RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 1 reactie, heeft 2 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Rogier de Haan 8 maanden, 3 weken geleden.

Obicom
Obicom
meer dan een maand geleden

Pensioen

meer dan een maand geleden

Mijn vrouw had een pensioen bij het ABP . Wij zijn in 2000 getrouwd doch woonden daarvoor al 20 jaar samen. Hebben een dochter van 36. Mijn vrouw is na een slopende ziekte in 2015 overleden. Het ABP keert geen nabestaande pensioen uit omdat we voor 2000 niet getrouwd waren. Zij had ook een pensioen bij PGGM. Die keren wel een nabestaande pensioen uit. Is de opstelling van het ABP rechtmatig?
Vriendelijke groeten
Jaap van Waveren

 • Rogier de Haan
  meer dan een maand geleden

  Beste Jaap,
  De definitie van “partner” kan per pensioenfonds verschillen. Als je niet getrouwd was en geen geregistreerd partnerschap had, kan dit per pensioenfonds daardoor tot verschillende uitkomsten leiden. Volgens de website van ABP ben je volgens hun definitie ook “partner” als er een samenlevingscontract was, en als daarvan melding is gemaakt bij ABP. Hoe was dat bij u geregeld? Zou u contact willen opnemen met ons spreekuur? Ik ben geïnteresseerd in uw verhaal, omdat het helaas laat zien hoe ondoorzichtig het partnerpensioen op dit moment is geregeld. Wij willen daar graag iets aan doen. U kunt ons bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 12.00 uur op 035 – 6775511.
  Met vriendelijke groet,
  Rogier de Haan
  MAX Ombudsman

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie