RegisterenInloggen
knol1234
knol1234
meer dan een maand geleden

Slimme gasmeter verplicht bij zonnepanelen?

meer dan een maand geleden

We hebben zonnepanelen en nu een analoge elektra meter (die achteruit loopt). Ik heb begrepen dat dit vanaf 2023 niet meer is toegestaan. Dus ik heb een slimme elektra meter aangevraagd. Nu blijkt dit niet te kunnen zonder het tegelijk vervangen van de gasmeter door een slimme gasmeter. Dit wil ik niet gezien de (on)veiligheid hiervan zoals Kassa en Radar hebben aangetoond en we toch van het gas af moeten.
Hoe kom ik aan een (slimme) elektra meter zonder mijn gasmeter te vervangen?

  • SuperBitch
   meer dan een maand geleden

   ACM meldt m.b.t. plicht slimme meter i.c.m. salderen;
   “Gaat u salderen of doet u dat al? Dan hebt u vanaf 2023 een slimme meter nodig. Of in ieder geval een digitale meter die kan registreren hoeveel u teruglevert. En kiest u voor een energiecontract met een dynamisch of flexibel tarief, waarbij uw energieprijs per dag verandert? Ook dan hebt u een slimme meter nodig”.

   U schrijft dat u verplicht bent om een slimme meter mèt slimme gasmeter moet laten installeren.
   Liander heeft hier al ruim 2 jaar geleden een slimme elektrameter geplaatst, geen woord over een slimme gasmeter. Vreemd derhalve dat u nu “verplicht” wordt: hier hebben we niet eens een gasaansluiting (wel stadsverwarming mèt in de nabije toekomst een slimme stadsverwarmingmeter).

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • GeborenAmsterdammer
   meer dan een maand geleden

   Geachte Knol1234,

   Hoe komt u erbij, dat een slimme gasmeter gevaarlijk is?

   Vaak worden de oude gasleidingen ook meteen vervangen.

   Gewoon laten doen dus.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • Henk Terpstra
   meer dan een maand geleden

   U bent niet verplicht een slimme meter voor gas zowel elektra aan te schaffen. Liander stuurt mij ook met leugens om beide meters verplicht te laten vervangen. Ook als je geen zonpanelen hebt. De overheid heeft een nieuwe wet in de maak volgens Liander. Die is er dus nog niet,
   Maar het Europese hof heeft deze meters verboden. Er is al jurisprudentie bij de elektra meter. die mensen hebben een andere meter gekregen en vele honderden € terug ontvangen. Heb deze mensen geholpen met een schets en verhaal over de foute werking van die digitale meter.
   Op mijn vraag wat voor meter ze nu hebben werd er gezwegen. Denk, dat ze iets getekend hebben. Let wel, dit gaat om geld. De nuts bedrijven hebben voor 4,2 miljard € die meters gekocht. Dat geld moet terug in het laadje. Ondanks dat ik geen digitale meters heb, betaal ik er wel aan mee.
   Nogmaals laat geen digitale elektra meter plaatsen. Het zijn laboratorium meters. Niet geschikt in een installatie met andere verbruikers. Als de wasmachine of koelkast aanspringt krijg je een piekstroom. Die stuurt de slimme meter aan naar voren. Verdubbeling van het gebruik geeft de meter dan aan. Terwijl er geen verbruik meer is, dan normaal..Gemeten met een oscilliscoop toont dat aan.
   Die draait niet terug als je zon panelen hebt. Wordt wel geregistreerd. Je betaald dus eerst 25 ct voor het verbruik. Daarna krijg je 5 ct terug.
   Dan woon je b.v. in Amsterdam. Heb je een digitale gasmeter geplaatst. Moet je van het gas af van de gemeente om dat aardgas Fossiele brandstof is. ( Stroom is dat natuurlijk niet. Dat wordt opgewekt met biomassa centrales en o.a. bruinkool centrales ) Krijg je nog een rekening voor het verwijderen van de gasmeter. Let wel Nederlander let op uw saek. Het milieu vraagt onze aandacht. Nu is het een gevaarlijk sektarisch gebeuren geworden. Zoals Urgenda en Frans Timmerman.
   Liander heeft op mijn vorige reactie een jurist geplaatst, die anoniem schreef over afspraken met wet teksten, die al in 1998 gemaakt zijn over de z.g. slimme meeter.
   Vr. Groet, Henk.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

   • GeborenAmsterdammer
    meer dan een maand geleden

    Geachte Henk,

    Kunt u uw antwoord onderbouwen?

    Heeft u een link voor mij, dat slimme meters niet geschikt zijn?

    meer dan een maand geleden

    Geef een reactie

  • Henk Terpstra
   meer dan een maand geleden

   KNOL 1234.
   Laat u niet in de luren leggen. Lees de rest. Verwisseld u de elektra meter niet, met da gasmeter?

   Of heb ik de gasmeter gemist ?
   Vr.groet, Henk

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie