RegisterenInloggen

Dit onderwerp bevat 2 reacties, heeft 3 stemmen, en is het laatst gewijzigd door  Redactie Meldpunt 4 weken geleden.

yvonne van waasdijk
yvonne van waasdijk
meer dan een maand geleden

rijbewijs verlengen voor 75 jarigen

meer dan een maand geleden

Mijn rijbewijs is na 25 juni niet meer geldig, Ik wil naar mijn huis in Frankrijk. Ik heb daar een auto nodig, hoe los ik dit op?
Ik voel mij slachtoffer van de achterstand bij het CBR

 • Pinheiros
  meer dan een maand geleden

  We verhuisden naar Portugal. In december 2019 werd mijn partner 75. Dat was het moment dat zijn Nederlands rijbewijs afliep en dit vervangen moest worden door een Portugees. In juni 2019 startte hij de procedure en Portugal vroeg in Nederland de gegevens op. Deze zijn nog niet door Nederland vrijgegeven. Met een A4tje mag hij in Portugal rijden, maar daarbuiten niet!
  Hoe lang moeten we nog op NL wachten om weer “mobiel” te worden?

  meer dan een maand geleden

  Geef een reactie

 • Redactie Meldpunt
  29 dagen geleden

  Dag mevrouw Van Waasdijk en Pinheiros,

  Wij hebben contact met het CBR gehad. In schrijnende gevallen maakt het CBR uitzonderingen. Bijvoorbeeld bij een ziek familielid in het buitenland of andere ernstige situaties. Zoals een behandeling in het buitenlands ziekenhuis of het wonen in de grensstreek waarbij u vaak de grens over moet. Mensen die hun vakantie met de auto in het buitenland hebben geboekt voordat ze de brief van het CBR hebben gekregen, helpt het CBR waar mogelijk. Vindt u zichzelf een schrijnend geval of heeft u een autovakantie geboekt, dan is het voor het CBR van belang dat u op tijd – minstens 90 dagen voor verloopdatum van het rijbewijs – bent begonnen met het indienen van de Gezondheidsverklaring. Sinds 1 december 2019 heeft het CBR voor 2.718 mensen een uitzondering gemaakt. Wilt u ook eerder geholpen worden door het CBR en voldoet u aan de bovenstaande voorwaarden, neem dan contact op met de klantenservice van het CBR. Dat kan van maandag t/m zaterdag op 088 227 77 00. Belt u op zaterdag, dan wordt u in de regel het snelst te woord gestaan.

  29 dagen geleden

  Geef een reactie