen.
   Koper knalt er een aanbiedingskeuken en een niet te duur wastafelmeubel in, schildert de muren (deels) aan de binnenzijde en legt een nieuwe (vrij goedkope) vloer.
   Zet de woning in 2019 (exact een jaar na aankoop) te koop en strijkt € 275.000 op.

   Zie het ook bij mijn buurtjes (jong stel, 1 kind, huis met 4 slaapkamers).
   Kochten de woning 3,5 jaar geleden voor € 220.000.
   Buiten een overkapping in de tuin, een opgeknapte babykamer en wat (matig) schilderwerk buiten geen investeringen.
   Woning verkocht voor € 325.000.

   Ik ben midden 50, heb inmiddels ruim een ton geïnvesteerd in 18 jaar waarvan de helft aan keiharde woningverbetering (kozijnen, deuren, ramen, 3-dubbelglas, alle water-en elektraleidingen, warmtelevering vernieuwd, talloze isolatie-investeringen gedaan) én mijn hypotheek in 20 jaar afbetaald.

   Maar in uw ogen ben ik dus die “pensionado met een dik huis”: get real and use your mind, stupid.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   U heeft wel een beetje een punt . Maar de pensionadaas die in een goed huis wonen hebben daar hun hele leven keihard voor gewerkt alsook gespaard . Dus maw als je een beetje je best hebt gedaan gedurende je leven hebben al die aow`s dat zelf onderhand dik verdient en niet meer dan dat . Dat er mensen jaloers op zijn oid dat is van alle tijden . De ene vind dat en de volgende dit , het geklaag gebeurd onder gegoede mensen en armere mensen dit is van alle tijden en zal nooit veranderen . Leven en laten leven is mijn uitgangspunt en ik maak me er absoluut niet druk om .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    Beste Gerard,
    Ik ben het met u eens: zeuren gebeurt door alle leeftijden.
    Ik ben het met u eens: leven en laten leven.

    Ik gun iedereen die zijn huis verkoopt winst, jong en oud.
    Ik gun eenieder een goed en gezond leven.

    Ja, mijn geld zit in stenen: stenen die geen rekeningen betalen noch mijn mond voeden.
    Ik ben trots op wat ik heb bereikt zónder geldschietende ouders of een erfenis: gewoon zélf.

    Ik accepteer het niet dat mensen vanaf mijn leeftijdsgroep worden weggezet als “Pensionados met dikke huizen” door figuren die niet willen beseffen dat deze mensen het niet gekregen hebben maar juist keihard gebuffeld hebben om dit te bereiken.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Bent u voor de rest gezond wees dan blij , want gezondheid is niet te koop met het geld van een woning waar u zo jaloers op bent . Daarvoor zal u in het leven moeten werken idem als al die anderen voor u dit hebben gedaan . Een mooi huis is leuk , echter je gezondheid gaat boven alles en dan kan je dat huis gestolen worden , daar kom je later wel achter .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Trouwens als laatste wat ik wilde zeggen hierover , alle pensioen gerechtigen met een koophuis hier in Nederland hebben met een leven van keihard werken feitelijk meegewerkt aan de opbouw van b.v Nederland hier ter plekke en er dus in mee geïnvesteerd dmv werk aan de bouwbranche , maken ook geen aanspraak op sociale huurwoningen e.d , dus wat wil je nog meer . Voor hetzelfde geld hadden ze met hun eigen geld de grens over kunnen gaan de zogenaamde kapitaalvlucht . Dus een punt heeft u totaal niet van wat u beweerd

