Registeren Inloggen
Gerard67
Gerard67
meer dan een maand geleden

Risico Corona Vaccin

meer dan een maand geleden

FvD met name Haga zegt dat in Israël na vaccin toediening binnen 6 weken 4,4% van de 65 plussers is overleden . Dus als ik die prik ga halen heb ik dus 95,6% kans dat ik dit overleef . Moet je dat dan doen als je in die leeftijd categorie behoort ?

  • FRATER
   meer dan een maand geleden

   De kans dat je corona oploopt is niet groter dan dat je griep oploopt en als je verder gezond bent heb je bijna 99% kans dat je een eventuele besmetting gewoon overleeft.

   Bovendien weet men nog nauwelijks iets over de vaccins; NIET over de bijwerkingen op langere termijn, NIET over de exacte effectiviteit, NIET over hoe lang het beschermd, NIET over het feit of je een ander nog wel/niet kan besmetten etc etc…..
   De officiele papieren van de diverse vaccins tonen aan dat de vaccins slechts goedgekeurd zijn voor de TESTFASE , wat betekent dat de nu gebruikte vaccins dus nog in de TESTFASE zijn .
   Daarmee ben je door je te laten vaccineren dus feitelijk onderdeel van een experiment; ben je proefkonijn.
   Ik ben zelf 84 en kreeg corona , heb 3 weken in het ziekenhuis gelegen (geen beademing) en was daarna in no time weer volledig de oude; Ik heb het persoonlijk niet ánders ervaren dan als een stevige griep. Voor mij persoonlijk géén reden om me te laten vaccineren met een goedje waar strikt genomen helemaal NIETS zeker over is .

   En dat tesamen met de toenemende aantallen van sterfgevallen NA vaccinatie (in NL ook al 65) houdt mij zeer zeer kritisch .

   meer dan een maand geleden
   • FRATER
    meer dan een maand geleden
   • Bezorgde Nederlander
    meer dan een maand geleden

    Beste Frater,
    U heeft gewoon ontzettend veel geluk gehad, vele ouderen kunnen het niet meer na vertellen die hebben liggen en nog steeds liggen worstelen op de IC´´s U heeft gewoon geboft dat u weer volledig hersteld bent.
    Maar als iedereen zo angstig zou denken dan komen wij nooit van dat virus af.
    U moet oppassen om deze pandemie te gaan bagatalliseren door te zeggen dat je net zo veel kans hebt het op te lopen als het griepvirus. Deze Covid is gezien de cijfers van het R getal en oversterfte van een veel grotere orde.
    Nogmaals stay safe en let op geloof niet te veel in al die social media berichten.

    Met bezorgde groet,
    BN-er

    meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Ik ben ook zeer wantrouwend wat die vaccins betreft. Ik ben 62 jaar, gezond, nog nooit een griepspuit gehaald en ook nog nooit griep gehad. Evenals de rest van mijn familieleden. Mijn gevoel zegt dat ik dat vaccin niet moet nemen, maar de psychische druk is groot. Ik durf dit niet te zeggen tegen de mensen in mijn vriendenkring waarvan ik weet dat zij mensen die zich niet laten vaccineren asociaal vinden.
   Verder ben ik bang dat ik straks geweigerd ga worden bij bijvoorbeeld een museum, sauna of restaurant. Ik lig hier dus wakker van. Ook omdat ik het middel AztraZenica zou krijgen als ik me laat vaccineren en over dat vaccin zijn echt heel veel twijfels.
   Maar Nederland heeft veel van vaccin besteld dus ze zullen het gewoon blijven geven.
   De hele dag spookt het door mijn hoofd, wat moet ik doen als ik een dezer dagen de uitnodiging krijg voor vaccinatie? Alles in mij zegt dat ik mijn gevoel moet volgen dus geen vaccin. Maar wordt ik dan straks uitgekotst door de maatschappij? Ik word gewoon depressief van de enorme psychische druk die de overheid op je legt. Je bent niet verplicht om je te laten vaccineren maar als je het niet doet heb je minder vrijheden, dat is de boodschap die wordt gegeven.

   meer dan een maand geleden
   • FRATER
    meer dan een maand geleden

    Volg je hart !!! Bedenk goed wat je écht belangrijk vindt !

    Is het naar een restaurant, bioscoop, theater kunnen gaan belangrijker dan je gezondheid ??
    er is (nog) vrijwel niets bekend over de bijwerkingen van de vaccins , zeker niet voor de langere termijn , wil je het risico nemen dat je ernstige gezondheidsklachten krijgt omdat je graag uit eten wilt kunnen gaan ?

    Als je gewoon in eigen huis de tafel wat feestelijker dekt, familie of vrienden uitnodigt , eten laat bezorgen of wat luxere kant en klaar maaltijden koopt OF gewoon zélf met of zonder de genodigden speciale gerechten klaarmaakt, kun je OOK van een heerlijk etentje genieten, daarvoor hoef je echt niet naar een restaurant. Bioscoop ??? Met legio tv zenders beschikbaar is er altijd wel ergens een mooie film te zien; etc.

    En zeer waarschijnlijk wordt die indirecte vaccinatiedwang vooral NU gebruikt om mensen er toe te bwegen zich te laten avccineren, want sja overheid wil het geinvesteerde geld natuurlijk terug verdienen…..
    Grote kans dat over ca een jaar gewoon iedereen weer gewoon overal toegang krijgt….

    En bedenk ook dat ALS het allemaal weer mag dat de prijzen flink gestegen zullen zijn omdat alle verloren inkomsten terug verdiend moeten worden… dus is het dan qua budget uberhaupt nog wel haalbaar om volop van het ‘uitgaansleven’ te gaan genieten ?

    Er zijn talloze alternatieven te bedenken……. waarom persé op een terrasje willen zitten waar een kop koffie minimaal € 2,50 kost, terwijl je eenvoudig koffie van huis mee kunt nemen in een thermoskan wat vele malen minder kost en waardoor je je koffieoveral kunt drinken waar je maar wilt en geloof me er zijn talloze mooiere plekjes te vinden om je koffie te drinken dan op menig terras.

