Registeren Inloggen';
Keltje
Keltje
meer dan een maand geleden

Tandarts rekening

meer dan een maand geleden

Ik weet me geen raad meer.
Ben afgelopen week bij de angst tandarts geweest na bijna 9 jaar. Ik heb eindelijk de stap gezet om onder narcose de behandeling te willen ondergaan… maar helaas is de rekening zo hoog (3 x wortelkanaalbehandeling,16 gaatjes,afgebroken kiezen), dat ik de afspraak moet afzeggen, ik kan gewoon weg de rekening niet betalen,mijn partner zit nog voor meer als een jaar in de wsnp, maar helaas kan ik het niet een jaar uitstellen ivm verschrikkelijke pijn en aangezichtspijn. Weet iemand toevallig waar een beetje steun zou kunnen krijgen? Gemeente, zorgverzekering niemand kan mijn helpen , ook niet met een betalingsregeling.

  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Keltje,
   In Nederland bestaan verschillende lokale noodfondsen waar aanspraak op kan worden gemaakt op het moment dat mensen zich in een nijpende financiële noodsituatie bevinden. Het gaat om mensen met financiële en mogelijk sociale problemen waar geen alternatieve middelen meer voor beschikbaar zijn. Hulp wordt onder meer verleend in de vorm van een financiële bijdrage om te kunnen voorzien in noodzakelijke eerste levensbehoeften, bij schuldproblematiek, dreigende huisuitzettingen en eventuele noodzakelijke zorguitgaven. Ook voor tandartskosten kunnen deze noodfondsen worden aangeschreven.
   In aanmerking voor het fonds komen diverse kwetsbare groepen uit de samenleving die in een acute financiële noodsituatie verkeren. Hierbij kan gedacht worden aan gezinnen of alleenstaanden, ouderen of psychiatrische patiënten met schuldproblemen, al dan niet in combinatie met sociale problematiek. Onverwachte hoge uitgaven of gewoonweg grote uitgaven kunnen voor deze groepen een strop zijn.
   De noodfondsen kunnen niet door particulieren en hulpbehoevenden zelf worden aangevraagd. De aanvraag dient te worden ingediend door een medewerker van (erkende) hulpverlenende organisaties, bijvoorbeeld:Huisartsen-Maatschappelijk werkers-Kredietbanken-Levensbeschouwelijke organisaties.
   De bijdrage wordt uitgekeerd aan de hulpverlenende instantie om te waarborgen dat het bedrag wordt besteed aan de toegekende hulpaanvraag.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   Beste Keltje,

   Hiervoor is de afdeling mondzorg in Utrecht heel geschikt. U wordt gratis behandeld en de studenten leren ervan! https://husite.nl/huklinieken/mondzorg/
   Zie ook:
   —————
   Geen extra kosten

   Intake en behandelingen kosten u niets. Aarzel niet, en maak er gebruik van. (Er is een mogelijkheid tot betaald parkeren voor de deur van de kliniek).
   ———————
   Veel succes! En anders nog even bij andere opleidingen kijken 🙂

   meer dan een maand geleden
   • MathildeD
    meer dan een maand geleden

    Husite is van Hogeschool Utrecht. Dit is geen tandartsen opleiding, dus kun je er ook geen tandartsen zorg krijgen. Deze mogelijkheid zou ik laten vallen.

    meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   Academisch Centrum Tandheelkunde Amsterdam had/heeft soortgelijke mogelijkheid.
   Ook Doktersvandewereld(.org) biedt allerlei mogelijkheden om.m. in Rotterdam.
   Studenten voer(d)en deze behandelingen uit onder begeleiding van ervaren tandartsen.

   Voor Amsterdam en Utrecht geldt beiden dat ze goed met het OV bereikbaar zijn.

   meer dan een maand geleden