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    Gerard67,
    Ik vraag mij af of de topicstarter überhaupt de uitzending goed heeft bekeken.
    Ja, er waren 4 dames “op leeftijd” die een ongedekte voucher in hun maag gesplitst kregen en toen zij daar tegen ageerden opeens werden behandeld alsof zíj de reis (naar Oostenrijk) zélf hadden geannuleerd. De reisorganisatie heeft bakzeil gehaald, geld aan álle reizigers terugbetaald én verbetering van hun praktijken toegezegd. En ja, men zag een leuk huis met een mooie tuin, van het echtpaar (midden 70): zeker geen villa, wel mooi en (op het oog) goed onderhouden.
    Vervolgens kwam er herhaaldelijk een ca.40 jarige man aan het woord die hoedanook op skivakantie wil. Net zoals een “oudere” man, die veel minder aan het woord kwam.
    Kijk, daar de topicstarter zich vanaf het plaatsen stil houdt trek ík een conclusie: hij/zij zeurt om te zeuren, hij/zij wordt geleid door afgunst.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Dat is ook mijn vermoeden Dagmar , ouderen zijn niet rijk hoe komt ie daarbij . Ze hebben alleen geïnvesteerd in baksteentjes maar ook weer niet allemaal de oudjes . De pensioenen zijn al lange tijd niet geïndexeerd en volgend jaar kan het dat er gekort moet worden . Dus de topic starter roept maar wat en weet niet waar de klepel hangt . En als iedere klant met reizen benadeeld word , door afgescheept te worden met een voucher ipv hun geld , moeten en willen ze hun geld terug , of je nu jong of oud bent of gepensionneert of wat dan ook of een huisje hebt .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Pensionados rule
   meer dan een maand geleden

   Vreemde vergelijkingen allemaal. Dank voor alle reacties maar het is veel eenvoudiger dan het lijkt. Als je sowieso al geld kunt uitgeven aan een reisje naar Oostenrijk, of die nu wel of niet doorgaat dan zijn de problemen van een iets andere orde als voor mensen die nu alles wat ze opgebouwd hebben door de ellende van dit moment kwijtraken. Ik zou mij dood schamen als ik zou klagen over een paar centjes die ik kwijt was aan een plezier reisje als je ziet in wat voor ellende andere mensen nu terecht komen.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Dagmar27
    meer dan een maand geleden

    Pensionado Rule,

    Tjemig is de lockdown van vandaag u nu al in uw bol geslagen?
    U heeft u vanaf het plaatsen van dit topich u stil gehouden : u zeurt om te zeuren, u wordt geleid door afgunst, u heeft duidelijk een kortzichtige, bekrompen en onrealistische visie m.b.t. de totale ouderengemeenschap van Nederland.

    Een pensionado die zijn centjes kwijt is omdat het reisje naar Oostenrijk niet doorgaat mag niet klagen maar een jongere die het reisje naar de zon niet door ziet gaan mag wel klagen?
    En dat bepaalt u? Dacht het niet.

    Get real and use your mind, stupid; eenieder bepaalt zélf hoe hij/zij zijn verlies voelt.
    Hou svp op met uw gezeur over uitsluitend ouderen die allemaal klaarblijkelijk baden in hun zèlf zuurverdiende geld.

    NOT: menigeen heeft een AOW-tje en misschien een klein pensioen.
    En wat betreft dat (evt.afbetaalde) eigen huis: dat zijn stenen die geen rekeningen betalen noch een mond voeden.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Dit is bizar de reactie van “Pensionadaas Rule” afgunst meer is het niet heel simpel . De persoon heeft blijkbaar nog nooit iets meegemaakt en is wereldvreemd ik zou zeggen ga eens kijken of werken bij de voedselbank dan zullen de schellen van u ogen vallen wat er in Nederland aan de hand is .

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Gerard67,
   Topicstarter plaatst op 19.9 het topic.
   Topicstarter reageert nergens op tot 14.12; het moment dat de lockdown wordt aangekondigd.
   Kijk, daar de topicstarter zich vanaf het plaatsen stil houdt tot 14.12 kun je maar één conclusie trekken: hij/zij zeurt om te zeuren, hij/zij wordt geleid door afgunst.
   Misselijkmakend gedrag; BAH!

   U wens ik sterkte met de lockdown: Stay safe, keep your distance and use your mind; let’s beat Covid-19 together!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie