RegisterenInloggen
Salvia
Salvia
14 dagen geleden

prijsverhoging Wibra

14 dagen geleden

De Wibra Dasty Vlekkenspray kostte onlangs nog 2,99 voor 750 ml en de prijs is nu 3,29 voor 600 ml. Dat is procentsgewijs n flinke prijsverhoging en ik vraag me af hoe deze te verklaren valt….

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   14 dagen geleden

   Salvia,
   Ik denk dat het aan i.i.g. 2 dingen kan liggen:
   -de enorme vraag naar Dasty
   -de plotselinge vele tv-reclames

   Vervelend wel.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   14 dagen geleden

   Hallo Salvia. Ik dacht, laat ik eens kijken of er een alternatief te vinden is en toen vond ik dit:
   [QUOTE]
   Dasty bevat in ieder geval twee stoffen die mij de wenkbrauwen doen fronsen. De ene heet ethanolamine, en die is sterk alkalisch. Wanneer dit spul in de ogen komt, heb je een serieus probleem. Bovendien zal het spul lichtmetalen aanvreten. De andere stof zit voor meer dan 30% in de vloeistof en heet limoneen. Deze stof wordt uit citrusvruchten geïsoleerd, vandaar de karakteristieke citrusgeur van Dasty. En ook de oorzaak dat dit soort middelen vaak een “groen” imago hebben. Limoneen is een ontvlambare vloeistof met een vlampunt van circa 50 °C. Naast het sensibiliseren van de huid (allergie) is er een acuut gevaar bij inademen. In een MSDS van limoneen staat: Kan dodelijk zijn als de stof bij inslikken in de luchtwegen terecht komt.
   [UNQUOTE]
   Even doorzoeken levert op ethanolamine een ethanolproduct is dat, met gebruikmaking van veel energie (is duur), gedestilleerd wordt. Limoneen wordt uit citrusvruchten gedestileerd waarvoor ook weer veel energie nodig is. De energieprijs kan dus invloed hebben op de prijs van Dasty.

   14 dagen geleden

   Geef een reactie