    En mensen die je uitkotsen omdat je niet gevaccineerd bent of je misschien niet wilt laten testen of wat dan ook, die zijn het niet waard om uberhaupt je aandacht te krijgen, want die geven helemaal níéts om jou en wie je bent en hoe jij in het leven wilt staan, dat soort mensen kun je missen.

    meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Ik kan prima zonder restaurant. Maar niet meer naar een sauna zou ik heel erg vinden, en ook een bezoek aan een museum. Nu wij wat ouder worden zijn dat voor ons de leuke uitstapjes. En daarna even wat drinken op een terras vinden we toch ook wel leuk. Het is niet het eten en drinken wat je mist, maar de sfeer van blije ontspannen mensen. Een strandwandeling en daarna even een hapje eten bij een strandpaviljoen. Wat wij ook heel leuk vinden is reizen met de trein naar mooie plaatsen in Nederland. Straks mag dat misschien ook niet meer. Het zijn geen dingen die we vaak doen maar als het nooit meer kan dan ga ik dat heel erg missen.
    Dus het eten en drinken, daar gaat het mij niet om, maar om de sfeer.
    Dus ik hoop dat het zo’n vaart niet gaat lopen dat je ergens geweigerd gaat worden. Dan liever een sneltestje voor ik ergens binnen ga. Maar een vaccin, ik denk niet dat ik dat zomaar ga doen.

    meer dan een maand geleden
   • dragon
    meer dan een maand geleden

    Ik ben het helemaal met u eens, maar tevens is het punt, dat als je WEL gevaccineerd ben, dan moet je dit digitaal aantonen met je smartphone.
    En dat is voor vele ook een drempel.
    Maar de overheid zal daar ook wel een oplossing voor hebben.
    Als iedereen een chipje RFID in de arm laat zetten, staan daar alle gegevens in, zoals medische, en welk geloof of afkomst, ook of je een strafblad hebt. En misschien kan je er ook mee betalen.
    Dat is toch handig?
    Ik gruwel van dit idee, gelukkig ben ik al 75 jaar

    meer dan een maand geleden
   • MichaeldeJong
    meer dan een maand geleden

    Het is een fabeltje dat niets bekend is over het vaccin. Naar het type vaccin van Pfizer (mRNA) is al tientallen jaren onderzoek gedaan en is veilig gebleken. Het vaccin zelf is inmiddels goedgekeurd door FDA in Amerika. Je kunt je niet laten vaccineren en afwachten tot je besmet wordt, maar dan loop je grote kans op ernstige gevolgen. Ook om de anderen om je heen te beschermen is het verstandig een vaccin te halen.

    meer dan een maand geleden
  • dragon
   meer dan een maand geleden

   Bij het volgende item staan veel vragen over de injectie

   Ik maak mij zorgen om de Covid-19 injectie

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Het lijkt me niet waarschijnlijk dat de overheid zal overgaan tot het “chippen” van de burgers. Daar wil bijna niemand aan en terecht.
   Er zijn volop andere mogelijkheden om aan te tonen dat je gevaccineerd bent.
   Het is ook best mogelijk dat straks dmv sneltesten allerlei activiteiten weer kunnen.
   Alleen moet de overheid dan wel een beetje opschieten met die testen, zoals de blaastest, goed te keuren en het gebruik ervan mogelijk te maken.
   Wie een IDkaart heeft zou er een kunnen krijgen met de mededeling er in dat hij/zij gevaccineerd is.
   Het mogelijk maken van een vaccinatie-paspoort en tevens, voor wie nog geen vaccinatie heeft gekregen, een sneltest. lijkt me een goede mogelijkheid om weer veel moegelijk te maken.

   meer dan een maand geleden
  • dragon
   meer dan een maand geleden

   We gaan het zien, maar er wordt al binnen de EU gesproken over digitale bewijsmogelijkheid.
   Want als een systeem per land wordt beslist, ontstaat er chaos.
   Daarbij heb ik geen idkaart, omdat mijn rijbewijs dient als legitimatie.
   En aangezien ik geen vertrouwen meer heb in de overheid, zal Rutte meelopen met de rest van de EU.
   Alle mensenrechten worden dan opzij geschoven, omdat de “volksgezondheid boven de privacy” gaat
   wat betreft een blaastest, lijkt mij dat een beter idee. Immers een vaccin is geen garantie, en als men niet ingeënt wil,of kan worden, worden deze mensen niet uitgesloten.
   Hoewel een stadion met 20000 mensen testen, is een tijdrovende klus.

   meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Met sneltesten heb ik totaal geen moeite. En thuis zelf kunnen testen lijkt mij ook zeer wenselijk. In andere landen is dat al zo maar hier dus weer niet. Want als mensen zelf gaan testen dan kan het RIVM ons niet meer bang maken met steeds weer nieuwe besmettingscijfers. Het lijkt wel of het RIVM die sneltesten gewoon niet wil om die reden. Ik heb me een keer laten testen, die test was negatief en mijn persoonsgegevens bleken dus later op straat te liggen door een data-lek terwijl de overheid vanaf het begin al wist dat het niet veilig was. Dat zal wel de reden zijn dat Rutte zich nooit heeft laten testen, en ik heb zo’n vermoeden dat hij zich ook niet laat vaccineren.

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Het valt nogal mee met “volksgezondheid boven privacy”, de Coronamelder is overgebleven nadat een heel stel appjes waren afgewezen omdat ze geen goede privacy bescherming boden, volgens ICT deskundigen.
   De Coronamelder app lijkt wat dat betreft best veilig, maar het gebruik ervan is niet verplicht gesteld.
   Ik zie geen aanwijzingen dat de EU daar heel veel verandering in gaat brengen.
   Wel zou het handig zijn als er een internationaal aanvaarde methode komt om vaccinaties aan te tonen, voor mensen die naar het buitenland willen.

   meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Dus geen vaccin dan mag je je land niet meer uit? Dat vind ik te ver gaan. Sneltesten vind ik wel acceptabel.
    En privacy gewaarborgd? Na het datalek bij de GGD vertrouw ik niets meer. Mede omdat ze dus al lang wisten dat de gegevens van de geteste mensen niet veilig waren. Een digitaal vaccinatiebewijs vind ik ook heel riskant.

    meer dan een maand geleden
   • Kim87
    meer dan een maand geleden

    Ik ook, en ICT-deskundigen… Tegenwoordig wanneer je een verkeerd linkje opent in een mail/sms met je smart phone, kunnen ze je bankrekening leeg plunderen. Dan ben je nergens met je wachtwoord hoor.

    meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Nou ja, privacy… Wat zou het als iemand kan zien of je gevaccineerd bent?
   Een goed uitgevoerd digitaal vaccinatie bewijs hoeft niet onveilig te zijn.
   Als je ziet wat iedereen op social media deelt dan geloof je toch niet meer dat mensen iets om privacy geven?
   Het zal wel niet geldig zijn, maar indien nodig zou ik wel een tattootje laten zetten:
   “ik ben gevaccineerd! ” Op mijn ooglid of zo… Of een ander zichtbaar plekje…

   Het lek bij de GGD is natuurlijk een kwalijke zaak, helemaal als er echt gevoelige informatie lekt, zoals BSN nummers. Maar je mag verwachten dat dit lek nu wel goed dichtgestopt is en ze niet meer elke linkmichiel achter de computer zetten, zonder screening vooraf of zonder VOG. Het is te hopen dat ze die gasten oppakken en een douw geven.
   Ik hoor net op het nieuws dat er weer gegevens van honderdduizenden mensen zijn gejat, dit keer bij een bedrijf.
   We zullen straks allemaal wel weer een ander systeem moeten gaan gebruiken met dubbele ofwel tweetraps beveiliging bij banktransacties en bestellingen bij winkels en zo.

   meer dan een maand geleden
   • dragon
    meer dan een maand geleden

    Ja, dat is een goed idee, om een tatoo op je arm te zetten, met het nummer van het concentratiekamp erop, of nog beter is een Jodenster op je kleding naaien, waar dan i.p.v. JOOD : VACC: op staat.
    En wat betreft de veiligheid van persoonsgegevens, lees ik zojuist dat er weer dat er 100000den op straat liggen.
    https://www.nu.nl/tech/6119268/gegevens-van-honderdduizenden-dierentuin-en-pretparkklanten-gelekt.html
    Daar helpt geen 3 traps beveiliging tegen, het wordt wel voor de legitieme eigenaar ondoenlijk, om bij hun gegevens te komen., Maar daar heeft u vast wel een oplossing voor.

    meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Het gaat niet om of mensen weten dat ik gevaccineerd ben, het gaat me dus om de registratie. Met BSN nummer, telefoonnr. adresgegevens, geboortedatum kunnen criminelen heel veel schaden aanrichten. Die informatie zet ik dus nooit op social media. Voor zover ik weet is het systeem bij het testen nog steeds niet veilig, er zijn wel mensen gearresteerd maar het aanpassen van de systemen kunnen ze zo snel niet regelen. En gisteren las ik nog in de krant dat er in 2020 veel meer mensen slachtoffer zijn geworden van misbruik en rekeningen krijgen van aankopen die een ander met hun gegevens besteld heeft. Een vrouw vertelde in de krant haar verhaal en vertelde ook dat haar meteen werd gevraagd of ze zich ooit had laten testen op corona. Dus daar is het echt goed fout gegaan. En met vaccinatie hebben ze dus ook blijkbaar al die gegevens nodig. Dus ik ben achterdochtig. Nu heb ik al wel begrepen dat ze toestemming vragen om je gegevens aan het RIVM door te geven en dat ga ik dus alvast niet doen als ik zou besluiten tot vaccinatie.

    meer dan een maand geleden
   • dragon
    meer dan een maand geleden

    Ik merk de laatste tijd dat als men een kritische opmerking plaatst, dat je gelijk in het vakje “doemdenker” “nepnieuws plaatser” “of zelfs moordenaar” wordt geplaatst.
    Want deze mensen luisteren alleen naar hun “verlosser” Rutte
    Justme58 zei, dat hij geen toestemming geeft aan het RIVM ,om zijn gegevens op te slaan, maar dan zal je uitgesloten worden van de maatschappij.
    Dus niet naar de bios, bibliotheek, theater: restaurant enz
    Dat is dan de keus die je zelf maakt, aldus Rutte

    meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Die opmerking over een tattoo was een beetje cynisch bedoeld, neem dat niet verkeerd op. Ik ben overigens fel gekant tegen tattoo’s, piercings en soortgelijke versieringen/verminkingen, zou ik zelf nooit doen. Een ander mag z’n gang gaan natuurlijk.
   En ja, ik kreeg ook een meeltje van Firefox (beste browser volgens mij! ) dat ze mijn email adres hadden teruggevonden in de lijsten die worden verkocht na de hack van zo’n ticketsverkoper.
   Zolang ik en iedereen nou maar zorgt voor een goed en uniek password op elk online account, dan is er niks aan de hand.
   Dus gebruik niet hetzelfde password voor Amazon en Bol en je telefoonprovider enz. enz. want dan kan iemand mogelijk een gekocht password gaan gebruiken op sites waar je bestellingen kan doen.
   Digid vraagt meestal al vanzelf om extra verificatie via SMS, dat is best veilig.
   Al sinds de Postbank eind jaren 80 online-bankieren invoerde, heb ik dat gebruikt. Toen nog met een telefoonmodem en alles op floppy’s… Nog nooit is bij al mijn internet-bankieren, waarbij ik ook nog buitenlandse rekeningen in Amerika en Azië had te beheren, iets misgegaan, kwijtgeraakt of wat dan ook.
   Verreweg de meeste narigheid ontstaat door stommiteiten van gebruikers. ook bij dit tickets bedrijf was sprake van een stommiteit, niet eens van een echte “super-slimme” hack.
   Bij geen enkele bank kun je nog geld overmaken met alleen toegang tot het account, daar is altijd extra verificatie voor nodig. Alleen een gebruikersnaam en password wordt, denk ik, door geen enkele bank in Nederland meer gebruikt. Wel in Amerika, waar ze sowieso op dit gebied nog in de 19e eeuw leven. Bij de Bank of America kan ik nog steeds inloggen met username en password en mijn account volledig gebruiken. Omdat ik in het buitenland ben is het niet goed mogelijk een verificatie SMS te ontvangen, want de BofA kent dat systeem wel.

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Aanvulling: bij de GGD was geen sprake van een hack, daar werden knulletjes van de straat geplukt en achter de computers gezet voor contact tracing, registratie van test-resultaten en dergelijke.
   Dat is de kat op het spek binden en als er dan ook nog een knop op zit waar mee je simpel hele bestanden kan exporteren naar een USB stick of zo, dan vraag je om moeilijkheden.
   Ik zou ook denken dat een BSN nummer een wat zwaar middel is om alleen instaat te zijn iemand zijn testuitslag door te geven.
   Maar, Arjen Lubach heeft het nog eens duidelijkverwoord, we leven in een Digibetocratie. Bij de overheid en in de regering zitten te weinig mensen die verstand van ICT hebben.
   Ik begrijp best dat mensen aarzelen om hun gegevens aan een overheidsinstantie toe te vertrouwen.
   In principe zou dat veilig moeten zijn, “de overheid” weet eigenlijk alles al van je, maar als er niet goed op die gegevens gelet wordt door de poppetjes achter de computers of erger nog, als die poppetjes daar zitten met kwade bedoelingen, zoals een privé handeltje in gegevens, dan gaat het goed mis.
   Overigens, in het bedrijfsleven gaat het ook niet altijd goed.
   Gegevens geroofd van servers, ook bij het zgn zo veilige Apple.
   De Hogeschool waar ik werkte werd getroffen door het Filippijnse “I love you virus”, waardoor we geruime tijd niet het netwerk konden gebruiken. Meer dan duizend PC’s besmet die stuk voor stuk gecontroleerd en virusvrij gemaakt moesten worden.
   Net van de week weer een hack bij dezelfde hogeschool….

   meer dan een maand geleden
  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Nu weer bij de Belastingdienst een storing, gisteren begonnen, weten niet wat er speelt……..Digibetrocratie ten top.
   Kon je toch verwachten iedereen zit nu thuis en wil lekker zijn aangifte gaan doen toch.
   Iedereen moet zelf weten wat te doen met die vaccinatie,maar feit blijft als je niet meedoet je straks nergens meer komt en we zo niet van dat virus afkomen.
   Na 2,5 miljoen coronadoden wereldwijd en wereldwijd overvolle IC´s is dit een evident bewijs dat dit geen stevig griepje meer is of was, dus mensen laat u inenten en luister niet naar die FvD Haga en Baudet die helemaal de weg kwijt zijn net als hun grote mede complotdenker Willem Engel.
   Wat een griezel trouwens die jurist van Engel, zat een straf uit voor vrouwenhandel in Duitsland en gaat nu met broer van Engel gewoon door met runnen van bordelen daar.
   Het is de wereld op zijn kop zou Wilders zeggen. Deze Willem B engel had beter danslessen kunnen blijven geven en dan niet doorgeven aan belastingdienst,lekker zwart bijwerken en later weer de hulp inroepen van zijn Duitse vriend en jurist met strafblad Jeroen Pols.

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Ja, helemaal eens. En vergeet Lange Frans, Robert Jensen en Janet Ossebaard niet.
   Die laatste is echt volslagen van het padje af!
   Een andere reaguurder (Megasponsor) op het forum hier was zo vriendelijk om mij naar een website te verwijzen waar een hoop van die complot bullshit bij elkaar staat.

   Let op allemaal: over 2 dagen komt de grote financiele reset en een nieuwe wereldorde, onder leiding van Trump. Alle schulden hypotheken enz. worden kwijtgescholden. De ambtenaren van de bealstingdienst, het RIVM en zo worden opgesloten en in kampen gezet, evenals de regering. De ergsten worden geëxecuteerd.
   Grote aantallen reeds aanwezige aliens zullen zich bekend maken en grote UFO’s met aliens zullen landen om te helpen de nieuwe wereldorde (Nesara/Gesara) te helpen installeren.

   Dit is nog maar een greep uit die website….

   Die storing bij de belastingdienst kan gewoon zijn omdat de servers niet genoeg bandbreedte en zo hebben om alle aanvragen tegelijk aan te kunnen. Het kan natuurlijk ook een DDOS aanval zijn….
   Op de laatste dag dat je je aangifte kan indienen is het ook wel eens eerder zo druk geweest dat je er niet door kon komen.

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Een aanvulling op de reactie van Justme58: “Dus geen vaccin dan mag je je land niet meer uit? Dat vind ik te ver gaan.”
   Het is niet zozeer een kwestie van het land niet meer uit mogen.
   Het is vooral het land waar je naar toe wil, dat bepaalt of dat je wil toelaten.
   Denk aan België, waar Nederlanders op een gegeven moment niet meer naar binnen mochten. Rare toestanden in winkels in Baarle Nassau, grenscontroles enz. enz.
   Ik wil dolgraag naar mijn kinderen in Amerika, maar dat laat al langere tijd gewoon geen mensen toe uit Europa, alleen met zéér dringende redenen en dan nog onder allerlei heel strenge bepalingen.
   Dus het is niet Nederland dat je het land niet uit laat, vooral het land waar je naar toe wilt bepaalt wie ze willen binnen laten.
   Nederland is niet zo dol op Britten, vanwege het meer besmettelijke Britse virus.
   Als je uit Brazilië of Zuid Afrika komt, willen veel landen je ook niet binnenlaten.
   Ik wil geen doemdenker zijn, maar vanuit mijn kennis van virussen en zo, ben ik bang dat we nog een hele poos last zullen hebben van dit virus en zijn mutaties.
   Er kan zomaar een veel dodelijker mutatie ontstaan, dat er mutaties komen waar het vaccin dat we nu hebben geen invloed op heeft is zeker. Hte goede nieuws is dat we op termijn aan elkaar zullen wennen, zoals ook gebeurd is met de gewone verkoudheidsvirussen. Die zijn minder gevaarlijk geworden en mensen zijn er beter tegen bestand geworden in de loop der jaren.
   Soort van vreedzame co-existentie…
   Wat veel mensen niet schijnen te snappen, is, dat een virus alleen kan muteren als het heel veel mensen kan besmetten.
   Als er weinig besmettingen zijn en de mensen die het virus dragen, geven het niet door omdat ze voorzichtig zijn en in quarantaine gaan, dan eindigt die virus-stam daar, als ze genezen ofwel dood gaan.
   Dus hoe meer besmettingen, des te meer mutaties er komen. Elke mutatie die een nieuwe levensvatbare variant voortbrengt is gunstig voor het virus en ongunstig voor ons.
   Zo werkt evolutie nu eenmaal, alleen met virussen gaat het heel erg snel omdat ze in no time weer trilliarden nakomelingen hebben.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   En het dodental na vaccinatie blijft stijgen , waren het er eerst 35 maar nu staat de teller op 87 . Dan moet je als kabinet toch achter je oren gaan krabben lijkt me of niet .
   Dus eerst grondig onderzoeken en daarna er pas mee verder gaan . Dus De Jonge die ons dit goedje in wil spuiten koste wat het kost vertelt onzin het is niet hetzelfde als eten van een frikandel . Ik snap niet dat de mensen zo in de maling kunnen worden genomen in een welvarend land door een minister . Uiteraard is dit een vorm van genocide daar is het laatste woord nog niet over gezegd . Het zullen je dierbaren maar zijn die door zo’n prik binnen 2 dagen overlijden .

   meer dan een maand geleden
  • dragon
   meer dan een maand geleden

   Dit wordt over een jaar of 10 pas openbaar gemaakt.
   Net zoals de toeslagenaffaire,
   Het tekort aan seniorenwoningen wordt op deze manier opgelost.
   En de vergrijzing neemt af, want wij zijn te duur, en worden te oud.
   Dus een win,win situatie, toch???

   meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Gerard67 en Dragon.
   Ik ben kritisch over de vaccins en laat me ook zomaar niet vaccineren. Ik ben vandaag door mijn huisarts benaderd omdat ik op de reservelijst stond en ze een aantal vaccins over hadden, Ik heb laten weten het nog een paar maanden aan te willen kijken voor ik daarover een besluit neem en mijn huisarts had daar begrip voor.
   Maar wat u beiden denkt, dat het vaccin bedoeld is om meer mensen te laten overlijden daar kan ik me echt niet in vinden. In dat geval hadden ze niets gedaan, geen lockdown, geen vaccinatie.
   Nogmaals, ik ben zeer kritisch en volg alles met belangstelling maar ik geloof wel dat we met een virus te maken hebben wat erg gevaarlijk kan zijn. Zonder een aantal regels (kijk ik ook zeer kritisch naar) waren er echt veel meer mensen overleden.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Justme58
   Op gewone nieuws media hoor en zie je niets hier in Nederland , omdat de normale reguliere media onder controlle vallen van de regering . Maar ik lees ook nieuws buiten Nederland en daar word wel open over vertelt b.v Noorwegen en Israël en Duitsland en daar zijn problemen echt bekent vooral over de hoge sterfte cijfers bij 65-plussers vlak na vaccinatie . In Noorwegen is nu onderzoek gestart hier naar , in Israël zijn ontelbare doden daardoor onder 65-plussers gevallen enz enz

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   We kunnen onze kop wel in het zand steken maar de feiten liggen er gewoon .
   En slapen doe ik ‘snachts dus zoek eens informatie in de Engelse – taal erover op internet en je zult het lezen , want hier word alles geblokkeerd betreffende het vaccin , dat heb je ook al kunnen zien aan de zwart gelakte papieren die de mensen kregen mbt de toeslagen affaire .

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Het oude liedje van Gerard67 en anderen: de nieuwsmedia staan onder controle van de regering.
   Dat is wel zo, in een aantal door dictators geregeerde landen, maar niet in Nederland.
   Niet alleen zeggen journalisten en reporters van de omroepen dat ze vrij zijn om te schrijven wat ze willen, ook als het om ernstige kritiek op de regering gaat.
   Het is ook duidelijk, dat als de regering invloed uitoefent, er geen reportages gemaakt zouden worden waardoor bewindslieden en soms zelfs een kabinet moet opstappen.
   Dat gebeurt regelmatig, diverse kranten en TV programma’s hebben zaken aan het licht gebracht die hebben geleid tot het opstappen ministers en het vallen van kabinetten.
   Dat vinden ze niet leuk natuurlijk, maar er is een behoorlijke persvrijheid in dit land. Misschien is de pers in de VS nog wel vrijer dan hier, soms zou krijg ik die indruk.
   Die zwartgelakte bladzijden werden juist aan de kaak gesteld door de pers, die ze toonde en duidelijk maalkte dat het een schandaal is, de toeslagen-affaire en ook de manier waarop geprobeerd wordt de belanghebbenden het bos in te sturen.
   Nederlandse overheidsfunctionarissen zijn schijtlijsters als het er op aan komt fouten te erkennen.
   Het zijn ambtenaren die documenten die ze moeten afgeven censureren, met zwarte dan wel witte lak.
   De wet WOB is er om openheid af te dwingen. Dat lukt vaak, maar ambtenaren die een probleem willen verdoezelen werken dat tegen.
   De pers is er om misstanden aan het licht te brengen en dat doet ze ook vrij goed in de meeste westerse landen.
   De “nieuwe media” zijn vaak niet meer dan clubjes op sociale media, waar fantasie verhalen en onzin als “nieuws” worden gepresenteerd. Halfbegrepen documenten of uit hun context gehaalde uitspraken worden een beetje verdraaid en daar worden verdachtmakingen op gebaseerd.
   Het duidelijkst is natuurlijk de bullshit die de laatste tijd wordt gepubliceerd over het covid-19 virus.
   Dan zie je dat allerlei wappies telefoon zendmasten gaan vernielen, dat een idioot met een machinegeweer een pizzeria binnenloopt om de kelder (die niet bestaat) te inspecteren, dan lees ik dat ex-president Obama gearresteerd is, Hillary Clinton ook en allerlei mafketels gaan een man belagen als dr Fauci, die al tientallen jaren als virus-expert voor diverse regeringen heeft gewerkt, zowel Republikeinse als Democratische.
   Gelukkig is maar ca 10-12 % van de mensen in de greep van deze idote samenzweringstheoriën, maar het zijn er toch al veel te veel….

   meer dan een maand geleden
  • dragon
   meer dan een maand geleden

   Het bericht wat mij op viel, dat er tot nog toe niemand griep had gehad.
   Is het misschien zo, dat iedereen die “gewoon” griep heeft, en getest wordt op corona, ook als corona wordt aangemerkt?
   Zelf heb ik 12jaar geleden griep gehad, en ik had dezelfde symptomen als bij corona.
   Geen smaak en reuk, 39gr koorts, piepende longen. hoofdpijn , en spierpijn.
   Ik dacht toen dat mijn laatste uur geslagen had,
   Het heeft 3weken geduurd, en een half jaar gammel.
   Sindsdien neem ik elk jaar een griepprik,. alleen dit jaar even niet.

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Nee, wie griep heeft, test negatief op covid. Ook mensen die sterven aan iets anders zijn geen covid-doden in de cijfers.
   Griep kan ook heel ernstig zijn, naargelang de variant die optreedt.
   Denk aan de influenza pandemie van 1918, waar volgens de laagste schatting 50 millioen doden zijn geweest. Het kunnen er ook 100 millioen zijn, want er was minder goede registratie en communicatie in die tijd.
   Dat er nu opvallend weinig griepgevallen zijn komt, volgens de virologen ook door dat we ons beschermen met maskers en sociale distancing, minder contacten enz…
   Eigenlijk wel logisch, denk ik.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Prof Sickbock
   Ik heb uw verhaal gelezen omtrent persvrijheid , maar plaats toch een kanttekening .Waarom lees ik uit betrouwbare nieuws media welliswaar in het buitenland andere verhalen dan hier in Nederland .
   En hoe verklaart u dat gewone mensen geblokkeerd cq uitgesloten worden van sociaale websites als een bepaalde mening onwelwillig is in andere ogen zoals op facebook en twitter . Ieder mens heeft toch een eigen mening of je het nu leuk vind of niet .

   meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Het is wat vaag, “andere verhalen”, waar komen die vandaan?
   Ik volg al meer dan 10 jaar het nieuws extra oplettend in twee landen, de Filippijnen en de VS, Florida omdat daar mijn kinderen en kleinkinderen wonen en omdat ik zowel in de Filippijnen als Florida heb gewoond. Ook van mijn familie hoor ik natuurlijk hoe zij er tegenaan kijken.
   Verder probeer ik alle nieuws wat “anders” is of opzienbarend, terug te vinden bij meerdere bronnen.
   In de VS zijn kort geleden een paar nieuws verspreiders van Internet naar de kabel TV netten overgestapt. Het ziet er allemaal gelikt uit, maar dat kan iedereen tegenwoordig. Het “nieuws” dat ze brengen is voor minstens 80% onwaar of zwaar overdreven.
   Ik bedoel hier OANN en Newsmax, die net zo makkelijk de Qanon kletskoek verspreiden, gemengd met wat gewone nieuwsfeiten.
   Fox news is een langer bestaande club die ook heel vaak pure propaganda als nieuws brengt.
   Een poosje terug was er een rechtszaak tegen Fox, over onwaarheden die Tucker Carlson had beweerd en waardoor iemand zich geschaad voelde. De advocaat van Fox had als verdediging:
   “Iedereen die naar Fox kijkt weet dat wat mr Tucker in zijn programma zegt geen nieuws is en niet waar hoeft te zijn. Het is entertainment”.
   Om een idee te geven van waar ze zich druk over maakten bij Fox tijdens de regering van Obama, hier een link naar een grappige compilatie van de “10 grootste schandalen” van Obama, zoals door Fox als “nieuws” gebracht:

   http://www.youtube.com/watch?v=7MWxq80oze0&t=400s&ab_channel=TheDailyShowwithTrevorNoah

   Als het over covid gaat, zijn er zó veel verschillende en vaak tegenstrijdige meningen te vinden dat het echt lastig is tussen alle, al dan niet sensationele berichten, te ontdekken wat serieus is en wat mogelijk waar is.
   Berichten over covid van mensen met Dr voor hun naam zijn ook al niet zaligmakend. Een dokter als de Belgische De Klerk die over 5G begint ivm covid is voor mij geen betrouwbare bron. Evenmin als ene Dr Wakefield, die al jaren geleden is uitgekotst wegens onware beweringen, gebaseerd op ondeugdelijk onderzoek ivm vaccinaties.
   Maar als iemand me een paar voorbeelden kan geven via links naar berichten die “anders” zijn, heb ik daar wel belangstelling voor. Misschien heb ik wat gemist, best mogelijk, dus kom maar op.

   meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Prof Sickbock, zoals ik al eerder schreef ben ik kritisch. Maar ik kan goed onderscheid maken tussen onzinverhalen, die dus vaak niet onderbouwd zijn, en serieuze berichten.
    Nu is het zo dat ik een keer een echt serieus onderzoek heb gezien, dit werd gepubliceerd op youtube maar is helaas verwijderd. En juist dat onderzoek wat gedaan werd door integere mensen die alle kanten belicht hebben, die geen complotdenkers waren en ook geen virusontkenners. Zij hebben verschillende virologen geïnterviewd, virologen met verschillende meningen, zij hebben mensen van de farmaceutische industrie gesproken, en ook journalisten die normaal ook alles heel goed onderzoeken. Deze journalisten lieten weten dat de confrontatie niet aandurfden, dat zij niet kritisch durfden te zijn, ook al hadden zij hun vragen.
    Ik vond het verder een zeer goed en eerlijk onderzoek met de bedoeling dat mensen dus na het zien van dit onderzoek zelf hun conclusies konden trekken. Het is het enige onderzoek wat ik geloofwaardig vond. En wat ik dan dus niet begrijp is dat dit dan blijkbaar niet bekend mocht worden want met name de farmaceutische industrie kwam niet zo best uit dit onderzoek.
    En echt, het was geen anti-corona verhaal. Helaas is er dus geen link meer naar dat filmpje.
    En door te verhinderen dat deze onderzoeken gepubliceerd worden, dus snel verwijderd, krijg je dus dat mensen zoals ik wat achterdochtig worden.
    Afgelopen week belde de huisarts mij omdat er vaccins over waren en ik op de reservelijst stond. Ik heb laten weten dat ik niet meteen Nee zeg tegen vaccinatie maar dat ik het graag nog een paar maanden wil aankijken en de huisarts was daarin zeer begripvol.

    meer dan een maand geleden
  • Prof Sickbock
   meer dan een maand geleden

   Dat is jammer, dat het niet meer te vinden is, ik wil best een andere mening horen, mits het niet al te onzinnig is en onderbouwd met controleerbare feiten.
   Maar wie zou een redelijk journalistiek onderzoek of interviews met daarin een andere, maar niet meteen onzinnige mening willen verwijderen?
   Ik zie nog genoeg behoorlijk afwijkende meningen over covid op het internet, ook op Youtube.
   Overigens heb ik in mijn krant ook diverse grote interviews gezien, met o.a. Marion Koopmans, na het enigszins mislukte bezoek aan China en een lang interview met Prof. Dr Jaap Goudsmit, die een behoorlijk ander idee had over vaccineren dan het OMT. Hij was ook in Buitenhof te zien.
   Mijn indruk is dat iedereen nog zoekend en tastend de beste oplossing zoekt en het nog wel even duurt voor de wetenschap genoeg weet om een passend antwoord klaar te hebben, ook al omdat we nog wel wat mutaties kunnen verwachten.
   En dan speelt de politiek nog een rol, China wil zijn straatje schoonvegen en stelt dat het net zo goed uit een ander land kon zijn gekomen, bijvoorbeeld Italië, of all places…
   Wat ik me steeds afvraag is: hoe geloofwaardig is het dat een groot aantal virus-onderzoekers, met een grote reputatie, het in grote lijnen met elkaar eens is en dat hun professionele mening door anderen zomaar kan worden veranderd in de pers?
   Je kan zo’n professor of top-viroloog niet zomaar opleggen wat hij moet zeggen, dat pikken die mannen echt niet.
   Ook de minderheid van virologen die een andere kijk op de zaak heeft, houdt zijn mond niet. Op zich prima, maar ik denk dat hier toch geldt dat de meerderheid de beste kans heeft het bij het rechte eind te hebben, op basis van dat zij de beste argumenten en het duidelijkste bewijs hebben.
   Het probleem speelt ook niet alleen in Nederland, elk land ter wereld heeft met deze crisis te maken en in grote lijnen zie je overal dezelfde problemen en ongeveer dezelfde oplossingen om het tegen te gaan. Alleen doet de een het beter en consequenter dan anderen en dan zie je de verschillen in resultaat. Maar zo eenvoudig om landen te vergelijken is het niet, daarvoor zijn er veel te veel variabelen in het spel.
   Dat je even de kat uit de boom kijkt is niet vreemd, mijn vrouw aarzelt ook enigszins, Ik denk zelf dat tegen de tijd dat ik aan de beurt ben, over een maand of zo, dat het allemaal wel wat duidelijker is.
   Het lijkt er op dat het effect in de afname van besmettingen al te zien is, in Nederland en in Israël.
   Dit topic begon met een citaat van Wybren van Haga, over 4,4 % doden onder oude mensen in Israël. Ik heb geprobeerd daarvoor een bron te vinden, via een vriend die het nieuws in Israël op de voet volgt, ook via TV kanalen uit Israël omdat hij er lang gewoond heeft en daar nog veel familieleden heeft. Het is ons niet gelukt dit verhaal te bevestigen. Dan nog het feit dat Wybren van Haga met Lange Frans leuk over samenzwerings theorieën zat te babbelen, dan is hij eigenlijk al gediskwalificeerd.

   meer dan een maand geleden
   • Justme58
    meer dan een maand geleden

    Die gekke verhalen dat het een complot zou zijn geloof ik ook niet. Maar wat virologen betreft, die ene viroloog , Ab Osterhaus, die zo steeds weer op tv kwam, dat is dus een viroloog die ik niet vertrouw. Dit omdat hij bij de Mexicaanse griep een fles whiskey opentrok om te vieren dat eerste kind in Nederland besmet raakte. Hij was daar blij om. Want hij had een groot financieel belang bij een vaccin waar Nederland toen miljoenen van bestelde. Er zijn toen ook kamer-vragen gesteld omdat hij dus een dubbelrol had. En nu net deze viroloog komt dan vertellen over dit coronavirus. Dat begrijp ik dus echt niet en daardoor ga ik ook andere virologen argwanend bekijken.
    Ik heb ook het gevoel dat we bang moeten blijven, omdat al we dat niet zouden zijn, mensen zich niet aan de maatregelen zouden houden. En ik denk dat daarom de mensen die een andere kijk hebben worden geweerd. Ook de mensen die geen onzin verkopen. In dat filmpje werd niet gezegd dat je corona niet serieus moet nemen, het zat gewoon goed in elkaar, er werden kritische vragen gesteld aan de virologen die ons zo bang maken, en aan de farmaceutische industrie, en de antwoorden of soms het niet antwoorden, zette mij toch aan het denken. En dan de journalisten die toegaven dat ze zich niet kritisch durfde uitlaten, dat vond ik toch ook wel iets om over na te denken. Youtube laat veel onzinberichten staan, want een normaal denkend mens snapt wel dat die rare complotberichten niet op waarheid berusten, maar dit werd verwijderd, en dat staat mij niet aan. Waarom deden ze dat?
    En dan steeds die wisselende berichten over met name AztraZeneca. Eerst was het niet zo effectief, en waren er twijfels over of het wel werkte tegen de Zuid-Afrikaanse variant. Verder was het advies van de producent het niet aan ouderen boven de 55 te geven. Een aantal landen waaronder Nederland maakte daar 65 van. Maar er zijn ook landen die ermee gestopt zijn of er nooit aan begonnen zijn. Dan later komen er berichten dat juist wel goed zou werken.
    En dan de berichten over mensen die kort na vaccinatie overleden zijn. In verhouding een zeer klein percentage maar je zal die ene maar zijn. En nu vandaag het bericht uit Oostenrijk dat ze een partij van die AztraZenica gaan onderzoeken omdat er een 49 jarige verpleegkundige kort na vaccinatie overleed aan ernstige bloedstollingsproblemen en een nog jongere vrouw een long embolie kreeg (ze waren beiden verpleegkundigen) dat sterkt mij in mijn besluit het nog even aan te zien.
    Ik vind het ook jammer dat steeds maar weer gezegd wordt dat de mensen die overleden zijn niet aan het vaccin zijn overleden maar dat zij al ernstige gezondheidsproblemen hadden. Maar de mensen die overleden zijn, hadden vaak ook al gezondheidsproblemen maar dan wordt er gezegd dat ze aan corona zijn overleden. Maar bij een vaccin zeggen ze dat niet, dan zijn ineens de onderliggende gezondheidsproblemen de oorzaak. Dus wel overlijden aan corona maar niet door vaccinatie is ook een reden dat ik het allemaal zeer kritisch bekijk.
    Ik wil liever geen corona krijgen en neem ook mijn maatregelen, ik kom niet op plaatsen waar veel mensen zijn, ik hou afstand, draag medische mondkapjes en ik slik extra vitamine D, want daar geloof ik heilig in ook al weigert het RIVM of de overheid dit te adviseren omdat er zogenaamd geen harde bewijzen van zijn. Die bewijzen zijn er wel want mensen in een verpleeghuis komen zelden buiten en dan vaak met een laag kleding, dus geen zon op de blote huid. Bijna alle mensen in een verpleeghuis hebben een vitamine D tekort. (ik heb jaren als verzorgende in een verpleeghuis gewerkt dus weet waar ik over praat) Ook mensen met overgewicht nemen minder goed vitamine D op. En dat zijn toch de mensen die een groter risico lopen.
    Ik heb echt nog teveel vragen en te weinig antwoorden en ik hoop die antwoorden te krijgen door alles goed te blijven volgen.

    meer dan een maand geleden
   • dragon
    meer dan een maand geleden

    Justme, ik heb uw reactie met belangstelling gelezen, en kan er in meegaan.
    Maar u zegt tot slot dat u nog teveel vragen hebt, en teweinig antwoorden.
    Ik denk dat je over 10jaar de antwoorden krijgt, als we het beleven mogen,
    Verder ben ik er zeker van dat dit veel negatieve energie vergt, en het zoeken naar de waarheid nooit zal lukken, omdat er teveel verdeeldheid onder het volk is.
    De slagzin “Verdeel en Heers”geldt nog steeds.

    meer dan een maand geleden
   • Opa Snappie
    meer dan een maand geleden
  • Justme58
   meer dan een maand geleden

   Prof Sickbock, ik heb alsnog de documentaire gevonden, ik heb geprobeerd als reactie hier de link neer te zetten maar mijn deze reactie wordt niet geplaatst. Ik weet niet waarom het niet lukt, na 3 pogingen heb ik het opgegeven.
   Als u via google zoekt naar Media weigert ‘COVID 19’ documentaire. ‘ kunt u het wellicht zelf vinden.

   meer dan een maand geleden
   • Prof Sickbock
    meer dan een maand geleden

    Ik denk dat ik hem gevonden heb, “Covid-19 The System – Movie” is de titel.
    Te vinden op docsfair.nl

    Behoorlijk goed gemaakte docu, geen onderzoek, wel een zoektocht door journalisten, waarin diverse kritische onderzoekers aan het woord komen. Zij belichten kanten van het covid-gebeuren die ik ook elders wel heb gezien, o.a. in beschouwingen in kritische artikelen in diverse tijdschriften.
    Dat de NPO het niet uit heeft gezonden is volgens mij niet het gevolg van censuur, maar komt waarschijnlijk doordat iemand een beslissing heeft genomen op grond van diverse overwegingen, zoals “voegt dit iets toe aan het nieuws over covid?, we hebben al zoveel over covid uitgezonden, is de docu niet wat te lang en te traag voor veel mensen, trekt het wel genoeg kijkers?”
    Overigens haal ik geen heel alarmerende zaken uit deze film, er is sprake van een aantal andere meningen over de aanpak van de crisis, OK, dat kan. De politiek èn de hele gemeenschap van virologen en researchers wereldwijd zijn zoekende, niemand weet alles al en elke week komt er wel wat nieuws.
    Het in de film genoemde Remdesivir bijvoorbeeld, wat aanvankelijk werd aanbevolen, is na wat meer testen en onderzoeken inmiddels al grotendeels afgeserveerd omdat het maar weinig effect heeft en dan nog alleen op specifieke patiënten die in het begind van de ontwikkeling van klachten zitten. En misschien is die conclusie ook al weer achterhaald…
    En zo tobben we voort, waarbij ik toch nog het meeste vertrouwen in “de wetenschap” blijf houden. Het blijft wel zaak jezelf zo goed mogelijk te informeren.

    meer dan een maand geleden
   • Kim87
    meer dan een maand geleden

    Ik denk dat deze docu bedoelt wordt: https://www.blckbx.tv/videos/op-zoek-naar-de-waarheid-deel2

    Ik vond beide afleveringen de moeite waard om te kijken.

    meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Nu blijkt toch dat het vaccin van Astra Zenica niet geheel 100% veilig te zijn . Verstandig dat er nu eerst onderzoek komt , en het prikken ermee opgeschort word .

   meer dan een maand geleden