RegisterenInloggen
Redactie Meldpunt
Redactie Meldpunt
17 dagen geleden

Stelling: Medicinale cannabisolie moet vergoed worden in het basispakket

17 dagen geleden

Regelmatig melden volgers van Meldpunt dat zij medicinale cannabisolie gebruiken in plaats van zware verslavende pijnstillers. Hun klacht: verzekeraars vergoeden deze olie niet. Zorginstituut Nederland geeft de overheid advies over wat er in het basispakket moet, en kon in 2017 geen bewijs vinden voor de werking van de olie. Wat vindt u? Moet cannabisolie als pijnstiller vergoed worden of niet?

  • Avento
   17 dagen geleden

   Jarenlang was ik zeer vermoeit en waarom ? De dokter had allerlei dingen waardoor het zou komen , maar kon mij geen raad geven, en toen heb ik gevraagd of ik cannabis olie mocht Proberen , hij moest er even over nadenken, maar stemde toch toe ik krijg ze via een speciale apotheek , maar ik moet ze wel zelf betalen omdat er THC in moest en dat mag niet via een drogist , en het kost mij zo’ n 50,00 euro per maand , wat voor een AOW veel is, maar ik ben er enorm van opgeknapt, zelfs de huisarts , zei ik herken u bijna niet meer ,zo goed ziet u er uit.Is dit nu een BEWIJS of niet hoop nog steeds dat de ziekenfonds het vergoed.het werkt fantastisch !!!

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Ernst Anepool
   17 dagen geleden

   Tuurlijk hoort dat vergoed, het werkt het beste, heeft geen hulpstoffen met alle bijwerkingen van dien nodig.

   En veel belangrijker, er treed geen lichamelijke verslaving op zoals bij opiaten en andere zware pijnstillers.

   Dat het niet vergoed word ligt puur aan het niet interessante verdienmodel, het levert te weinig op, ze verkopen liever dure afhankelijkheid veroorzakende en vele bijwerkingen gevende Indiase en Pakistaanse opiaten en codeine derivaten, zodat ze ook nog anti misselijkheid en andere bijwerkingen onderdrukkende prutzerpillen.

   Je schrikt soms van de lijst elkaar beinvloedende pillen die chronische pijnpatienten voorgeschreven krijgen, en de extra stress die dat niet alleen geestelijk maar ook lichamelijk oplevert…

   De gezondheidszorg in Nederland lijkt helemaal niet meer geïnteresseerd te zijn in het beter maken van patiënten naar ze juist tot chronische verdienmodellen te reduceren waar ze decennia lang steeds zwaardere en duurdere pillen aan kwijt kunnen.

   In Portugal en nota bene Amerika zijn deze extreem goed werkende ‘drugs’ al lang gelegaliseerd, en voor weinig en netjes gereguleerde kwaliteit te krijgen.

   Maar sinds de VVD aan de macht is, word de burgers een poot uitgerukt en vol B.S. gedrukt.

   En nog steeds hoor je de drogreden dat de EU dwars zou liggen, een aperte leugen, gezien dat zelfs Hard-drugs gelegaliseerd zijn in Portugal, een van de oudere EU deelnemers…

   17 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Fran
   16 dagen geleden

   Niet vergoeden. Ik heb verkoopsters bij Holland en Baret horen zeggen dat het spul niks doet en dat het zonde is dat mensen hun geld daar aan uitgeven. Heb het zelf ook gebruikt en ik merkte er niets van. Nu gebruik ik weer Zaldiar, dat werkt uitstekend, 3x daags 2 stuks.

   16 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Holly
   16 dagen geleden

   ik vind zeker dat deze cannabis-olie uit het basis pakket moet worden vergoed!

   16 dagen geleden

   Geef een reactie

  • geeske
   15 dagen geleden

   Fijn om te horen ,het is een geweldig middel.voor pijn en heel goed voor mensen die niet goed kunnen slapen.

   15 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Blackpoes
   meer dan een maand geleden

   Fijn om te horen,dat mensen zoveel baat schijnen te hebben bij t gebruik van canabisolie,tegen hun pijn. Zelf heb ik ernstig artrose in mn rug. Niet operabel,wel erg pijnlijk! Ga t ook proberen te krijgen. Bedankt lieve mensen,dat jullie hierover vertelden.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie