RegisterenInloggen
antonvanzuylen
antonvanzuylen
meer dan een maand geleden

protocol van een ziekenauto

meer dan een maand geleden

Is onderstaande samenvatting normaal?

Samenvatting van zaterdag 5-9-2020.
We gingen een dagje uit naar Almere en Lelystad. Een kwartier voor aankomst begon de aanwezige hoofdpijn te exploderen en na enige tijd de auto geparkeerd op een kleine parkeerruimte. Daar stonden een paar banken afstand was al te ver. Het braken begon binnen 5 minuten. Na 10 minuten lag ik al languit op de parkeerplaats in mijn eigen braaksel. De hoofdpijn en misselijkheid was niet te verdragen.
Omstanders hebben de zieken auto gebeld. Deze was er ook binnen 15 minuten, deze hebben mij in de ziekenauto gekregen en onderzocht en pijnstillers gegeven. Volgens het protocol mochten zij mij niet meenemen. Moest wachten tot de kinderen er waren dan naar huis toe. Ik heb het 5 minuten in de auto volgehouden met tweemaal braken daarna heb ik mij uit de auto laten vallen en ben tegen de auto aan gaan zitten , wat ik 3 minuten volhield daarna ben ik lang uit gaan liggen en heb daar 1,5 uur gelegen. Heb gezegd bel de ziekenauto maar opnieuw anders blijf ik hier liggen. Lag met half blote buik op koude stoep.
Ziekenauto is driemaal voor de tweede maal gebeld en ook de politie. Toch is de ziekenauto gekomen. Weer ben ik weer geheel gecontroleerd in de ziekenauto, weer pijnstillers en braken. Toen gaven ze me aan dat ik niet mee verder mocht met de ziekenauto voldeed niet aan het protocol. Toch hebben ze contact opgenomen met het ziekenhuis en omdat ik bloedverdunners had vonden het verstandig om toch naar het ziekenhuis te komen.
Ziekenhuis ben ik goed opgevangen klasse. Ze vonden dat bij controle mij gezien in de mondhoeken een afwijking vertoonde. Er zijn foto’s gemaakt van mijn hoofd. Daar vonden ze een kleine bloedprop. En ze zouden opnieuw een foto maken met contact vloeistof, deze is niet genomen. Zou waarschijnlijk overgeplaatst worden naar Tiel. Wel is er contact met het ziekenhuis in Eindhoven geweest omtrent foto’s die daar waren. De dokter zei dat op die oude foto’s dezelfde afwijking stonden en dat er niets aan de hand is. Het was gewoon migraine. En werd daarbij meteen ontslagen en moest naar huis. Heb vier pijnstillers gehad en 4 pillen tegen misselijkheid en morfine tegen de pijn. Mocht geen bloedverdunner meer innemen omdat dit veel te gevaarlijk is ten aan zien van de bloedprop. Moest maandag met spoed contact opnemen met de huisarts.
Ben doodziek in de auto gestapt onderweg driemaal braken. Thuis gekomen nog driemaal moet braken. Meer dan doodziek geweest.

  • GeborenAmsterdammer
   meer dan een maand geleden

   Hallo Anton,

   Ik zou een klacht indienen bij de ambulance dienst.

   Jouw symptomen zijn die van een beroerte.

   Ik heb dit meegemaakt met mijn tante van over de 90.

   Op een warme dag moest zij ook ’s avonds braken tot diep in de nacht.
   Pas na de 2e spoedarts, kwam er een ambulance.
   Nu zit zij opgesloten in een verpleeghuis….. :-((

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie