RegisterenInloggen
Joshua_66
Joshua_66
20 dagen geleden

Rookmelder verplicht

20 dagen geleden

Iemand van Woningbouwvereniging in Den Haag “Vestia” kwam aan de deur een rookmelder plaatsen. Hij opende onterecht mijn energiemeter kast en maakte foto’s van mijn energiemeter. Volgens mij kwam deze man niet alleen voor het plaatsen van de rookmelder maar mede onder een vals voorwendsel bij mij binnen. En was dit een taak voor Woningbouwvereniging in Den Haag Vestia???
Ik huur niet van Vestia maar van NEWOMIJ. Ik vind dit alles op z’n minst erg vreemd en een zeer geheimzinnig gedoe. Mijn vraag:” Kan dit alles zo maar en wat heeft mijn energie gebruik te maken met een rookmelder op batterij???

  • Max Pay
   20 dagen geleden

   Hallo, Ik ben niet bekend met de woonsituatie in Den Haag of de genoemde woningbouw verenigingen maar een rookmelder heeft niets te maken met uw energie verbruik. Deze melders werken (vooral) op batterijen. Bij een brand zal uw stroomvoorziening mogelijk uitvallen maar de melders blijven dan werken. U zou contact op kunnen met Vestia en navraag doen over dit voorval? En zoiezo, voordat u iemand ubehaupt binnen laat kunt u om een legitimatie vragen en deze fotograferen. Zo alles legitiem is zal de persoon er geen bezwaar tegen maken. Ook kunt u, voor het binnenlaten, contact opnemen met Vestia? Maar… als “buitenstaander” klinkt dit erg verdacht allemaal.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • SuperBitch
   20 dagen geleden

   Is er soms een samenwerking met Vestia voor de nieuwe regels per 1 juli a.s.?
   Per 1 juli a.s. is het nl. verplicht werkende rookmelders in de woning te hebben.

   Goede raad voor de volgende keer: bij twijfel eerst bellen met verhuurder alvorens u ‘een medewerker’ toelaat.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie