RegisterenInloggen
J ruitenbeek
J ruitenbeek
20 dagen geleden

Te kleine lift

20 dagen geleden

Wat een schande deze uitzending!!!! Dit is echt beneden het niveau van Meldpunt. Je mag toch aannemen dat de begrafenisonderneming-medewerkers fit genoeg zijn om via de trap te kunnen, en hoe ver is onze “watjescultuur” gezakt als we het niet meer aan kunnen om een dode te respecteren en te zien voorbijgaan. Schande. Had niet verwacht dat jullie daar aan mee zouden doen, nogmaals schandelijk

  • Anoniem
   20 dagen geleden

   Meneer of mevrouw Ruitenbeek,

   Knap ongepast om mensen in de uitvaartbranche zo te kakken te zetten als u in uw reactie doet.
   Het heeft he-le-maal NIETS met wel of niet fit zijn van medewerkers in de uitvaartbranche te maken.
   Het heeft he-le-maal NIETS met  “watjescultuur” te maken.
   Het heeft he-le-maal NIETS met de aanblik van een doodskist of baar met overledene te maken.

   Het heeft ALLES te maken met een zorgvuldige en respectvolle behandeling van een overledene aldanniet in het bijzijn van zijn/haar nabestaande(n).

   De uitvaartverzorging komt met 2 tot 3 personen om de overledene over te brengen naar het mortuarium.
   De ambulance komt met 2 personen om de patiënt naar het ziekenhuis te brengen.
   De uitvaartverzorging/het ambulancepersoneel is gebonden aan de Arbo-wetgeving en div.voorschriften en protocollen.
   Het tillen van een kist met overledene/brancard met patiënt brengt veelal een ongunstige werkhouding met zich mee met een grote fysieke belasting.
   En dit “tillen” gebeurt niet incidenteel in de uitvaartbranche of ambulancezorg maar zeer frequent met het risico op arbeidsgerelateerd ziekteverzuim.

   Bovendien zijn trappenhuizen heel vaak te krap om horizontaal de kist/brancard te verplaatsen. Verticaal een kist/brancard verplaatsen is onwenselijk.

   Derhalve komt de inzet van de brandweer meer en meer voor om zo een brancard met patiënt horizontaal te verplaatsen.
   Hiervoor worden gemiddeld 4 tot 6 brandweerlieden én een ladderwagenn of hoogwerker ingezet PER INZET.
   Voor zo’n inzet wordt geen rekening gestuurd naar de betrokkene of pandeigenaar, maar wordt betaald uit de belastingpot van de Gemeente.

   20 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   19 dagen geleden

   Ik heb de uitzending niet gezien maar sta wel achter het punt van de watjes cultuur dat is bizar geworden . We zijn een land vol met kneusjes en watjes , hoe moesten de mensen het vroeger wel niet doen toen waren er geen hoogwerkers , hoog laag bedden elektrisch , vorkheftrucks en wat al niet meer . Toen was het van kom op schouders eronder en niet zeuren . Tegenwoordig als men een potlood wil vastnemen moet er een takel aan te pas komen want dat kost energie . En dit terwijl we wel 3 keer per week in de sportschool onszelf in allerlei rare bochten staan te bewegen en te wringen .

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    19 dagen geleden

    Gerard67,
    Dan vindt u het vast niet erg dat uw dierbare verticaal óp de brancard vastgebonden in de lift wordt gezet of via het trappenhuis naar beneden wordt getild en vervolgens in nog beroerdere conditie in het ziekenhuis aankomt.
    Dan vindt u het vast niet erg dat uw dierbare overledene verticaal ín de kist in de lift wordt gezet of via het trappenhuis naar beneden wordt getild en vervolgens naar beneden zakt om als letterlijk “een zirlig hoopje mens” aan het voetenrinde van de doodskist te belanden.
    En vindt u het vast niet erg dat uw kostbare belastingcentjes die u aan uw Gemeente betaald besteed worden aan het “afhijsen” van patiënten.

