RegisterenInloggen
CWeesp
CWeesp
20 dagen geleden

POSTNL geeft geen ontvangstbevestiging van een aangetekende brief die ik naar de belastingdienst heb gestuurd.

20 dagen geleden

Ik heb €9,05 betaald om een brief aangetekend te versturen. De ontvangstbevestiging van de geadresseerde is na 4 weken nog steeds niet beschikbaar. POSTNL zegt dat de belastingdienst het te druk heeft en zegt dat de brief wel aangeboden zou moeten zijn.
Zou ik het geld van aantekenen terug kunnen claimen omdat POSTNL tot nu toe geen service verleend heeft die we zijn overeengekomen? (de ontvangstbevestiging)

  • Max Pay
   20 dagen geleden

   Hallo CWeep, Maak een screenprint van de track and trace pagina (of druk die af) zodat je in ieder geval kunt aantonen dat het poststuk is afgeleverd en/of aangekomen. Bewaar het antwoord van PostNL zorgvuldig dat u hierboven noemt zorgvuldig. Hiermee bent u, in ieder geval, gedekt voor het tijdig verzenden van de stukken. Ik zou dan zelf nog naar de belastingdienst bellen en hun dit probleem voorleggen zodat ze op de hoogte zijn. Als ze dit gesprek schriftelijk kunnen bevestigen sta je wel heel sterk. Opnemen van gesprekken kan ook maar dan moet je hun (postBL of de belastingdienst) wel vooraf om toestemming vragen. Ze mogen daartegen bezwaar maken en dan is een opname nooit rechtsgeldig (rare wereld). Ten slotte uw vraag. Ik heb eens rondgekeken op de website van postNL maar daar kom je eigenlijk nergens iets tegen over een dergelijk geval. Het komt dus, volgens PostNL nooit voor? Hoe dan ook, u nam een product / dienst af en die dienst is niet geleverd dus in principe zou U geld terug kunnen vragen alleen… bezorgen ze dan uw brief nog? (neem aan van wel, bezorgplicht maar je weet nooit). Succes

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • ghggukl
   20 dagen geleden

   Toevallig heb ik door omstandigheden gisteren ook hetzelfde gedaan. Een aangetekende brief richting Belastingdienst om bezwaar te maken. Online met de Track en Trace code zoals boven reeds aangegeven kun je dan een print screen doen. Bij mij zie ik dat de envelop bezorgd is in Heerlen vandaag, echter had ik voor de zekerheid ook dezelfde brief persoonlijk afgegeven vorige week bij mijn Belastingkantoor en warempel Heerlen belde vanochtend op om uitstel van betaling te gaan regelen voor mij. Je kunt in de chaos van de Belastingdienst en Post Nl voor alle zekerheid tegenwoordig beter op twee sporen inzetten.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie