RegisterenInloggen
Petrus Roosendaal
Petrus Roosendaal
meer dan een maand geleden

Stankoverlast houtkachel buren.

meer dan een maand geleden

Waar kan ik terecht bij stankoverlast houtkachel van buren.
Wij hebben daar veel last van in de patio en in huis.
Moeten alle ramen , deuren en ventilatieroosters dichthouden wanneer er gestookt wordt.

  • Dagmar27
   meer dan een maand geleden

   Beste Petrus,

   Ik neem aan dat u de tips van Milie Centraal al heeft doorlopen, t.w.;
   1.Vertel de houtstoker waar u precies last van heft. En overleg wat hij/zij kan doen om de overlast te beperken.
   2.Houd in een logboekje bij wanneer u last had. Dat kan helpen bij het oplossen van het probleem. En u kunt het nodig hebben als u een officiële klacht indient.
   3.Heeft u gesprekken gehad maar verbetert er niets? Dan kunt u een klacht indienen bij de gemeente of GGD. Je kunt eventueel ook een meting uit laten voeren.

   Dien dan – met de verzamelde informatie – een klacht in bij de GGD of een handhavingsverzoek bij uw gemeente. Bijna alle gemeentelijke bouwverordeningen hebben namelijk een artikel op grond waarvan de gemeente kan optreden tegen inwoners die hinderlijke of schadelijke rook, stank, roet of walm verspreiden.
   Houd er echter rekening mee, dat dit niet altijd een snelle oplossing van het probleem betekent. De gemeente zal vragen om bewijzen en rekening houden met de belangen van zowel de klager als de stoker.
   Als u niet tevreden bent over de reactie van de gemeente, kun je naar een Juridisch Loket, de Rechtswinkel of Stichting Houtrookvrij stappen voor advies en informatie. Krijgt u gezondheidsklachten door de rookoverlast, meld dit dan ook bij de GGD en bij de vereniging Leefmilieu. 

   (Info afkomstig van Milieu Cetraal).

   Succes.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie