RegisterenInloggen
femmeke
femmeke
meer dan een maand geleden

te oud voor solliciteren

meer dan een maand geleden

Ik ben 63 en door een reorganisatie heb ik geen baan meer. Ik ben hard aan het solliciteren, schrijf elke week vier of vijf brieven, maar ik word nergens uitgenodigd. Ik ben een keer wel uitgenodigd en het gesprek ging hartstikke goed. Ze waren erg enthousiast over mijn kwaliteiten. Maar toch ben ik het niet geworden. Ik vroeg waarom, en toen zeiden ze dat ze toch liever gingen voor iemand die zich nog kon ontwikkelen. Oftewel: ik ben te oud. Hoe ga ik ooit een baan vinden? Over een paar maanden stopt mijn ww en ik wil ook gewoon werken. Wat moet ik doen?

  • Adrian
   meer dan een maand geleden

   Dag Femmeke,

   Voor mij hetzelfde probleem; de ww-uitkering voor mij stopt in sept dit jaar; ik ben dan 63 jaar. Maar de regering heeft beslist op 67 en 3 ,mnd in aanmerking te komen voor het opgebouwde pensioen en verwacht dan volgens mij ook tot die tijd te werken. Maar zo werkt dit in de praktijk niet. Op 60-jarige leeftijd ontslagen worden geeft een geestelijke domper; met daaropvolgend een nog groter probleem. Ww-uitkering aanvragen en zorgen te voldoen aan de verplichte sollicitatie-activiteiten. Maar je krijgt geen nieuwe baan; je wordt niet aangenomen. Omdat je te oud bent; het wordt niet genoemd bij de afwijzing, maar wel dat men ” het team wil verjongen”

   Wat je zou kunnen doen na het beëindigen van de ww-uitkering, is een IOW-uitkering aanvragen. Dit is een uitkering voor de 60+- jarigen die op de genoemde leeftijd werkloos zijn geworden. Op de site van UWV worden deze uitkeringen uitgelicht.

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie

  • joopkemna
   meer dan een maand geleden

   goedemiddag,
   Ik heb hetzelfde meegemaakt, maar dat was al in 1988!!!!! Ik ben nu 78 en ik was toen 48 en op de banenmarkt werd mij verteld toen, dat de leeftijd lag bij 40 jaar. Dus met andere woorden was je met 40 jaar net nog niet te oud. We zijn nu 30 jaar verder en nog steeds durft men te zeggen dat je te oud
   (en te duur) bent. Na maanden van solliciteren heb ik uiteindelijk werk gekregen in het vervoeren van verstandelijk gehandicapten, want deze werkgever vond juist de wat hogere leeftijd geschikter om dit werk te doen i.v.m. verantwoordelijkheid. Ik heb dat werk met heel veel plezier nog 12 jaar kunnen
   doen!!! Doordat ik naar de andere kant van het land ging verhuizen ben ik niet weer opnieuw kunnen gaan werken!!

   meer dan een maand geleden

   Geef een reactie