    En de mensen werkzaam in de uitvaartbranche of ambulancezorg moeten en mogen hun frustraties t.g.v. dit soort kortzichtigheid van menigeen van zich afschudden in de sportschool én en passant aan hun fysieke gesteldheid werken om ook kortzichtige mensen indien nodig gewillig ten dienste te zijn.

    Tjemig, hoe ver kun je zakken om mensen in de uitvaartbranche of ambulancezorg af te zeiken………
    Via de computer die 30 jaar geleden ook nog niet voor iedereen beschikbaar was.
    Vroeger deed je dat afzeiken “face tot face”, maar de “watjescultuur” laat de grootste monden veranderen in “toetsenbordschoffies”, dat blijkt duidelijk.
    Time changes all things …..

    19 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Cornelie Meij
   19 dagen geleden

   Wat een vreemde reactie van meneer/mevrouw Ruitenbeek.
   De uitzending van Max heeft volgens mij alles te maken met respect voor zieken, ouderen en overledenen. De brandweer, ambulancebroeders en begrafenisondernemers doen wat ze kunnen, maar kunnen geen ijzer met handen breken. Het zijn beslist geen watjes! Ze kaarten iets heel wezenlijks aan.
   Uit eigen ervaring weet ik hoe pijnlijk het is als je ouder in een lijkenzak over de schouder hangt en de trap af wordt gedragen.
   Daarom hoop ik dat deze blinde vlek in alle ontwikkelingen in de bouw nu gezien wordt en dat de uitzending van Max een wake up call is voor architecten, projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, e.d.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Anoniem
   19 dagen geleden

   Goedemorgen Cornelie,
   U ziet het uitermate goed: de brandweer, ambulancebroeders en begrafenisondernemers hebben respect voor zieken, ouderen en overledenen heel hoog in hun beroepsvaandel staan.
   In de uitzending werd een appèl gedaan op beheerders en ontwikkelaars van woongebouwen met liften, om hetzelfde respect te tonen aan hun doelgroep en de voorzieningen hierop aan te passen.

   Er moet een oplossing komen voor deze “blinde vlek” bij architecten en projectontwikkelaars.
   Nu is het m.n. bij projectontwikkelaars (en de door hen ingehuurde adviesbureau’s) op het randje van de regelgeving balanceren en “geen cent te veel” besteden aan bouw, voorzieningen en veiligheid.

   Ja ik ben fel in mijn reactie aan Ruitenbeek én Gerard67; als partner van een man werkzaam in één van de genoemde branches (die te vaak mopperend over deze “blinde vlek” thuiskomt en de koppigheid bij beheerders, architecten en projectontwikkelaars vervloekt) laat ik deze mensen werkzaam in deze branches niet zo te kakken zetten.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   19 dagen geleden

   Ik heb niets vermeld of geschreven over de uitvaartbrance , alleen dat onze samenleving tot een stel watjes en kneusjes is verworden in algemeene zin , uitzonderringen daar gelaten. Vroeger moesten de mensen keihard beulen en kwamen afgepeigert thuis . Vroeger was alles handwerk in de bouw stenen sjouwen en specie aanmaken en dat zie ik de jongere generatie niet meer doen . Overal is tegenwordig wel een apparaat voor . Vertikaal stoffelijke lichamen afzakken , dat is overdreven gesteld zoiets word nergens gedaan . Schuin op een brancard kan dit wel in het trappenhuis uiteraard niet meer door 70 plussers maar wel door jonge gezonde kerels .

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • dragon
   19 dagen geleden

   Ik heb de uitzending gezien, en ben echt geschrokken van deze situatie.
   Maar ook de oudere flats bij ons bouwjaar 1972 hadden al een z.g brancaarlift.
   Daarvoor moest wel even een sleutel bij de huismeester gevraagt worden om het verlengde deel te openen, dat was ook handig met verhuizen, of levering van een stuk meubilair.
   De reden dat dit niet altijd open was, voorkwam overbelasting van de lift, waar max 6 personen mee konden.
   Ook zitten in deze flats 2 liften die aan beide zijde van de gallerij zitten.
   Bij de meeste nieuwbouw hier is 1 lift voor een 12 verdieping tellend gebouw.
   Deze lift is vaak stuk, en kunnen de mensen (veelal ouderen) geen kant op.
   Boodschappen naar 12 hoog sjouwen is geen doen.
   Gelukkig hadden ze AH bereidt gevonden om deze mensen te helpen.
   Het is weleens gebeurt dat deze lift een week buiten dienst was.

   19 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Dagmar27
   Uw trekt erg snel voorbarige conclusies , ben bijna 70 jaar nu en heb me hele leven zelf altijd fysiek zwaar lichamelijk werk gehad in de bouw e.d idem als uw familieleden . Been there done that , lichamelijk versleten en op , en als door een wonder ook nog een hersenbloeding overleeft . Ik misgun geen mens wat en al zeker geen bepaalde middelen om het werk aangenamer te maken , dat zijn u woorden niet de mijne . Kom uit Roterdam en daar is het devies niet lullen maar poetsen . U beweerd dat u opdraait voor de babyboom generatie , vraag mezelf af waar u die onzin vandaan haalt . Ik erger me alleen wat de topic starter ook zegt het kneuzerigge gedrag van bepaalde figuren die al pijn in hun rug krijgen als ze er al aan denken en in de sportschool zich uit slaan te sloven alsof ze Tarzan zijn .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Hoe denk jij dan Dagmar dat zieken en overledenen vroeger uit bovenhuizen werden gehaald ? Dat ging gewoon met een brancard de trap af er waren immers geen liften of hoogwerkers en UFO,s bestaan niet . Nee hoor dat ging gewoon met het handje de trap af .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    18 dagen geleden

    Gerard67,
    De tijden veranderen, soms ten goede, soms ten kwade.
    Vroegûh werden mensen niet zo oud, vroegûh waren de mensen niet zo lang, vroegûh waren de mensen niet zo goed doorvoed, vroegûh was er minder oog voor arbeidsomstandigheden, vroegûh waren er niet veel/geen technische hulpmiddelen etc.
    Wat er vroegûh wel was, waren mensen die hetgeen zij niet hebben (gehad) ook een ander misgunnen. In dat op zicht is er weinig veranderd tussen vroegûh en nu.

    Trouwens vroegûh gingen mensen met 65 in de AOW, u zult wsch maar max. 6 maanden later met AOW zijn gegaan, mijn leeftijdsgroep (zo’n 15 jonger dan u) gaat wsch pas met 67 jaar en minimaal 3 maanden met AOW.
    O.m. omdat mijn leeftijdsgroep wel technische ontwikkelingen kunnen én moeten toepassen om die gezegende leeftijd van 67 jaar en minimaal 3 maanden tot hun AOW te kunnen halen, in relatief goede gezondheid.

    En om natuurlijk, niet te vergeten, de AOW uit te laten betalen.
    Wie werkt, betaalt de AOW van de generatie (o.m. mensen van uwleeftijdscategorie) die op dat moment met AOW is.

    Vroegûh, bij de invoer van de AOW in 1957 was de levensverwachting 73 jaar.
    Volgens gegevens welke gebaseerd op de CBS prognose levensverwachting: geslacht en leeftijd, 2020-2070, zou u de gezegende leeftijd van ruim 82 jaar kunnen bereiken: voor u betekent dit dat u zo’n 16,5 jaar zou trekken van Drees.
    Dat betekent dus dat ouderen van nu gemiddeld twee keer zo lang gebruik maken van AOW.
    En door deze vergrijzing zijn er ook nog eens minder mensen die werken en dus AOW-premie betalen.

    Let wel: daar lul ik niet over, daar “poets” ik keihard voor (nu al ruim 39 jaar). Met liefde en in de hoop, tegen beter weten in, dat op het moment dat ík met AOW zou kunnen er überhaupt nog AOW bestaat.

    En ik hoop dat ik als ik uw leeftijd mag behalen dat ik niet zo verzuurd ben om de jongere mensen uit te maken voor watjes, klunzen, kneuzen omdat zíj kunnen gebruiken waar mijn generatie voor gevochten heeft en ik niet hun zon in het water zou kunnen zien schijnen.

