Registeren Inloggen';
aadvandalen
aadvandalen
meer dan een maand geleden

Te laag inkomen voor veel te dure huurwoning bezorgd ons slapeloze nachten

meer dan een maand geleden

Wij zijn een echtpaar van 78 en 72 jaar.
Maandelijks betalen we een veel te hoge huur voor ons inkomen bestaande uit AOW en pensioen van nog geen 50 euro per maand. Toen wij in 2019 november om praktische en gezondheidsredenen onze 5 kamerwoning met twee trappen in huis en te veel onderhoud (tuin) in Vlaardingen hebben verlaten t.b.v. een samengesteld gezin met 4 kinderen, zijn we (dachten we tijdelijk) in een kleine nieuwbouw woning van een particuliere verhuurder D&S terecht gekomen in Schiedam, waarvan de huurkosten met de laatste huurverhoging inmiddels zijn opgelopen tot meer dan 1200 euro. Onze financiële reserve die bedoelt was voor een onbezorgde oude dag raakt snel op. Bij woningbouwverenigingen Waterweg wonen en Samenwerking in Vlaardingen en Woonplus Schiedam staan we via Woonnet Rijnmond ingeschreven en in de wachtrij voor een betaalbare sociale sectorwoning, tot nu toe hebben we echter geen voor ons betaalbare woning kunnen vinden en een enkele woning die ons aangeboden werd, was zo klein en smerig dat de sleutel al door meerdere kandidaten vóór ons teruggegeven was volgens de receptioniste bij de woningbouw vereniging.
We hebben inmiddels gesproken met het ROG in Maassluis, daar hebben we inmiddels thuishulp door gekregen 1x per 14 dagen 3 uur i.v.m. met herstel van mijn vrouw na knieoperatie en voor mij met chronisch Hartfalen.

Kunt u ons helpen alstublieft.

Van wbv Woonplus in Schiedam worden er eind van dit jaar sociale betaalbare 55+ appartementen in “De Buurttuin” opgeleverd, echter ook daar moet je tijdig (?) op reageren en achten we de kans klein dat we hiervoor in aanmerking zullen komen. Graag uw reactie.

  • Bezorgde Nederlander
   meer dan een maand geleden

   Familie vanDalen,
   Ja het valt allemaal niet mee , want u komt niet in aanmerking voor huurtoeslag of zorgtoeslag met die 1200 huur per maand en het is bovendien niet zo verstandig geweest om bij een particuliere verhuurder te gaan huren.
   Blijf kijken en reageren op de woningen via Woonnet Rijnmond en wellicht kunt u op die sociale beter voor u betaalbare appartementen gaan reageren.
   Wees niet te kieskeurig in deze huidige wooncrisis en inflatietijd, maar neem die woning ook al is hij niet groot of schoon.
   Ik denk dat u met uw spaargeld die 55 plus woning heus wel kan opknappen tot een paleisje en dat u daardoor minder slecht gaat slapen.

   Bezorgde Nederlander

   meer dan een maand geleden
  • Trum
   meer dan een maand geleden

   Moet toch fijn zijn dat een bezorgde nederlander over UW spaargeld beslist en dat u van UW spaarcenten de rotzooi van een ander maar moet gaan opruimen en/of een bouwval moet opknappen.

   meer dan een maand geleden
  • Debree
   meer dan een maand geleden

   U kunt de hoorcommissie bellen en hen vragen of u niet teveel betaalt voor uw woning. https://www.huurcommissie.nl/contact

   meer dan een maand geleden
  • SuperBitch – scherp & hulpvaardig-
   meer dan een maand geleden

   M.b.t. de huurcommissie:
   Wanneer kunt u in de vrije sector bij de Huurcommissie terecht?
   Als u de huur bij een nieuw contract wilt laten beoordelen
   Als u korter dan een halfjaar een woning huurt, kunt de huurcommissie ons vragen om de aanvangshuur te beoordelen.
   Als blijkt dat de huur eigenlijk lager moet zijn dan de zogenoemde liberalisatiegrens, dan verlagen zij de huur. Voor 2021 is die grens € 752,33.
   Blijft de huurprijs daarboven, dan mag de huurcommissie geen uitspraak doen.

   Er is 1 belangrijk verschil tussen een procedure in de vrije sector een procedure bij sociale huurwoningen. De procedure in de vrije sector eindigt niet met een uitspraak, maar met een advies van de Huurcommissie. In dat advies staat hoe huurder en verhuurder hun conflict het beste kunnen oplossen. Of beide partijen zich aan dit advies moeten houden, spreken huurder en verhuurder zelf onderling af.

   Voor huurders uit de vrije sector
   U kunt bij ons een verzoek indienen over de volgende onderwerpen:
   • Onderhoud en gebreken
   • Huurverhoging na woningverbetering
   • Jaarafrekening servicekosten en nutsvoorzieningen
   • Voorschot nutsvoorzieningen
   • Energieprestatievergoeding

   Een uitgebreid overzicht van de onderwerpen vindt u hier: https://www.huurcommissie.nl/onderwerpen

   Bron: site huurcommissie

   meer dan een maand geleden
  • kleur
   meer dan een maand geleden

   HET IS EEN SCHANDE DAT IEDEREEN OP DEZE MANIER LEKKER MISBRUIK KAN MAKEN

   meer dan een maand geleden