RegisterenInloggen
Jorewka
Jorewka
13 dagen geleden

Projectontwikkelaar misleidt met VON verkoop en dupeert kopers met clausule en handelt vermoedelijk onrechtmatig

13 dagen geleden

3. Als Ondernemer het verkochte appartementsrecht verkoopt aan een koper die de woning wel zelf gaat bewonen, dan is de verschuldigde overdrachtsbelasting geen 8%, maar 2%, of zelfs 0% als de koper jonger is dan 35 jaar en voor het eerst een woning koopt. Om dit verschil te compenseren komen Verkrijger en Ondernemer overeen dat de Koopsom die door Verkrijger moet worden voldaan op het moment van de juridische levering van het verkochte appartementsrecht wordt verhoogd met een percentage van 6% (ingeval Verkrijger/ Verkrijgers ouder is/ zijn dan 35 jaar bij overdracht) of 8% (ingeval Verkrijger/ Verkrijgers jonger is/ zijn dan 35 jaar bij overdracht) over de als grondslag geldende waarde van het verkochte appartementsrecht vermeerderd of verminderd als bepaald in de WBR.

Bij de notaris bleek het ineens anders. Boven op de VON werd ook een compensatie gevraagd door de vastgoedontwikkelaar welke dus a niet is beschreven is in het artikel en b niet is toegelicht door de makelaar en baseert zich op artikel 3 en meent daar het recht te hebben beschreven dat er gecompenseerd moet worden.

in ons geval zou er op basis van de grondprijs 4600 OVB betaald moeten worden en er is 5033 Euro als compensatie gevraagd omdat ze het moeten afdragen terwijl de verkoop VON is. En er is 4900 afgedragen door deze vreemde constructie en onze koopsom VON is daarmee met 5033 Euro verhoogd!

Wij voelen ons bedrogen en hebben daar vragen over omdat wij dit contract onder toeziend oog met toelichting bij de makelaar hebben ondertekend.

Wie heeft soortgelijke ervaring en heeft advies?

  • SuperBitch
   13 dagen geleden

   Wij kochten lang geleden ons eerste NIEUWBOUWkoophuis (vrij op naam).
   Wij betaalden direct bij ondertekening een vergoeding (=renteopslag) voor de grondkosten.
   En onze makelaar had er ook niets over gezegd.
   Wat u nu schetst lijkt daar verdraaid veel op: vraag het eens expliciet na bij de projectontwikkelaar.

   13 dagen geleden

   Geef een reactie