Registeren Inloggen
Redactie Meldpunt
Redactie Meldpunt
meer dan een maand geleden

Stelling: “Ik let altijd goed op of de thuiszorg niets steelt”

meer dan een maand geleden

Vertrouwt u de mensen die u of uw naaste thuis of in een zorginstelling verzorgen blind? Heeft u wel eens meegemaakt dat een verzorgende iets van u stal? Of vindt u het idee alleen al dat zij zoiets zouden doen bespottelijk? Geef uw mening:

Stelling: “Ik let altijd goed op of de thuiszorg niets steelt”

✅ Eens of ❌ oneens?

  • henk van dijk
   meer dan een maand geleden

   geef dan ook geen aanleiding

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Ga er vanuit dat nobody 100% te vertrouwen is , niemand en nergens .
   U kunt met een thuiszorgmedewerker een band opbouwen geen probleem .
   Maar dit soort medewerkers komen meestal thuis overwegend bij ouderen .
   Ouderen die meestal wat gaan mankeren , bv dementie , parkinson , slecht zien enz enz.
   Dat betekent wel dat de desbetreffende medewerker goed gescreend moet zijn .
   Ouderen en met name de demente ouderen zijn totaal geen partij tegenover de zorgmedewerker
   maar ook tegenover eigen familieleden niet . Gelukkig gaat dat goed in de meeste gevallen , maar in enkele gevallen ook niet . Mijn mening is vertrouw en vertrouw geen mens .

   meer dan een maand geleden
  • JoannaE
   meer dan een maand geleden

   Ik vind deze stelling te gênant om op te reageren.

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   De stelling had vermoed ik ietsjes anders geformuleerd moeten worden , want nu leeft het idee dat de thuiszorg de boosdoener zou zijn nietwaar . Maar ook familieleden en andere bezoekers kunnen zich aan diefstal schuldig maken even zo goed .

   meer dan een maand geleden
  • crista
   meer dan een maand geleden

   Ik heb al 25 jaar thuiszorg voor huishouden, in die tijd is er 2 keer wat gestolen door hulpen die kwamen invallen nooit door een vaste hulp.
   Dat soort wat steelt is zo uit gekookt dat je het niet merkt, pas later, en als er meerdere zijn geweest wie moet je dan beschuldigen.
   Zoals gezegd, ik heb vaste hulpen gehad, zelfs 10 jaar en nu één al 3 jaar weer, daar kan ik van op aan.
   Niet reageren als je er niet over kunt oordelen, dat is heel dom.

   meer dan een maand geleden
  • avankempen
   meer dan een maand geleden

   Veel reacties waaraan ik merk dat men zonder enige kennis van zaken reageert en beschuldigende vingers ongegrond bij mensen weglegt. Als gepensioneerd recherchemedewerker bij de politie deed ik vaak onderzoeken naar dit soort gebeurtenissen. Het is zeker niet altijd het personeel want die weten dat de werksfeer totaal verziekt wordt als men steelt van bewoners. Iedereen gaat iedereen aan lopen kijken met de vraag:”Was jij het of jij het”. Neem niet weg dat het wel voor kan komen. Het komt overal in de verzorging voor ook in ziekenhuizen maar het zijn lang niet altijd de medewerkers die als dader aangewezen kunnen worden. En men weet ook dan men zijn baan riskeert als men dat doet en nooit meer ergens aan een baan in die sector kan komen. Referenties zijn snel opgevraagd bij een sollicitatie. Het kan inderdaad ook de familie zijn die dit doet, andere bezoekers in welke vorm dan ook. Kortom het is een scala aan mogelijkheden die zich hieraan schuldig maken dus ben niet te snel met uw oordeel. Zaak is wel, hoe voorkom je dit fenomeen. Ik gaf vele preventie voorlichting bijeenkomsten voor het management van de organisaties, personeel, de bewoners zelf en ook aan familieleden. Alle partijen gaf ik tips hoe zij vanuit hun rol deze ellende kunnen voorkomen. Soms waren mijn diefstalonderzoeken naar deze gebeurtenissen een complexe situatie en daarom verdient dit fenomeen ook een integrale aanpak, samen met de partijen die ik noemde. Door dit te doen wisten alle partijen van management, personeel, familie en bewoners zelf dat er volop aandacht aan het feit werd geschonken maar een onderzoek begint wel bij een aangifte bij de politie wat ook weer bepaalde partijen liever niet doen. Het slachtoffer doet vaak geen aangifte uit schaamte dat juist hen dit is overkomen maar ook organisaties zelf (managers) zijn er niet altijd happig op om aangifte voor de bewoners te doen. Men is bang voor imagoschade voor de organisatie wat volkomen onterecht is. Juist door het doen van aangifte laten leidinggevenden aan bewoners, personeel en bezoekers zien dat men dit soort zaken serieus neemt en dat men echt staat voor de veiligheid van personeel, familie, bewoners en bezoekers. Dus ben terughoudend met negatieve reacties weg te leggen in de richting van bepaalde doelgroepen. Dit fenomeen is echt te voorkomen door een hele reeks van tips afgestemd op elke doel groep in dit soort zaken. Ik heb er al veel artikelen over geschreven op mijn website https://criminaliteitspreventie.jouwweb.nl
   Kijk daar eens op en zie hoe ik de mensen (met name de ouderen) in bescherming neem door ze tips te geven hoe we dit soort diefstallen of oplichting kunnen voorkomen. Ik heb teveel tips voor leidinggevenden, personeel, familie en bezoekers om hier te vermelden maar u vindt ze in de artikelen op de website. Wat ik aan tips geef is gratis dus dat u niet denkt “Daar verdient die man geld aan”. Het enige wat ik wil bereiken is dat we samen kwetsbare en ouderen in onze samenleving in bescherming nemen. Hebt u een vraag aan mij, mijn mailadres is aloysvankempen2@gmail.com
   Met vriendelijke groet
   A.v.Kempen

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Crista
   Die laatste regel in uw bericht als daar is , niet over oordelen slaat kant nog wal .
   Er is nergens geoordeeld , dit bericht van u namelijk roept bij mij het beeld op van een calvinistich
   oud vrouwtje die op de plek van God gaat zitten en alle anderen de mond wil snoeren . Iedere forum deelnemer heeft eigen inzichten en ervaringen of u dit nu leuk vind of niet dat is democratie .

   meer dan een maand geleden
  • Gerard67
   meer dan een maand geleden

   Uitgebreide kennis mbt dit topic is feitelijk overbodig iedere gek weet gewoon dat dit soort zaken gebeuren jammer genoeg . Misschien niet bij je directen maar van kennissen en familie . En zeg niet mij gebeurd dat niet , want never way never . Dat thuiszorg in een soort bescherming nemen prima , maar het is niet alleen thuiszorg er komen meerdere figuren uiteraard over de vloer bij hulpbehoevenden .

   meer dan een maand geleden