RegisterenInloggen
Schra
Schra
meer dan een maand geleden

Reizen en Files

meer dan een maand geleden

Waarom hoor ik nooit iemand over de oorzaak?
We zoeken oplossingen en weten de oorzaak waarom doen we er niets aan?
Energiebedrijven moesten privatyceren gingen centraliseren. De NS werd geprivatiseerd gevolgen te over, De PTT Post NL de zieken huizen. en zo is er meer iedereen wordt de auto ingedreven dat leverde geld op de Olie industrie ver miljarden en roept iedereen milieu, opwarming. Ik vind dit schandalig dit is echt de handen voor de ogen houden en maar roepen door iedereen hoe goed ze zijn ze breken de wereld af om geld. Wij moeten CO2 reduceren en Poetin gooit zijn hele voorraad over Oekraine en straks zijn wij aan de beurt

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Schra. Eigenlijk hoort uw opmerking niet op een consumentenforum maar het is dermate aktueel dat ik toch wil reageren. De oorzaak is simpel. Kijk eens naar de regeerakkoorden van Rutte 1 t/m X. Nederland moet een “transport hub” voor Europa zijn (gateway naar Europa). Daartoe zie je overal distributie blokkendozen waar weinig mensen werken maar die wel enorm veel verkeer opleveren = files. Punt 2 is de “marktwerking”. Men vond dat alles overgelaten worden aan “de markt” met andere woorden, het land runnen als een bedrijf met het kabinet als raad van bestuur en de premier als CEO. Als je alles verkoopt en privatiseert is dat een enorme bezuiniging en…. het kabinet is nergens meer voor verantwoordelijk toch? Nederland moest een “kennis economie” worden en iedereen moest doorleren. Daarom kunt u nu geen loodgieter meer krijgen. Ik kan een lange preek ophouden (over toenemende armoede, energie speculanten, uit de pan rijzende ziekteverzekeringen) en nog meer aanhalen maar de oorzaak ligt bij U en ik (de kiezers) maar vooral de manier waarop kabinetten geformatteerd worden. Hoe graag wil men aan het pluche blijven plakken of daar een plekje krijgen. Als men nog gaat stemmen dan stemt men uit op “single issue” partijen (als BBB, JA21, FvD enz.) waardoor het land nog minder bestuurbaar wordt. Niet kwaad bedoeld en ik heb ze in de familie maar het land laten runnen door boeren of complottheorie aanhangers lijkt mij geen goed plan? Wat kun je er dan aan doen? Iedereen die roept dat stemmen toch niets veranderd proberen over te halen toch te gaan stemmen. En niet op de eerste de beste populist! (gewoon de stemwijzer eens proberen). Misschien dat we dan met elkaar iets veranderen. Een groot nadeel… de verwoestende schade van X-maal Rutte is onomkeerbaar…. Wat is verkocht krijg je nooit terug tenzij je, op zijn “oud Russisch” bedrijven gaat nationaliseren en dat zie ik niet gebeuren. STEMMEN dus en IEDEREEN!

   Dit is allemaal mijn persoonlijke mening of observatie!!.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Alex van Kampen
   16 dagen geleden

   Nou Schra, ik vind jouw vraag terecht en zou overal gesteld moet kunnen worden, dus ook hier. Je bent een consument en je heb een vraag.
   Max heeft het e.e.a al uitgelegd en ik ben het helemaal met hem eens. Ik kan het niet beter uitleggen, ik zeg alleen macht (en de beinvloeding daarvan),geld, belangen en wetten (en hoe er naar gekeken wordt).

   16 dagen geleden

   Geef een reactie