    Prettige zondag.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Als je het beleid van de regering niet zint dan moet je op een andere partij gaan stemmen dat proef ik uit je verhaal dat je in feite boos bent op de regering en de babyboomers de schult van alles geeft . Uiteraard betaalt iedereen voor zijn of haar AOW dat is niet anders geweest . Maar anders stemmen zal niet zo veel uitmaken denk ik , want alles zou zo maar weer een allegaartje van partijtjes worden vrees ik zoals we ook nu meemaken . Het huidige opperhoofd Rutte sluit nu al democratisch gekozen partijen uit terwijl er nog gestemd moet worden . Ik denk dat je jouw zegeningen moet tellen en anders tegen het leven aan moet kijken want zo zwaar heb je het niet . Maarja het is mensen eigen om te klagen en alleen maar in eigen straatje te kijken , er zijn er honderdenduizenden die het nog veel zwaarder hebben .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    18 dagen geleden

    Het is mij een raadsel waarom u de regering hier bij haalt en mij allerlei zaken in mijn schoenen wilt schuiven. Daarbij maakt u een enorme FOUT: AOW is een heel andere uitkering dan Pensioen.

    Bovendien blijft u off topic gaan om uw zin te krijgen: ik ben klaar met dit off topic gezever van u.
    Het is zondag, mijn enige vrije dag.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Ook ik ben het niet eens met de verhoging van de AOW leeftijd nooit geweest ook , en al helemaal niet voor zware beroepen zoals stratenmakers en mensen in de bouw in weer en wind .
   Maar ben het met meer dingen niet eens , namelijk al die gigantische miljarden die jaarlijks worden overgemaakt richting Brussel . Als dit geld in Nederland was gebleven had jij niet tot 67 jaar hoeven werken , denk daar maar eens over na . Dus dat je zwaar teleurgesteld en boos bent over de regering komt voor mij niet als verrassing .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    18 dagen geleden

    Het is mij een raadsel waarom u de regering/Brussel hier bij haalt en mij allerlei zaken in mijn schoenen wilt schuiven en de vrijheid denkt te hebben allerlei aannames over mij hier te kunnrn ventileren.

    Bovendien blijft u off topic gaan om uw zin te krijgen: ik ben klaar met dit off topic gezever van u.
    Het is zondag, mijn enige vrije dag.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   18 dagen geleden

   Je bent wel erg snel aangebrand zeg , de regering heeft toch besloten voor verhoging AOW leeftijd dat weet toch iedereen onder het mom van dat we langer leven , en dat is maar betrekkelijk want de ene wel en de ander niet . Als er niet zoveel geld was weg gesluisd richting EU al jarenlang hadden ze voldoende om die leeftijd op 65 te houden , Dat is wat ik bedoel .

   18 dagen geleden

   Geef een reactie

   • Anoniem
    18 dagen geleden

    U weet van geen ophouden.
    Dit topic is genaamd: Te kleine lift.
    En heeft betrekking op de moeilijkheden brtreffrnde het vervoer van overledenen of patiënten.

    Maar nee u blijft u off topic gaan om uw zin te krijgen: nu ben ik weer snel aangebrand volgens u.
    Neen, ik ben klaar met dit off topic gezever van u.

    I’m going to stop with all of this overless nagging and nonsense of yours.

    18 dagen geleden

    Geef een reactie

  • Gerard67
   17 dagen geleden

   Dagmar27 .
   Alleen omdat ik het maar over de watjes cultuur hebt trek jij conclusie’s en vliegt de pan uit kom op zeg je hebt toch wel wat incasseringsvermogen . Het was een uitspraak van iemand van FvD die afgelopen week aanhaalde dat de mensen niets meer van elkaar velen en snel boos werden op elkaar om de lulligste dingen , en bij een klein beetje kritiek zoiets in die trant uit de bocht vlogen . Mijn generatie noemen ze de dorhout-generatie , en daar kan ik alleen maar hartelijk om lachen en voor de rest niets . Dus m.a.w maxmeldpunt is o.a een dorhout forum grappig toch , maar dat maakt mij niets uit , kan ik echt niet warm of koud van worden .

   17 dagen geleden

   Geef een reactie