RegisterenInloggen
Tientje
Tientje
meer dan een maand geleden

Riekt dit naar belastingoplichting?

meer dan een maand geleden

Wat mij al vele maanden opvalt is dat er soms webshops/bedrijven zijn welke onder een andere naam spullen verkopen. B.v. bij BOL.COM. Je koopt iets maar dan blijkt de verkoper een accountantskantoor te zijn. Of de site “optimalegezondheid.com”. Ik wordt al maanden gebombardeerd door dit bedrijf met fishingmails. Ik durf niet in zo’n mail op “afzeggen” te klikken omdat ik dat bedrijf niet vertrouw dus heb een aantal weken geleden zelf een mail gestuurd met de vraag mijn mailadres uit hun bestand te halen maar dat doen ze dus niet. Vanmorgen heb ik ze anoniem opgebeld en dan krijg ik een antwoordapparaat waar gezegd wordt om mijn telefoonnummer achter te laten als ik vragen heb over zonnepanelen. Dus een zonnepanelenbedrijf die hetzelfde telef.nr. heeft voor een website over gezondheid. Ben eigenlijk benieuwd of andere mensen ook deze ervaring hebben. Het eerst wat in mij opkomt is: heeft dat met belastingontduiking te maken?

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Tientje,
   Ik weet niet of het (belasting)oplichting kan zijn.
   Feit is wel dat Bol.com een platform is voor aanbieders.
   Ik constateerde ook dat naam op Bol.com niet in overeenstemming is/was met de naam bij KvK.
   Ik heb dit toen gemeld en kreeg als antwoord van Bol.com “de aanbieder kiest zelf een naam, wij controleren niet”.
   Wees daarom heel zorgvuldig met het verstrekken van gegevens, waar danook.
   En het sturen van een mail aan en twijfelachtige aanbieder: niet doen, U geeft dan zelf uw mailadres.
   Of het achterlaten van uw telefoonnummer: niet doen, U geeft dan zelf uw telefoonnummer.
   Voor u het weet blijft de twijfelachtige aanbieder u lastigvallen.
   Phisingmails kunt u wel bij de fraudehelpdesk melden.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Max Pay
   meer dan een maand geleden

   Hallo Tientje. Spam is super vervelend maar de wetgever (zowel Nederlandse als EU) is blijkbaar niet voornemens er iets aan te doen.

   De website van optimalegezondheid.com wordt door een Amerikaanse provider ¨gehost”. Je zou dus een mail (in het Engels) naar het “abuse adres” van die provider kunnen sturen. Het adres is email@fastdomain.com. Kleine kans maar proberen waard. Daarnaast kun je een boze mail sturen naar info@robertjanhendriks.nl die de eigenaar van die website is. Als je zijn website bezoekt kun je gelijk leren hoe je bovenaan in Google kunt komen 🙂 Ten slotte, omdat beide sites in Amerika gehost worden kun je ook nog een melding maken bij spam.org die hoge boetes kunnen uitdelen als een domein daar gehost is (en dat zijn ze).

   Tip: gebruik je gmail, gmx, protonmail (wellicht ook anderen) zet dan het “zelflerende spamfilter” aan. Gooi je een mail 2 x in de spambak dan verdwijnt hij in het vervolg automatisch in de spambox.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Bol.com host 50.000 bedrijven. Bij een bestelling staat aangegeven of hij via Bol gaat of via een ander bedrijf. Google vooraf bij alles wat u wilt kopen op: ‘klacht …(bedrijf)’. Dat scheelt heel veel miskopen. En meld u nooit af, want dat is een teken dat u opnieuw gebombardeerd kunt worden. Zet alle ongewenste mails op ongewenst en maak een blokkeerlijst aan als dat in uw mailprogramma kan.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Hallo DeBree, goede tip!! (de blokkeerlijst). Nooit aan gedacht. Als je maar 1 keer gaat bestellen dan kun je handig diensten als “10 minute mail” of tijdelijke-email.nl gebruiken. Wil je een email adres iets langer gebruiken gebruik dan een “remailer”. Die geeft je een email adres en stuurt alles wat daar binnen komt naar uw echte adres. Komt er te veel spam dan hef je die gewoon op. Je kunt hele “ketens” van remailers als je dat leuk vind. Kortom, er zijn een aantal manieren om het die marketing gladjakkers en spammers moeilijk te maken.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Oops foutje: “Je kunt hele “ketens” van remailers als je dat leuk vind.” hier ontbreekt het woordje “maken”. Je kunt er dus ketens (of clusters) mee maken. Lekker anoniem.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • FRATER
    meer dan een maand geleden

    Het ‘filteren’ van ongewenste mail kan vele malen eenvoudiger.

    Maak gewoon slechts 1 emailadres aan, dat je uitsluitend gebruikt voor byvoorbeeld opvragen van info via welke website dan ook en/of voor het doen van aankopen bij wat voor bedrijf dan ook…..

    Dan krijg je álle mail die je níét als prive of als belangrijk beschouwt op slechts één emailadres binnen. En bij dat adres kun je indien gewenst een blokkeerlijst maken.

    Dat is vele malen minder omslachtig dan bij diverse aanbieders verschillende emailadressen te maken of van remailers gebruik te maken, want remailers sturen de mails evengoed nog naar je ‘prive email’ door.

    Let ook goed op de emailadressen van ‘bekende’ bedrijven zoals bijvoorbeeld bol.com. Nepbedrijven misbruiken vaak de emailadressen van de erkende (als goed bekend staande) bedrijven, door een ‘spelfoutje’ in het originele emailadres van byv. bol.com te zetten.

    Je krijgt dan géén mailtje van (byv.) info@bol.com maar byv. info@ bol-.com (let op: dit is slechts een voorbeeld !!)

    Je dénkt dan dat het van bol.com afkomstig is, maar dat is het NIET.

    En dat geldt voor tal van emailadressen.
    HEEL GOED KIJKEN naar het originele emailadres van het bij jou goed bekende bedrijf dan leer je de ‘oplichters’ er gauw genoeg tussenuit filteren.
    Een andere gouden regel is: LIJKT iets te mooi om waar te zijn, dan IS het dat ook !

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

   • Max Pay
    meer dan een maand geleden

    Hallo Frater. Ook een goede tip en zo zijn er vele manieren om een spammer te slim af te zijn. Wat te denken van een eigen email-servertje (van een oude PC of beter, een Raspberry-Pi). Kun je nog handiger adressen blokkeren (en/of mail “bouncen”). Ik denk dat de strekking is, laat nooit je eigen email adres achter en als ze gegevens vragen dan vul je onzin in. Bellen ze op en vragen ze “spreek ik met (uw naam)” zeg dan niet JA maar iets als “zegt u het eens”. Zeg je JA dan bevestig je zelf (voor hun) dat dat nummer bij die persoon hoort en hebben ze de data “zelf verkregen” en mogen het verhandelen. Klik niet OP een link maar houd alleen de muis er boven dan kun je onderin het scherm zien waar die link naar toe gaat. Controleer dan, zoals je voorstelde, het adres in de link zeer goed. Of beter, klik nooit op een link! En…. ik kan er een boek over internet privacy schrijven. Los daar van, een gezondheidsbedrijf dat in zonnepanelen doet…. Dan moeten alle alarmbellen af gaan.

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie