- Dit onderwerp bevat 5 reacties, 6 deelnemers, en is laatst geüpdatet op 4 jaren, 1 maand geleden door .
Stelling: “Ik heb een financieel plan gemaakt voor 2020”
Plant u uw financiën of leeft u van dag tot dag? Ziet u het volgend jaar financieel zitten, of verwacht u geldzorgen? Veel mensen maken jaarlijks of maandelijks een financiele planning. Ze stellen budgetten vast voor bijvoorbeeld woonlasten, uitjes of cadeaus. Sommigen gebruiken spaarpotjes in hun bankieren app, anderen een Excel-sheet of huishoudboekje op papier.
📓 📊 👛
Heeft u een financiële planning gemaakt voor 2020 of vindt u dit niet nodig? En wat is een goede tip om je financiën te beheren?
Reageer op de stelling:
➜ “Ik heb een financieel plan gemaakt voor 2020”
✔️ Eens of ❌ oneens?
-
-
Corry Bezemermeer dan een maand geleden
Een middagje voor gaan zitten en alle groepjes uitgaven per jaar in een excel-sheet zetten.
Als je dan weet wat in de loop van het jaar aan diverse vaste verzekeringen, belastingen, abonnementen en contributies e.d. betaald moet worden dan kun je daarvoor gaan sparen door het totaalbedrag gedeeld door 12 maandelijks apart te zetten. Werkt als een tierelier!!meer dan een maand geleden -
leraresnameer dan een maand geleden
ik heb geen planning gemaakt, ik heb niet zulke hoge eisen.
Raad om je financien te beheren:
Zorg dat je je binnenkomend geld niet allemaal op je betaalrekening staat. Schat wat je nodig denkt te hebben en zet de rest weg, b.v. op een spaarrekening, heb je meer geld nodig, dan zet je het zo weer op je betaalrekening, heb je het niet nodig, dan kom je ook niet in de verleiding, om dingen te kopen, die je eigenlijk niet nodig hebt.meer dan een maand geleden-
lentewindmeer dan een maand geleden
Daar ben ik het helemaal mee eens
meer dan een maand geleden
-
-
FRATERmeer dan een maand geleden
Wij maken al járen elk jaar een financiele planning.
inkomsten en uitgaven allemaal goed op een rijtje en als er wijzigingen in optreden veranderen wij dat ook gelijk in ons overzicht.
Op deze manier houd je goed overzicht en kun je ook makkelijker budgeteren.
Wij wéten op deze manier wat de vaste lasten per maand zijn en ook wat wij aan o.a. dagelijkse boodschappen besteden.
Daardoor weten we dus ook wat we ‘over houden’ om vrij te besteden; daarvan gaat een gedeelte apart voor diverse ‘potjes’ voor spaardoelen, onverwachte kosten etc.
En wat dán overblijft is voor byv. uitstapjes, extraatjes, luxe etc.
Helaas blijft er de laatste jaren wel steeds mínder over doordat alle kosten maar blijven stijgen en stijgen en dát percentage hóger ligt dan het percentage van wat we er qua inkomen bij hebben gekregen de laatste jaren.meer dan een maand geleden -
Koningsmeer dan een maand geleden
Eens – Jaarlijks een financieel overzicht maken is verstandig, zo zie je ook of het nog goed gaat. We doen het samen zodat degeen die ergens niet de ‘hoofdregelaar’ is, ook alles weet. Je moet nu nadenken hoe je dingen wilt regelen als je op de intensive care komt en hoe je het geregeld wilt hebben bij overlijden. Wij zijn bezig met een ordner voor de kinderen en zoeken deskundig advies.
Een echte deskundige vinden is niet makkelijk. We komen er achter dat hier niet echt wetten voor zijn, geen landelijke klachteninstantie. Het lijkt alsof iedereen zich deskundig financieel planner mag noemen, of nalatenschapsplanner, estate planner. We hadden kontakt met een erfrechtspecialist die geen enkele opleiding had gevolgd en met iemand die op de website schreef beëdigd te zijn maar dat niet was, wel beledigd dat we het navroegen. Ook worden er titels gebruikt waar niet zo heel veel achter zit, bv ‘Register Estate Planner / REP’. Je moet dan op de website van zo’n organisatie even doorklikken naar ‘opleiding’ of ‘lid worden’, dan zie je wat er feitelijk achter de presentatie zit. De ‘Specialisatieopleiding Estate Planning’ met foto’s van vijf professoren lijkt een universitaire leergang maar is een cursus van zes dagen zonder opleidingseisen, zonder examen.
Wel bijzonder voor een land als Nederland.
meer dan een maand geleden
-