Registeren Inloggen
Redactie Meldpunt
Redactie Meldpunt
meer dan een maand geleden

Stelling: “Stop de uitvaartverzekering, je kunt beter sparen”

meer dan een maand geleden

Met uitvaartverzekeraar Yarden gaat het ongelofelijk slecht, waardoor klanten zich afvragen of hun uitvaart wel vergoed wordt. Gelukkig wordt Yarden nu overgenomen door het financieel veel gezondere DELA. Maar heeft het überhaupt wel zin om een uitvaartverzekering te nemen? Is sparen niet veel goedkoper? Reageer op de stelling: “Stop de uitvaartverzekering, je kunt beter voor een begrafenis of crematie sparen!”

✔️ Eens of ❌ oneens?

  • pinkvink
   meer dan een maand geleden

   Zelf sparen is altijd beter mits dit mogelijk is, dan weet je tenminste zeker hoeveel geld er is. Zelf sparen is niet voor iedereen mogelijk en dan is een verzekering weer aan te raden. Ik heb nu een Yarden verzekering welke premievrij is, maar het blijft met een verzekering uiteindelijk onduidelijk hoeveel er wordt uitbetaald als dit nodig is.

   meer dan een maand geleden
   • wkoerten@gmail.com
    meer dan een maand geleden

    Op zichzelf begrijp ik Pietvink wel maar als je relatief jong overlijdt heb je onvoldoende middelen gespaard voor de begrafenis. Zelf sparen vergt verder ook discipline dat je onder alle omstandigheden van dat geld afblijft, ook als je in geldelijke nood raakt of speciale wensen hebt.

    meer dan een maand geleden
  • wkoerten@gmail.com
   meer dan een maand geleden

   Ik had ooit een begrafenis verzekering totdat een goede vriend die een assurantiekantoor had tegen mij zei: Je hebt toch genoeg geld om te zijner tijd je begrafenis te kunnen betalen? Op zijn advies heb ik toen de polis beeindigd/afgekocht. Sparen is er niet van gekomen want een auto en een boot waren veel leuker om geld aan te besteden. Ik had een leuk salaris en met mijn pensioen zou het ook wel goed komen. Toch kwam er een moment dat ik op latere leeftijd maar weer een begrafenis verzekering heb afgesloten, bij Dela. Dat was een kwestie van een rekensommetje. Mijn/onze leeftijd en de langzaam oplopende premie zou pas bij ongeveer mijn 85e een soort van omslag worden of het “voordeliger” was of niet dan zelf te sparen. Met de opbrengst van de inmiddels verkochte boot en ons, niet al te hoge, spaargeld doen wij nu leuke dingen zoals vliegvakanties of een cruise, zonder ons zorgen te maken over de onvermijdelijk komende begrafenis of crematie. Ik denk/vind dat een verzekering minder belastend is op je inkomen of het te besteden bedrag ten laste van je spaargeld. Als er een paar duizend euro op een rekening voor begraven staat en je wil bijvoorbeeld een grote aankoop doen zoals een boot/huis/auto dan ben je toch geneigd geen of minder geld te lenen en het beschikbare geld daarvoor te gebruiken. In ons geval handelt Dela, naar ik verwacht, alles netjes af en betaalt ook nog een zes honderd euro voor bijkomende kosten. Risico factor is, zoals onlangs bleek met Yarden, dat de “verzekeraar” failliet gaat.

   meer dan een maand geleden
  • Corvdw
   meer dan een maand geleden

   Mensen van de uitvaartverzekering zijn mensen die je op kosten jagen.ze hebben een winkeltje waaruit verkocht moet worden,ze spelen in op emotie en smeren je zaken aan die duur zijn. Niemand kan van de verzekering begraven worden,er komt altijd nog zo.n 2000 eigen kosten bij.Das toch geen verzekering.Kijk eens wat een onroerend goed Dela heeft

   meer dan een maand geleden
  • jflane
   meer dan een maand geleden

   Yes, it seems so that it’s better to save up for your funeral. Unfortunately.

   meer dan een maand geleden
  • Coboo
   meer dan een maand geleden

   De mensen laten zich het allemaal ook maar aanpraten en gebruiken hun gezonde verstand niet.
   Ik hoef niet in de oven , of begraven met allerlei toeters en bellen. Platoes met gebak, hapjes enz enz .
   Het is gewoon een fabriek en ze willen zo veel mogelijk geld verdienen.
   Yarden moet zich dood schamen, van overheidswegen zou hier ook veel beter op gelet moeten worden.
   Het zal wel net zo gaan als bij het CBS, 1 van de oud politica ( in dit geval pechtholt)krijgt weer een mooi baantje om de zakken nog verder te vullen.
   En het klootjes volk laat zich het allemaal maar aan praten.

   meer dan een maand geleden
  • royaal
   meer dan een maand geleden

   het is zeker dat je in de boot genomen wordt. eerst hebben we een verzekering afgesloten bij AVVL (later Yarden). we kregen de garantie dat na het betalen van de volledige premietermijnen de uitvaart volledig gedekt zou zijn. dit was in 1970. nu moeten we nog steeds per maand betalen en zelfs dan zijn de kosten niet volledig gedekt. dus we moeten bij een toekomstige begrafenis nog plm. € 2500, bijbetalen. schandalig!!

   meer dan een maand geleden