RegisterenInloggen
Laurens Esther
Laurens Esther
meer dan een maand geleden

scootmobielshop Enschede

meer dan een maand geleden

Wij hebben hier een scootmobiel gekocht die door een collega van mij hier in consignatie is gegeven. Een Mango Lion 4, de zgn Rolls onder de scootmobielen. De origine nota en chassisnummer zijn uiteraard bekend. Helaas wilde de winkelhouder de scootmobiel niet afgeven. Na betaling van € 500,00 cash ( via de bank mocht niet ) afgesproken dat de scootmobiel in Borne zou worden afgeleverd. Dit gebeurde ook, met dien verstande dat het stuurpaneel vervangen was door een goedkoper exemplaar. De stoel, achterdek waren ook vervangen. als toppunt was ook de motor en accu vervangen door zeer goedkoop ander materiaal. De originele onderdelen waren al door hem duur aan andere personen verkocht. De originele rechthebbende eigenaar heeft hier geen cent van gezien. Zowel schriftelijke als mondelinge reactie bleken helaas niet aan hem besteed.
Gewenste oplossing
terugname van de scootmobiel, teruggave van de € 500.00 en / of vervanging door de originele onderdelen. Ik mag niet communiceren met hem en heb zelfs een winkelverbod gekregen

  • SuperBitch
   meer dan een maand geleden

   Beste Laurens Esther,

   U schrijft dat u van alles heeft afgesproken: heeft u het ook zwart-op-wit?
   Zo ja, dan kunt u wellicht de koop ontbinden o.b.v. wanprestatie: geld terug moet dan volgen.
   Ik hoop dat u wel een kwitantie heeft zodat u de aanbetaling kunt bewijzen.

   Eerlijkheidshalve moet ik u melden dat de andere partij van u eerst een redelijke termijn moet krijgen om alles wat is vastgelegd in de koopovereenkomst deugdelijk te herstellen/vervangen.

   Is dat communicatie- en winkelverbod u schriftelijk opgelegd of mondeling in het bijzijn van de Politie?
   Ik raad u aan, i.i.g. tot alles is afgehandeld, terughoudend te zijn met contact over en weer en u zeker nooit schuldig te maken aan smaad of laster jegens dit individu.

   Ik raad u aan uw rechtsbijstandverzekering (als u die heeft) of de rechtswinkel om hulp te vragen daar u verboden is met de andere partij te communiceren of diens winkel te betreden.

   Tot slot bent u geen partij in het conflict tussen de winkel en uw collega.

   Succes.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie