RegisterenInloggen
Richard40
Richard40
meer dan een maand geleden

Stoppen met roken wordt een cadeautje!

meer dan een maand geleden

Ik ben erg boos op het feit dat “hulp bij stoppen met roken” meer vergoed (of soms helemaal vergoed) wordt en hiervoor geen eigen risico betaald hoeft te worden.
Mensen die er niks aan kunnen doen en er niet om gevraagd hebben om ziek te worden door bijvoorbeeld kanker of nierfalen….mogen wel elk jaar even het eigen risico bij elkaar schrapen. En een vermogen betalen aan medicijnen. En mensen die het besluit ZELF HEBBEN GENOMEN te gaan roken worden nu getrakteerd. Dit slaat werkelijk waar nergens op. Ook in 2020 worden de vergoedingen weer meer voor deze behandeling. Ik zie graag dat mensen die er zelf voor gekozen hebben te gaan roken ook gewoon eigen risico moeten betalen voor een behandeling etc. Mensen die er niet om vragen om ziek te worden ontzien met hun eigen risico

  • Julia van Damme
   meer dan een maand geleden

   Beste Richard40. Ik ben het helemaal met u eens. Ik heb hierover met mijn verzekeraar gebeld en zelfs de dame die mij te woord stond, vond dat ik gelijk had, hoewel zij dat eigenlijk niet mocht zeggen. Rokers willen wel betalen voor hun peuken, maar niet om ervan af te komen, dat is natuurlijk erg krom. Mijn probleem daarmee is dat ik zelf uiterst gezond leef: geen vlees, niet roken, weinig alcohol, uitsluitend groente, fruit, noten, kaas en yoghurt, veel beweging etc. Maar … ik had 4 jaar geleden plotseling een pacemaker nodig wegens erfelijke hartritmestoornissen en ben nu ieder jaar mijn hele eigen risico kwijt aan pacemakercontrole en een bezoek aan de cardioloog. Totaal oneerlijk dus. Ik heb er bij de dame van de verzekering op aangedrongen dat verzekeraars een grotere gezamenlijke vuist moeten maken tegen de politiek.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie