RegisterenInloggen
arjan den hollander
arjan den hollander
11 dagen geleden

premie vrij pensioen opbouw arbeidsongeschikt

11 dagen geleden

ls, na het zien van de uitzending over arbeidsongeschikt en pensioen opbouw na uwv heb ik toch wat vragen? ik ben eigenlijk ervan uit gegaan dat na mijn arbeidsongeschiktheid mijn pensioen automatisch zou worden gecontinueerd door de delta loyd maar dit is door nationale nederlanden over genomen en die zeggen dat dit niet kan nadat ik van uit een werkende situatie door het uwv ben overgenomen en na ongeveer 3 maanden daarna in de ziektewet ben gegaan, na 104 weken ziektewet ben ik volledig voor 100% arbeidsongeschikt geworden!

ik heb mijzelf als eerst bij het uwv nagevraagd hoe en wat nu? deze verwezen mij door na mijn pensioen verzekeraar de delta loyd, ik kwam daarna met nationale nederlanden ik contact en deze zei, omdat ik dus vanuit een werkende situatie in de ww ben beland bij het uwv dat ik daar dan geen recht op heb!

ik loop tegen muren aan en wordt van het wel bekende kastje naar de muur gestuurd! mijn vragen zijn wat en hoe nu eigenlijk verder? ik weet het niet meer zeker ook omdat ik met mijn zowel depressies en lichamelijk beperking hier gewoon niet aan toekom, het vreet energie en concentratie.

kunt u mij met rogier de haan van maxombudsman in contact brengen!!!

mvg arjan den hollander.

  • arjan den hollander
   11 dagen geleden

   ls, ga ervan uit dat ik zeker zaken hierover vergeet te melden of nadat ik dit meld zelf zeg oja dat had ik ook willen zeggen!

   11 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Dagmar27
   11 dagen geleden

   Meneer den Hollander,

   als het dienstverband eindigt vóórdat de WAO of WIA ingaat, kon nog wel eens onduidelijkheid bestaan over de vraag of wel of geen recht bestaat op premievrije voortzetting bij arbeidsongeschiktheid. Het begrip arbeidsongeschiktheid in de WAO/WIA ziet immers op de situatie waarin iemand door ziekte, gebrek, zwangerschap of bevalling niet kan werken en staat los van de vraag of de wachttijd wel of niet doorlopen is. Doordat in deze casus voorwaarde was dat het deelnemerschap bestond op het moment van ingang van de WAO, bestond geen recht op premievrijstelling. Iemand met een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van een jaar zou daarvoor dus nooit in aanmerking kunnen komen, simpelweg omdat de WAO/WIA pas ingaat nadat de arbeidsovereenkomst is geëindigd. 

   Met de inwerkingtreding en de toepassing van het Convenant Arbeidsongeschiktheidspensioen kan deze situatie zich niet meer voordoen. Dan geldt immers dat de pensioenregeling waarin de werknemer deelnemer was op de eerste ziektedag, de premievrijstelling dekt tot de mate van arbeidsongeschiktheid zoals die gold bij einde dienstverband.

   In uw geval was u aan het einde van uw dienstverband ARBEIDSGESCHIKT.
   Eerst ten tijde van uw WW-uitkering (basisvereiste voor WW: aldanniet geheel zonder dienstverband en mét loonverlies), bent u ARBEIDSONGESCHIKT geworden.
   U kunt derhalve geen aanspraak maken o.b.v. Convenant Arbeidsongeschiktheidspensioen op premievrije opbouw bij uw pensioenfonds.

   Sorry.

   11 dagen geleden

   Geef een reactie